Davčne blagajne so bedarija

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj lahko izdaš računa elektronsko, ni treba papirja...

Lepo na mobiju davčna blagajna in račun na mail.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj to se vse da, samo bodo cene naših obrtnikov enake nemškim, potem ti bo res zadoščalo, da boš na dan zmonitral eno klimico ali postavil eno knauf stenco, ker boš s tem dovolj zaslužil.

Obrtniki lahko tudi z gosjim peresom napišemo račune, če si davčna to izmisli, folk naj pa namesto ploskanja raje pomisli, kdo bo to plačal. Ja potrošnik kdo pa drug.

Trenutno pa vsi ploskajoči idioti vidijo samo to, da bo več denarja za njihove doklade. Pa kaj še.

467716-post_slo.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
ne zastopiš poante mojega začetka pisanja... Jaz in meni podobna branža že sedaj NE DELA "mimo", ker se ne izplača (znižana davčna stopnja), ker stranke želijo račune, ker se mi ne da je.bati z razknjiževanjem zalog kasneje...

Na drugi strani pa je kup poklicev, kjer se ve, da se večino dela mino.

In za oba bo sedaj odvezna davčna blagajna. Od mene ne bodo dobili nič več, samo dodatne stroške in delo bom imel. Pri onem drugem pa tudi ne bodo dobili nič več, ker on še vedno na bo klikal računov.

Ni bistvo o funkcionalni pismenosti. Ni bistvo u zapravljenem tisočaku. Bistvo je IZPLEN davkarije, ki ne bo nič večji zaradi davčnih blagajn. Edino, če se bo nadzor povečal in da bodo mojsti znali pogledati prave zadeve.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Hrvati imajo baje dobro rešene davčne blagajne, ampak jaz letos od njihovega sladoledarja, gostinca in posojevalca pedolinuijev, posojevalca ležalnikov še nisem videl računa.

Jaz imam obratno izkušnjo. Tako so tiskali račune,da je še meni bilo mal bedno, ne zarad računov, ampak, mej tist papir,jaz ga ne rabim, ti ga pa le sprintaj.
evil.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj to se vse da, samo bodo cene naših obrtnikov enake nemškim, potem ti bo res zadoščalo, da boš na dan zmonitral eno klimico ali postavil eno knauf stenco, ker boš s tem dovolj zaslužil.

Obrtniki lahko tudi z gosjim peresom napišemo račune, če si davčna to izmisli, folk naj pa namesto ploskanja raje pomisli, kdo bo to plačal. Ja potrošnik kdo pa drug.

Trenutno pa vsi ploskajoči idioti vidijo samo to, da bo več denarja za njihove doklade. Pa kaj še.

Cene bodo take, da boste lepo konkurenčni, ker Slovenec ne bo imel keša plačat toliko, kot Nemec. In ko bodo cene enake nemškim, boste moral dat tud delavcem kaj več, kot minimalca... Bo šlo? Dokladov pa ne dobivam in jih nikoli nisem, si ti ziher, da jih ne dobivaš?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Brklc pravi:
Jst bi vse te finančne in davčne pametnjakoviče nagon u na teren delat (ke tisto luknjo na lojtre v litino vrtat), pol pa VKR pisat. To so sami teoretiki, pametnjakoviči za iz dreka še večji drek delat...
95% teh en mesec ne bi vzdržalo samostojno na trgu poštenega dela. Od tod tudi toliko olajšav/subvencij za nove "podjetnike" in kmete.

Pošten obrtnik in kmet ne rabita nikakršne pomoči države še manj pa eu. To rabijo le uradniki da prekladajo papirje in odžirajo delavcem.

Efektivno davke pobrat zna vsak kmet s svojo preprosto pametjo: kravi vrži seno tja kjer jo boš molzel... To je vsa filozofija davčne politike neke države, v prevodu kot sem napisal: vsakemu davčnemu zavezancu naj bo interes čez leto nabirat račune.

Tudi te blesarije okrog raznih pravnih oseb je navaden bulšit! V času SDK si kot fizična oseba napisal na karton papirja kolk si računal stranki, šel na kanclijo poštemplat, plačal od tega PD in to je blo to...

Tile naši izobraženci pa sam delavn folk jebejo z vedno novimi monstrumi, zato pa gre država cugrunt!
467716-post_slo.gif

mal te bom popravil
99% (ne 95%) takšnih ne preživi en mesec!!!!
Za čas SDK sem že enkrat pisal. Ga je bilo treba ukinit, ker se ga ni dalo goljufati tako.
Tretje kar pa je, so pa te davčne blagajne potrebne iz vidika goljufanja ljudi. Ali drugače povedano "H(J)ebe lud zbunjenog"
Kupec plača davek, prodajalec ne izda računa(briše)=kraja državi in kupca.
Nezdaja računa in zmanjšan račun na višino ddv=kraja državi.
Ok... zdej pa še mal naprej poglejmo..... nekdo, ki je pošten, plača vse davke, izda vse račune, posluje pošteno, polni državno blagajno...itd, denar pa potem pobere politika oz. kot je že ogromno napisanega, denar iz države ponikne oz. si ga prenakazujejo tajkuni. In nekdo, ki je do sedaj plačeval vse obveznosti, še zmeraj gubi posel, ker ljudje/kupci in njegove stranke nimajo služb, ker državni denar ponikne oz. se ne obrača.
Torej, davčne blagajne so zelo potrebne predvsem zaradi tistih, ki se vozijo v avtih za 50+€, imajo vrtce zastonj, ogromne bajte, vikende na morjih , hribih, pred davkarijo se pa izkazujejo kot največji socialni problemi, ki komaj napraskajo za burek....... !!
AMPAK, te davčne blagajne ne bodo čisto nič pomenile, če se javna poraba ne bo kontrorilala in se bo državni denar dalje prenakazoval med tajkuni. Recimo, 1mio več davka gre v proračun potem pa ta 1mio gre za dokapitalizacijo neke banke, ker so dali 100 kreditov tajkunom za 100mio, ki ga seveda ne vračajo. Krediti pa zavarovani z hipotekami na nepremičnine, ki ne dosegajo niti 1-2 % vrednosti kredita.
Torej, če je davčna blagajna samo orodje za pobiranje denarja za tajkune (kar se bojim da je) je bedarija.
Vsaj nekaj stokrat je že rečeno, da naj poberejo premoženja vsem tajkunom, bančnikom, ki so odobrili škodne kredite, meglenim gospodarstvenikom (predvsem gradbincem), vsem politikom, ki so sklepali škodljive posle, naročali nepotrebno (npr: hiša 100m2 stane zasebnega investitorja 100.000€ (z vsemi računi), če se pa enaka hiša dela, ko je investitor država, občina...itd, so pa cene 500.000€. Razlika, je v privat žepih in v raznih s.p.-jih, ki niso opravili nobenega dela na gradbišču in za gradbišče.
Ko bo to narejeno, bo davčna blagajna tudi imela neki smisel, do takrat bo pa samo orodje tem istim, ki so do sedaj kradli iz državne blagajne, da bodo kradli naprej.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ne zastopiš poante mojega začetka pisanja... Jaz in meni podobna branža že sedaj NE DELA "mimo", ker se ne izplača (znižana davčna stopnja), ker stranke želijo račune, ker se mi ne da je.bati z razknjiževanjem zalog kasneje...

Na drugi strani pa je kup poklicev, kjer se ve, da se večino dela mino.

In za oba bo sedaj odvezna davčna blagajna. Od mene ne bodo dobili nič več, samo dodatne stroške in delo bom imel. Pri onem drugem pa tudi ne bodo dobili nič več, ker on še vedno na bo klikal računov.

Ni bistvo o funkcionalni pismenosti. Ni bistvo u zapravljenem tisočaku. Bistvo je IZPLEN davkarije, ki ne bo nič večji zaradi davčnih blagajn. Edino, če se bo nadzor povečal in da bodo mojsti znali pogledati prave zadeve.

O tud v gradbeništvu in storitvah se ji še vedno najde precej, ki lepo delajo brez računa. Za klimco zmontirat že izstavi račun, za servis pa gre na lepe oke. Sovražim jamranje o terenu in podobne bedarije. Imam opravka s takimi in drugačnimi obrtniki, tud sam sem lep kos delal na montaži. Eni so profi, dobri, ni težav, drugi pa da ne govorim. Ko je treba oddat gradbeni dnevnik, dokazila o vgrajenih materialih, od profija dobiš vse kot je treba od šalabajska pa samo kletje o uradnikih in delu na terenu. pa zanimivo profi ma ponavad malenkost nižjo ceno, da o kvaliteti izvedbe ne govorim.

Brklc

Pripravnik
27. jun 2015
96
0
6
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Mormo vedt da v slo še vedno vladajo komunisti, in temu primerna je reala. Včasih se je intelektualce in posestnike pobijalo z strelom v tilnik in metalo v jame, danes se obrtnike in delovne ljudi strelja z položnicami v poštni nabiralnik in meče v rubežne postopke. Princip je popolnoma enak, le sredstva in način morije je drugačen- bolj sufisticiran...
Tistih par tajkunov- prodanih duš pa so naštimali, da se ovcam lahko medijsko pere možgane proti podjetništvu. (seveda jim denarja nikoli ne bo treba vrnit) Javna tv seveda na drugi strani ne pozabi biti humanitarna in izsiljevati občutke sočutja do neumnih in lenih samohranilk. Da smo to obvezni plačevat seveda ni treba posebej poudarit, saj je to samo ena izmed komunističnih metod: plačaj da te bomo lahko še naprej jebali.

Ostrižene ovce na DSP in v soc stanovanjih pa ne vedo, da se osnovna namera sistema ni že od revolucije popolnoma nič spremenila, tj nacionalizacija naravnih dobrin. oz bolje rečeno privatizacija s pomočjo ukradene države.

Zato je tudi ta debata okrog davčnih blagajn popolnoma brazpredmetna, oz vsi ti ki to debatiramo smo vodeni v to (kjer se prepirata dva-tretji dobiček ima), da bojo stari mački lahk kradli še naprej... (tukaj lah povem izkušnjo iz MON-a, kako je v času volitev, gazda politične teme iz vseh forumov striktno metal v forum politika. Zakaj že? Ja zato, da se je merilo javno mnenje...) Torej bolj pišemo, bolj vejo kako nas še naprej voditi k še večjemu striženju...

Preberte si kaj o psihologiji množic, pa boste spoznali kakšni beboti smo... Pa ne samo beboti, tudi čist navadne pičke,k ne upamo ene drhali iz parlamenta nagonit, pa makar ga je treba za to fizično podret.

Narod brez vrednot je mrtev narod!

AHH, sem spet zažel, se opravičujem...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Cene bodo take, da boste lepo konkurenčni, ker Slovenec ne bo imel keša plačat toliko, kot Nemec. In ko bodo cene enake nemškim, boste moral dat tud delavcem kaj več, kot minimalca... Bo šlo? Dokladov pa ne dobivam in jih nikoli nisem, si ti ziher, da jih ne dobivaš?

Ne sanjari, že danes slovenec z malo plačo plačuje gorivo, telefon, internet, hrano, elektriko.. po vsaj istih cenah kot nemec. Zakaj ne bi tako plačeval še obrtnika?

In jaz zagotovo nimam niti ene doklade.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Ne sanjari, že danes slovenec z malo plačo plačuje gorivo, telefon, internet, hrano, elektriko.. po vsaj istih cenah kot nemec. Zakaj ne bi tako plačeval še obrtnika?

Zakaj nebi plačeval obrtnika po teh cenah? Miško, ker enostavno ni denarja, ker bi vsi, tudi obrtniki najraje delavcuu še zaračunal da lahko dela, kot mu dali pa pošteno plačo. Začaran krog in to niso nobene sanje.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Hrvati imajo baje dobro rešene davčne blagajne, ampak jaz letos od njihovega sladoledarja, gostinca in posojevalca pedolinuijev, posojevalca ležalnikov še nisem videl računa.

Zanimivo, jaz pa vsepovsod. Pri čisto vsakem od naštetih, s katerimi sem bil v kontaktu.
Pa gostinec mi je razložil, da imajo precej skritega nadzora.

In jaz sem povsod dobil račun. Recimo na eni čist brezvezni ladjici ki opravlja transfer med otokom in celino. 50 kun za 4 ljudi, striktno z računom v obe smeri, plus povsod drugje sem dobil račun, razen pri branjevki ki prodaja paradajz pred hišo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Zakaj nebi plačeval obrtnika po teh cenah? Miško, ker enostavno ni denarja, ker bi vsi, tudi obrtniki najraje delavcuu še zaračunal da lahko dela, kot mu dali pa pošteno plačo. Začaran krog in to niso nobene sanje.

Pa daj že nehajte posploševat enkrat u tri pizde materne. Jaz sem obrtnik plačujem pa svoje ljudi in zunanje sodelavce po skoraj nemških tarifah. Sicer meni zato bolj za en jebeštrga ostane, samo ko nekoga rabim priteče k meni in naredi KVALITETNO kar sva dogovorjena.
Verjamem da se mi bo nekoč ta način dela obrestoval - upam vsaj. Pa je še kar nekaj takih kar jih jaz poznam ki ljudi normalno plačujejo.
Pa ne mi tukaj mešat noter šiptarjev in raznih ostalih taspodnih. Govorim za slovence in slovenske firme, kjer se vlaga v ljudi in razvoj firm, ne pa v jahte na lizing.

Jaz raznih nategunov niti ne poznam, ker se ne gibljem v takem krogu ljudi. So me pa taki poskušali že večkrat našponat, ampak z leti dobiš izkušnje in se izogibaš šalabajzerjev in raznih zoki tipov privatnikov.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Torej spadaš v kategorijo, ki sem jo imenoval profiji. Niso pa vsi taki, tko da...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Torej, davčne blagajne bodo obvezne, 2 leti bo prehodnega obdobja, ko bo dovoljeno izdajati račune tudi iz VKR.

Mi lahko prosim nekdo od FURS-ovih veleumov razloži, kako si predstavljajo delo v gorskih kočah, kjer net ne sploh?

Bodo za vsako šalco čaja na roke pisali račun iz VKR? Potem bodo rabili še enega človeka samo za pisanje računov. Aja, saj ga bodo itak rabili, da bo vsakih par dni šel v dolino, ker bo treba račune izdane z VKR vnašati v eDavke.

In kaj potem po koncu 2-letnega prehodnega obdobja? Bo treba tam, kjer ni neta, koče zapreti, ker ne bo mogoče izdajati računov?

Pa koče niso edini takšen primer. Hribovski kmetje, planšarji, turistične storitve na terenu, ... res me zanima, kako bo nek Joža s planine nad Trento, ki poleti izdeluje in prodaja ovčji sir in kislo mleko, imel davčno blagajno.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Pojdi na FURS, davčne blagajne, vprašanja in odgovori, davčne blagajne; vprašanje 70, pa 68.............
Tukaj najdeš tudi odgovore na VKR........po mojem zelo uporabno.
Malo berte in klikajte in ne samo šimfat.

Nazadnje urejeno:

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Zakomplicirano do amena.

Kaj pa ko je nekdo ravno na robu pokritosti? Uradno mobilni net je, v praksi pa je neuporaben?

In obvezno vnašanje VKR v eDavke. Torej bo vsakih 10 dni nekdo moral v dolino, da bo ročno pretipkaval račune v eDavke. Pa se kdo zaveda, koliko se v 10 dneh v kakšni koči proda samo čajev?

Pa opravljanje storitev na terenu? Torej bo treba vnaprej preveriti, če je na neki lokaciji net, če ga ni, pa vnaprej pridobiti uradno potrdilo AKOS-a, da tam ni neta in se zato lahko izda račun iz VKR?
stupid-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Pa porkeš no..........a si že vse preštudiral al kaj?
bonk.gif

Mah, spominjate me na mojo pubertetniško hčero, ko se ji dalo nič prebrat in preštudirat, skratka lenoba do konca, potem smo bili pa vsi drugi neumni in trapasti in krivi....
če maš tako zelo specifično situacijo, postavi pisno vprašanje na FURS in ti bodo pisno odgovorili.
Aja, sej ne vem, če bo šlo tud to................
uf-1.gif

Brklc

Pripravnik
27. jun 2015
96
0
6
Me zanima tvoja interpretacija, zakaj je je pri nas tako? Pa če lahko poveš kaj in kje si delal l91 ko se je zgodila 2. prevara vzgodovini komunizma. V naprej hvala!