Delilniki na radiatorjih

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kako pa veš da imaš na tem radiatorju toliko porabe. Kaj pa skupni fiksni del?

Vam ga na položnici opredelijo posebej? Dvomim. Daj gor sken obračuna pa bo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja za vsak radiator imamo napisano posebej enote in samo tistemu v kuhinji kaze 180enot, kar je pravilno, ampak je racun 40eur, in radiator popravljam se parkrat na dan odpira, sploh nisem vedel. Ampak vseeno kaj bi bilo ce bi to pocel z vsemi 5imi radiatorji, nenormalen racun. Razen ce temu pripomore glih to da se ga odpira in zapira parkrat na dan in da se ne pusti konstante.3

Aja pa tisto razmerje mislim da je 70:30 al kako ze imajo nekako povsod.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja za vsak radiator imamo napisano posebej enote in samo tistemu v kuhinji kaze 180enot, kar je pravilno, ampak je racun 40eur, in radiator popravljam se parkrat na dan odpira, sploh nisem vedel. Ampak vseeno kaj bi bilo ce bi to pocel z vsemi 5imi radiatorji, nenormalen racun. Razen ce temu pripomore glih to da se ga odpira in zapira parkrat na dan in da se ne pusti konstante.3

Aja pa tisto razmerje mislim da je 70:30 al kako ze imajo nekako povsod.

tu zraven je se prikljucna moc, pa dodatne dajatve, potem je odvisno tudi od velikosti radijatorja pa njegove moci...ocitno ko se odpira pac dela na ful...pa ocitno je to velik radijator...jaz sem dobil zadnji racun za 5 radijatorjev in toplo vodo skupaj 112 € od tega je ogravnje vode cca 35-40...tak...na 500 € ne vem ce lahko prides...plus tako kot ti je ze nekdo napisal, placujes e fiksni del...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Plesni pa pri nas nemore bit ker kljubtemu da imamo zaprte radiatorje, moras na 2 uri odpret ker je tolk vroce.

zdej ti je jasno, da palčuješ 30% skupnega, zato pa maš 40€, sej ti vsi sosedenje kurjo, da je teb vroče. sej pr men je isto, mam vsaj 20,5 stopinj. če pa bi mel sosed zaprt, bi me pa zebl. tko da mam samo klimo za dogrevanje.

lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
pri nas imamo letos strošek za 1 enoto = 0,27 eura, pa ostali, je kdo kaj pogruntal kako bi delilnik manj prišteval enote ali se ne da nič narediti

lp

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
kaj pol, ste zdaj ugotovili kako nategniti te delilnike al ne?

ga ne boš nategnil
hysterical-1.gif

zakaj se ubadate z temi stvarmi kaj god boš prkal po delilniku jim javi v centrali da je nekaj narobe pa jih boš imel doma na vratih,
ko menjavamo radiatorje ki imajo delilnike že montirane in jih damo dol že kličemo da smo jih sneli in da jih naj pridejo zmontirat na novi radiator. Pa ljudje božji kdo bo vem blokaram plačeval ogrevanje
sprasujem se.gif

pozdrav.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sicer se ne ukvarjam s tem kako nategnit, pa tudi tebi ni treba skrbet kdo bo nam blokarjem plačal. Sami bomo, saj imamo skupen števc porabljene energije. Če ne plača Janez, plača pa Tone.

Tebi, ki ti starši plačajo položnice, itak ne bo treba plačat nič. Smajlije vstavi po želji in interpretaciji. Mi pa gre ta odnos že rahlo na kuratz.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Sicer se ne ukvarjam s tem kako nategnit, pa tudi tebi ni treba skrbet kdo bo nam blokarjem plačal. Sami bomo, saj imamo skupen števc porabljene energije. Če ne plača Janez, plača pa Tone.

Tebi, ki ti starši plačajo položnice, itak ne bo treba plačat nič. Smajlije vstavi po želji in interpretaciji. Mi pa gre ta odnos že rahlo na

kuratz.

saj tako je prav da si plačuješ sam kolko porabiš energije
pol pa ne pisat kako nategniti delilnike ( sklepam da bi manj plačevali )
fantič meni starši ne plačujejo položnic sam že v letih pa skrbim za sebe sam , kvečjemu plačam katero položnico staršem
jim pač vračam koliko morem saj so tudi oni meni dajali ko nisem imel sedaj pa je obratno na kar sem tudi ponosen starši pa na mene. na [cenzura] pa gre tudi meni to pisanje kako kaj nategniti samo da nekoga zajebeš da bi bolje prišel skozi.

pozdrav.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Je že res da sem ti repliciral, pa vendar ne vem od kod ti občutek, da želim jaz karkoli nagnit, kar bi lahko razbral tako iz mojih drugih odgovorov kakor iz tega zadnjega na to temo.

Ravno tako ne vem, zakaj imaš občutek, da nekdo neko ogrevanje plačuje zate. Ali zadev ne poznaš, ali pa se ti zdi enostavne nekaj nakladat. Prebral očitno nisi kaj smo pisali, niti kakšno je moje stališče okoli tega.

Na srečo to ni in ne bo moj problem, vem kako stvari delajo, to poskušam delit z drugimi, pa mi takile po malem že voljo jemljejo, ki se jim stvari niti prebrat ne da.

Pa lep vikend.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Je že kdo to naštudiral, pri nas imamo QUNDIS WHE 46x, ker so na dnu napisana dva temp. območja

"tmin/tmax":
- > 55 °C/105 °C 1F
- > 35 °C/105 °C 2F

Po navodilu proizvajalca je to tako imenovani "double-sensor device", ki meri takrat ko je

t_z - t_l >= 5 °C
t_z = Average heating medium temperature of the radiator….. at which the counting mechanism of
the heat cost allocator will start counting -> ta bi morala biti pri nas semizdi 35 °C
t_l = Reference air temperature

-----------------------------------------------------------
Po tem takem kaj od tega je res:
1. če namestim škatlo na sam senzor, bi moral le ta približno držati temp. radiatorja, torej tempe. razlika ne bi bila večja od 5°C, radiator ne bi štel... V slovenskih navodilih (listek od tistega ki jih je nameščal sicer piše, da delilnik topotlne energije začne meriti porabo takoj, ko je nameščen na grelno telo in pod pogojem, da je temperatura radiatorja nad 35 °C -> ni pa nobenega govora o razliki temperature

write.gif

2. če grejem sobo s klimo, tudi če je radiator malenkost prižgan le ta ne bo nič meril, ker je temperatura sobe manjša od 35 °C oz. je sam radiator temperature manjši od 35 °C ??

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Danes menjaval vrata v kopalnici za katerimi je radiator in z njimi tresnil po tem presnetem merilniku, sedaj na njem piše error.
Merilnik je še vedno na radiatorju, le malo se miga če ga primeš z roko oziroma med plastiko in ploščico je za 2mm razmaka medtem, ko pri delujočih tega razmaka ni.

Ve kdo kam je potrebno poklicat za nedelujoč Siemens merilnik in pa, če je novega potrebno plačat?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ve kdo kam je potrebno poklicat za nedelujoč Siemens merilnik in pa, če je novega potrebno plačat?
Pokliči tistega, ki ste ga izbrali za delilnike, saj ga mora on tudi v sistem pravilno vključit.
Če si ga že uničil, ga boš verjetno tudi plačal al kako? Predvidevam, da ponudnik ne bo nasedel, da je delilnik kar naenkrat se razsul iz ljubega miru.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
error najbrž pomeni, da si ga snel, s tem je kolikor mi je znano zaščiten proti manipulacijam, tako da se kar obrni na upravnika ali servis, da se napaka pobriše in zaplombira nazaj. Pokvarjen pa skoraj sigurno ni.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na izpisku za porabo piše Staning in to je očitno to.

Nisem ga snel v tem je finta, z vrati sem ruknil od strani v njega in potem, ko sem vrata namontiral sem pogledal, če sem ga slučajno poškodoval in ugotovil, da je merilnik brez poškodbe, le error je izpisan na display.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Javi upravniku. On ..ali ti bo dal telefonsko koga klicat od njih ali bo kontaktiral tega, ki vam jih jemontiral in vrši odčitke oz. izračunava porabo.

Javi pa čim prej da ne boš imel komplikacij.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem že včeraj poslal mail na Staning in jim opisal zadevo in so mi danes poslali mail, da bodo oni prišli uredit.
Ravno zaradi tega, ker ne bi rad imel komplikacij sem pohitel z maili in zbiranjem informacij
smile-1.gif

Javim, ko bodo prišli, kako se je situacija razvila, ker me res zanima kam sem zadel, da je pokazalo error.