Demokracija ali...?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.577
1.837
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Znanec mi jamra, da podrejene v podjetju šef zmerja s smdljivci, pravi, da se mu gnusijo, da so kreteni in opice!!! Kaj naj naredi, kakšni so ukrepi?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
large-shower-shower-gel-men-fragranced-line-men-fair-play.jpg

Za začetek.

10. nov 2012
2
0
1
Naj kakšno inšpekcijo naroči, pa lahk tut snema za dokaz pa ga toži, ali pa se obrne na socialno s
jaz bi inšpekcijo poslal
wink-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
kaj pa je narobe s tem? če ni glih smrdljivc, [cenzura], nesposoben ali opica, bo poiskal novo službo in je.....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.495
5.693
113
Narobe je to da tak osebek svoje osebne težave prinaša na šiht.......na gobec ga pa ne morš na šihtu

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
a nej da odpoved....ja in drugi delodajalci ga čakajo odprtih rok. Nismo 20 let nazaj. Če še ne veste, vsak novi delodajalec pokliče prejšnjega, kaj je bilo z delavcem,da je dal odpoved in un bo reku, da je nesposoben in sigurno bo dobil šiht, ja

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Res še ne vemo. Daj, povej kaj več, prosim, res me zanima.

Glej, resen nasvet:
1) Pojdi k njegovemu sefu in / ali kadrovski in se pritozi
2) Daj odpoved

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Kakršnakoli pot preko institucij kot so delovni inšpektorat in sodstvo bo trajala mesece ali leta in na koncu prinesla isti rezultat - menjavo službe, če je šef/lastnik, verjetno službe ne bo menjal on. Če pa ima tudi šef svojega šefa, pa je pot jasna, pritožba višje, s strani vseh nadlegovanih hkrati.
Če pa zmerja samo določene nesposobneže in delomrzneže, potem pa tough shit.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Jaz moram tudi na šihtu delat...

obstaja kaka institucija, da se lahko pritožim?
10.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.574
1.176
113
Za začetek naj on (ali pa vsi skupaj) začnejo na list papirja pisati njegove izjave (datum, ura, prostor, njegove besede, v kakšnem kontekstu so bile izrečene). Ko se teh nekaj izjav nabere pa lepo do nadrejenega, kadrovske, itd...

Četudi bi delavci delali slabo, jih nima kaj žaliti...

B81

22. jul 2007
37.910
11.113
113
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Za začetek naj on (ali pa vsi skupaj) začnejo na list papirja pisati njegove izjave (datum, ura, prostor, njegove besede, v kakšnem kontekstu so bile izrečene). Ko se teh nekaj izjav nabere pa lepo do nadrejenega, kadrovske, itd...

Četudi bi delavci delali slabo, jih nima kaj žaliti...

To je še najboljši nasvet. Snemat ga nekako ne smejo, če pa vsi skupaj stopijo, pa lahko kaj dosežejo. Vseh menda ne bo odpustil, če pa že, pa mu bo žal.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Res še ne vemo. Daj, povej kaj več, prosim, res me zanima.

Glej, resen nasvet:
1) Pojdi k njegovemu sefu in / ali kadrovski in se pritozi
2) Daj odpoved

Kar imam jaz izkušenj, bolje da ko greš k njegovemu šefu, da že imaš drugo službo. Ker boš ko bo tvoj šef zvedel od njegovega, bil deležen še večje "pozornosti". Sem bil priča takim zadevam in na žalost se pri nas ne rešijo v prid delavca. Edino toženje firme potem ostane.

Nisem pa še slišal, da delodajalci preverjajo reference oz. prejšnje delovno mesto... Ja, če se poznajo med sabo, Slo je majhna in itak če si v enem krogu, vsi vejo o tebi (še stvar ki jih sam ne veš), potem če se boš skregal boš moral iskati službo izven kroga.
Nekaj drugega se že takoj vidi - iz CV, če vsako leto al pa ša manj menjaš službo, potem je s tabo nekaj narobe. Če pa po 5 letih rabiš večji izziv in si kaj pametnega naredil v prejšnji službi, je pa bolje...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Znanec mi jamra, da podrejene v podjetju šef zmerja s smdljivci, pravi, da se mu gnusijo, da so kreteni in opice!!! Kaj naj naredi, kakšni so ukrepi?

Kaj ma podjetje z demokracijo?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Problem?

Ega, SOZDi in TOZDi se niso glih obnesli.
bonk.gif

Demokracija v podjetju, kam pa pridemo :S "Ves, sef, meni se pa danes ne da, pa ostalim tud ne, tko da danes ne bomo delal, a ves, smo tko ob kofetu zdemokratiziral, a je prav."
bonk.gif