Dars bo v ponedeljek začel rušiti CP Log

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj bo, saj bo, samo cena za to bo taka, kot jo je Dars postavil, preden se je Černač začel vmešavati.
evil.gif

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Hmm, če bi ukinili omejitev bi se tovornjakarji težje vključili v promet. Mislim, da bi bilo nekje 80 omejitve čisto znosno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
To je edini dosežek Černačevega polletnega garanja. Bravo!!
Vendar če bo pustil omejitev na prejšnji ravni, ni naredil popolnoma nič.
Prej so v treh vzporednih kolonah vozili 60 (40?) skoz cestninsko, zdej bodo pa v dveh,

Omejitev hitrosti za vozila z vinjeto bi morali popolnoma ukonit, sedaj bo prometna situacija popolnoma enaka, kot pri vsakem drugem uvozu/izvozu, kjer omejitev ni.
Pri uvozih in izvozih omejitve so!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vendar če bo pustil omejitev na prejšnji ravni, ni naredil popolnoma nič.
Prej so v treh vzporednih kolonah vozili 60 (40?) skoz cestninsko, zdej bodo pa v dveh,

Omejitev hitrosti za vozila z vinjeto bi morali popolnoma ukonit, sedaj bo prometna situacija popolnoma enaka, kot pri vsakem drugem uvozu/izvozu, kjer omejitev ni.
Imaš prav. Omejitev je 130 za tiste, ki vozijo naravnost in o teh je tu debata. Vsaj tam, kjer se jaz vozim.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Hmm, če bi ukinili omejitev bi se tovornjakarji težje vključili v promet. Mislim, da bi bilo nekje 80 omejitve čisto znosno.
Kako se pa uspe tovornjakarjem vključit na drugih uvozih, kjer drugi mimo šibajo s 130?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Ampak veljajo samo na uvozih in izvozih... Ne pa na ostalih voznih pasovih...
Ni res, pri marsikaterem uvozu, pravzaprav pred njim, je omejitev na 80 in velja za vse pasove.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Kateri pa so te marsikateri uvozi na avtocesti, kjer je zaradi njih hitrost na vseh voznih pasovih omejena na 80? Jaz jih res ne poznam veliko, ti pa očitno marsikaterega, pa bi prosil, če me razsvetliš...
Pa da ne boš našteval tistih par razcepov, ki jih imamo in na katerih je hitrost resnično omejena povečini na 80. Omenjaš uvoze, tako da te prosim, če jih nekaj našteješ.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Ni res, pri marsikaterem uvozu, pravzaprav pred njim, je omejitev na 80 in velja za vse pasove.

OK... to je res... ampak ni pa ta omejitev postavljena na smesnih 40 km/h ... In vec je takih odsekov, kjer take omejitve ni (ponavadi je samo v mestih oz. na mestnih obrocih/obvoznicah) ... Kako pa se tam vkljucujejo tovornjaki?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Kateri pa so te marsikateri uvozi na avtocesti, kjer je zaradi njih hitrost na vseh voznih pasovih omejena na 80? Jaz jih res ne poznam veliko, ti pa očitno marsikaterega, pa bi prosil, če me razsvetliš...
Pa da ne boš našteval tistih par razcepov, ki jih imamo in na katerih je hitrost resnično omejena povečini na 80. Omenjaš uvoze, tako da te prosim, če jih nekaj našteješ.
Kupi vinjeto.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Ne skrbi za mojo vinjeto.
smile-1.gif
Naredim letno okoli 50k km po naših cestah (nekaj tudi po tujini)...
Lepo sem te vprašal, če mi lahko našteješ nekaj avtocestnih uvozov z omejitvijo 80 na vseh voznih pasovih, ti pa si se namesto odgovora raje odločil za drkanje! BRAVO!

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Z drkanjem v glavo si začel ti, ko si hotel, da te razsvetlim. Pri 50k km na leto ne veš, da je pri nekaterih uvozih na AC omejitev 80, potem te nimam kaj razsvetljevati, lahko le upam, da te ne srečam na cesti.
Hint, okoli Domžal na AC za Maribor jih imaš nekaj. Okoli Razdrtega tudi.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Pri mariboru gre za razcep in ne uvoz na avtocesto. Pri Domžalah pa res še nisem zasledil znaka za omejitev 80 na vse voznih pasovih. Pri razdrtem ni omejitev 80 ampak 100 (pa še to samo v smeri Kopra, ko gre za vključevanje kamionov v klanec). 80 je omejitev v primeru močnega vetra. Ojoj, se boš mogu pa še mal z odprtimi očmi vozit naslednjič namesto da tukaj nekaj na pamet streljaš in drkaš druge v glavo na koncu pa sam bebček izpadeš! Drugače ne uživam v drkanju folka, vendar si ti prav prosil za tole! Lepo beseda lepo mesto najde, prav tako pa je tvoje drkanje dobilo odgovor.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Citat:
Okoli ne pomeni točno tam.

Mah, ne da se mi, res ne.

Ne znaš
evil.gif

Na cesti trebnje zahod je na uvozu na AC omejitev 80

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Aha, od marsikaterega, smo sedaj prišli na enega? Super, MadMitch, ti bi bil pravi za politika! So isti kot ti, ko jih dobiš da te nategujejo v vse možne odprtine, pa sledi odgovor, mah ne da se mi.
V prazno otresaš... Kje od lj do mb je omejitev na kakšnem uvozu 80? Ali pa npr. na primorski avtocesti? Sej ne bo težko naštet 3-4 take uvoze, ko pa jih imamo mnogo oz. marsikaterega.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
ZPrCP so tudi popravili.. ampak pri pljuvanju ne rabiš tega podatka.
Pa to, da se postaje vlečejo že iz prejšnje vlade.

Eh, sorry, da ti kvarim užitek pri pljuvanju.

PS: Na večini uvozov/izvozov (lahko do jutri fotke dostavim, politikom ala MM, čeprav pri politikih dejstva ne pomagajo...) je omejitev 130, torej kaka anomalija fizikalnih zakonov tam velja, da vseeno funkcionira
sprasujem se.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Okoli ne pomeni točno tam.

Mah, ne da se mi, res ne.

Verjamem, da se ti ne da, mogoče zato, ker nimaš prav?
confused-1.gif
Jaz sicer nisem vsakodnevni gost na naših AC, ampak hej, tudi jaz iz glave ne vem za uvoz , kjer je na vseh pasovih omejitev 80 km/h, razcepov s takšno omejitvijo pa poznam nekaj.

Sicer je pa pohvlano vsaj to, da če že ne priznaš, da se motiš, vsaj veš kdaj utihnit, eazy recimo tega ne ve...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
ste precej aktivni, naredite mi uslugo in preverite kamere n odseku razdrto ravbaekomanda in log.
Ne bi rad cez dobro uro pisal pohval na racun darsa medtem ko bi stal v stojeci koloni. danes imajo kamioni sicer prepoved, ampak v petek zvecer je marsikdo zivcnega fasal od razdrtega do ravbarkomande. Sploh tisti ki je bi na rezervi z gorivom