Delo na križarski ladji

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.093
138
63
okolica mesta
Mam prjatla k je bil 1leto na eni križarki. Sam pa tut delaš k konj za ta denar. Je pa tut uživancija ko maš prosto in vidiš cel svet. Smo bli tut s prjatli enkrat gor na ladji, da ne govorim kako kitajci dober kuhajo
tongue-1.gif

lp

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tako delo je res samo za zasluzek. Delas tudi po 16ur na dan, nesmes piti, nesmes igrati v kazinoju... Ugflavnem skoraj nic ne smes delati na ladji. Nesmes se zapletati z potnicami
wink-1.gif

Moj kolega je dal eno tako furo skozi (skoraj eno leto ga ni bilo) pa je rekel da je bilo dobro, ampak da ful delas pa veliko denarja ti osstane. Zastonj imas za jesti in piti pa spanje ane, zapravljat pa itak nesmes na ladji.

To je za ljudi brez obveznosti (druzina, sluzba...). Drugace pa ne.

LP

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Znanka menda prav uživa in ji ne gre toliko za zaslužek. Verjetno povsem odvisno od človeka.
Videla je več kot pol sveta, spoznala milijon ljudi, precej zaslužila...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Moj kolega se pa ta teden vrne s križarke kjer dela kot kelnar. Nekaj cajta more bit v Sloveniji, potem gre pa menda nazaj. Se je kar navdušil nad tem delom.

LP

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nesmes se zapletati z potnicami
wink-1.gif

Tole je pa res. Sem se enkrat na ladji malce zaklepetala z enim natakarjem (pa ni bil takrat na delovnem mestu), je ravno v tistem trenutku mimo prišel njegov nadrejeni, pa je bil že ogenj v strehi. Ga je nadrl, kaj se gre.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kok pa dobijo plačan?

Bratranec je delal pred leti, in je dobil 2,2k$/mesec

Zdaj sem se dogovarjal z eno firmo v Budimpešti, pa so rekli 1,7k$.

Ni ravno neko bogastvo, je pa res da težko zapraviš, ker kot krupe, nesmeš igrat v kazinu, zapit pa
vsega tut nemorš.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kolega je dobil za fizikalno delo na ladji (bahami) za 1 mesec cca. 5.000€. Takrat je bil že "povišan"..., prej pa okoli 3.000 €.

Je pa delal vsak dan cele dneve. Se pa kar splača. 1 mesec potrpiš pa... sploh, če nimaš kakega drugega šihta, izobrazbe itd..

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kolega je dobil za fizikalno delo na ladji (bahami) za 1 mesec cca. 5.000€. Takrat je bil že "povišan"..., prej pa okoli 3.000 €.

Je pa delal vsak dan cele dneve. Se pa kar splača. 1 mesec potrpiš pa... sploh, če nimaš kakega drugega šihta, izobrazbe itd..

Dej mal več povej o tem.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne splača se ti ravno za en mesec, verjemi. O stroških ni nič govoril? Sicer pa imaš dve varianti: če greš na ladjo, da boš zaslužil, boš pil vodo in ledeni čaj(zastonj), ven ne boš hodil v portu ali pa le po nujnih nabavah, v mesto se boš peljal s kombijem zgužvan z desetimi črnci... Lahko pa se greš zabavat, piješ pivo, whisky, v mesto s taxijem ali rent-a-car, kosilo,lahko najameš koga, da dela namesto tebe celo zvečer... Kaj pa stroški za letalo, misliš da ti to firma plača?
Sicer kar precej časa nazaj sem delal na potniški ladji kot natakar, v glavnem na relaciji Miami-Cape canareval-Bahami, tako da so mi stvari zelo jasne.
Aja, 5000$ zasluži? Težko, skoraj ne verjamem, kaj pa dela?

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Renovacija notranje opreme na kruzerskih ladjah. Ploščice ipd...fizikala čista.

Plačano so imeli prenočišče, hrano in pijačo. Pa kakor sem poslušal zgodbe, mislim da ni prepovedano druženje z nasprotnim spolom v prostem času.
grin1.gif

5.000 je dobil, ko je postal "nadzorni". Prej pa cca. 3.000. Videl pa je že pol sveta na ta račun.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Renovacija notranje opreme na kruzerskih ladjah. Ploščice ipd...fizikala čista.

Plačano so imeli prenočišče, hrano in pijačo. Pa kakor sem poslušal zgodbe, mislim da ni prepovedano druženje z nasprotnim spolom v prostem času.
grin1.gif

5.000 je dobil, ko je postal "nadzorni". Prej pa cca. 3.000. Videl pa je že pol sveta na ta račun.
Ja, to je pa druga stvar. Ladja v času renovacije ne pluje naokoli, ampak je v "dry docku" ali vsaj v "wet docku". Tudi potnikov ni, zato je seveda dovoljeno druženje z nasprotnim spolom. Prej je bil govor o druženju na relaciji personal+potniki. Tudi spali in jedli najbrž niso na ladji. Delali pa so tudi najbrž za druge firme, ki imajo pogodbo z ladijskimi družbami, tako da to ni klasično delo na ladji o katerem naj bi bil govor.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kolega je bil frizer, koliko je bil placan, ni povedal. Pravi pa, da ce si sam brez obveznosti in denarja, da je to najboljsa varianta.

Ni smel piti alkota, ni smel v kazino, pa ni se smel "pecati" z potniki.

Ko je pa ladja pocivala v pristaniscu, je pa delal kar je hotel.

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Zakaj pa tak strog odnos s potniki?

Verjetno so bile v preteklosti kaksni problemi glede tega
confused-1.gif

Ce imas ti recimo 1 frizerja na ladji, pa se ga on napije pa ima naslednji dan macka... Kdo bo delal? Ali pa si najde eno bogato potnico, pa sredi kruzanja rece da nebo vec delal? Pomoje zaradi takih stvari...

LP