DanKuchen

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ne.
Pred 30 leti je bil Marles ( iz kraja od kjer prihaja Pbutec ) še vedno vodilni v proizvodnji kuhinj in njihov izbor je obsegal (na pamet) nekaj sto vrst elementov, ki se jih je dalo kombinirati med seboj, za tako rekoč vsako obliko in dimenzijo kuhinjskega prostora.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Ne vem kaj hočeš povedati. Mizarji se danes lahko skrijejo z njihovimi kuhinjami po meri, z dizajnom iz prve svetovne vojne. Pa še niti približno niso tako prilagodljivi kot kuhinje znanih proizvajalcev.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Danes so tak'n'tak vse kuhinje po meri.
Nekoč je bilo tako, da se je dobilo le 2-3 dolžine in si dejansko moral kuhinjo zazidati standardne dolžine glede na dolžino kuhinj, ki se jih je dobilo.
Zapisal sem, da je ta trditev (še bolj mimo pa ta z mizarji) 'privlečena za lase' in popolnoma skregana z dejstvi.
Zato me je zanimalo, "kdaj je bilo to", vendar sem dobil za odgovor le eno ugibanje drugega uporabnika o obdobju pred 30 leti.
Kar seveda tudi ne drži.

Pbutec

20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Pred 20 leti, si imel na voljo kuhinje 280cm, 320cm, 480cm. To je bilo to od ponudbe (mere morda niso točne). Takrat so prišli prav mizarji, za tiste ki so bili pripravljeni plačati kuhinjo po meri. Kot rečeno, danes je ta edina prednost mizarja izpuhtela, ker so podjetja tipa Dankuchen 5x prilagodljivejša in z raznoliko ponudbo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Že pred nekaj manj kakor 40 leti (1976) sem vodil oddelek prodaje kuhinj v Metalki in takrat smo bili po količini prodanih sestavov prvi v Sloveniji.
Takrat smo lahko iz repertoarja proizvajalcev (Marles, Brest, Svea, Lipa, Gorenje, Petar Drapšin) sestavljali kuhinje po meri strank, tudi v prostorih, ki so bili dimenzijsko popolnoma neprimerni.
Nato sem 5 let dejansko "živel" od montaž kuhinj in drugega pohištva, včasih je bilo predelav elementov in pultov več kakor ostale montaže.
Zato me je trditev o "fiksnih merah" presenetila.

Sicer pa je v osrednji Sloveniji še vedno veliko zelo kvalitetnih mizarjev (na primer Erjavec, ali Šenk), ki tako po oblikovanju, kakor tudi z prilagodljivostjo brez težav konkurirajo 'velikim'.

Ker Štajerskega konca ne poznam tako dobro, kakor svojo okolico, o imenih ne morem pisati, vem pa na splošno, da so Štajerski mizarji popolnoma primerljivi po kvaliteti z našimi okrog Ljubljane.

Naj bo dovolj.

Kljub temu, da se izogibam polemikam z anonimneži, sem tokrat še naredil izjemo, predvsem zaradi tistih, ki to berejo .
LP vsem!

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ne vem kaj hočeš povedati. Mizarji se danes lahko skrijejo z njihovimi kuhinjami po meri, z dizajnom iz prve svetovne vojne. Pa še niti približno niso tako prilagodljivi kot kuhinje znanih proizvajalcev.

A so zate kuhinje na teh linkih po designu iz prve svetovne vojne:

http://www.kuhinje-erjavec.si/
http://www.pohistvopotocnik.si/
http://www.pobles.si/
http://www.zupanc-mizarstvo.si/default.asp?mID=sl&pID=proizvodi-kuhinje

Če greš do prvega fušarja in njegov design primerjaš z dankuchen se res ne more primerjat. Če pa primerjaš te mizarje z dankuchen pa razlike v designu ni več oziroma ti lahko mizar še precej stvari dodela tako kot se gre, ki jih dankuchen niti slučajno ne more.
Razlika v ceni je pa minimalna.

Seveda je pa pri nas dobro samo, da je tuje. Pa četudi je kvaliteta mnogo slabša, samo se vseeno lahko pohvališ, da imaš Dankuchen.
frown-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Razlika v ceni je vsaj 2-kratnik, meni se zdi samoumevno, da govorimo o proizvodih za podoben denar.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Razlika v ceni je vsaj 2-kratnik, meni se zdi samoumevno, da govorimo o proizvodih za podoben denar.

Poglej, če bi rad primerjal podobne proizvode ti lahko povem, da je razlika v ceni običajno do 10%. S tem da mora imeti DanKuchen akcijo. Če DanKuchen nima akcije je običajno še dražji!

Seveda, pa pri mizarjih lahko dobiš materiale in okovja, ki so precej dražja in ki jih DanKuchen nima v ponudbi. Takšne stvari pa potem naredijo večjo razliko v ceni. Samo potem ne primerjamo več jabolk med sabo, ampak jabolka in hruške.

Zato drugič ne piši stvari o katerih se nisi niti malo pozanimal, ampak prej raje preveri, preden se tako prepričano oglašaš.

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Dankuchen ima blum vodila z doživljensko garancijo
smile-1.gif

Moraš razumet ,da ti mizar za tak denar kot firma ne more naredit kuhne, pa še trgovski rabati... Enaka-primerljiva kuhinja se je že pri trgovcih razlikovala v ceni 1000eur( končna cena 5200eur), mizarji pa ni šans.
lp

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Katerikoli mizar ima lahko blum vodila z doživljenjsko garancijo...
smirk-1.gif

Pri kolegici doma imajo DanKüchen, pa pravi da nikoli več, ker jim niso znali pravilno svetovati pri nabavi (zgrešena postavitev gospodinjskih aparatov) pa še kvaliteta je pod kritiko (panti ne držijo vratc,...).

Moje mnenje je, da marketing ne pove veliko o kvaliteti in da se je (tako kot pri vseh stvareh) dobro prepričati pri uporabnikih.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik tonek pravi:
Dankuchen ima blum vodila z doživljensko garancijo
smile-1.gif

Moraš razumet ,da ti mizar za tak denar kot firma ne more naredit kuhne, pa še trgovski rabati... Enaka-primerljiva kuhinja se je že pri trgovcih razlikovala v ceni 1000eur( končna cena 5200eur), mizarji pa ni šans.
lp

Trgovski rabati so zanimivi :D
Meni so pri Dankuchen izračunali 12.000 €, potem pa čudežno s popustu na 6.000 €. Tako da ti 50 % popusti so larifari. :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po meri. Na koncu najcenejša. Moja soproga želi uporabno in funkcionalno kuhinjo, ne zanima jo visoki sijaj in šmek... Ergonomija kuhinje je po njenih zahtevah, materiali tudi, pult je iz kerocka.
Cena? Ugodneje kot tipske kuhinje s predelavami in prilagoditvami. sedaj je 4 leto v uporabi, tu-pa tam kakšna praska na pultu, pa tuš sem moral zamenjati ker se je guma razpadla na vrhu. To je vse.
Aja, pa v salonu Creatina so naju našponali s toplim podom da se kar kadi. Luzerji tam nimajo pojma kaj prodajajo, odnos je pa še slabši...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
E... Pač folk kupi popust.
In še enkrat PButcu... Ko bodo proizvajalci konfekcijskih kuhinj naredili sestav po meri vključno z elementi ki so nestandardnih dimenzij, kotov in podobno za isto ceno kot ti naredi mizar, se pa zopet oglasi... Material pa, a misliš da imajo top kvaliteto? Iveral, masiva. O kakšnem mediapanu lahko sanjaš, o kerocku pa bolje da sploh ne razmišljaš... Okovje? Starman v IC Komenda ima baš kar ti srce poželi in denarnica prenese... Dizajn? načeloma se k taki rešitvi zatečeš ko daš prednost funkcionalnosti pred estetiko. Visoki sjaj fensi špensi kuhinje ki so samo za gledat lahko pa tudi v Ikei kupiš...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.050
113
Visoki sijaj je out... Če bi imela denar, bi si privoščila fenix.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hja...
-ali imaš toliko sredstev da to zamenjaš ko se naveličaš ali ni več in (recimo 2~3 leta)
-ali kuhinjo uporabljaš samo občasno
Če bi dnevno v njej preživela nekaj ur bi se vse šminke najedla zelo hitro in bi cenila predvsem ergonomijo, kvaliteto izdelave in izgled ki ne bi bil out po nekaj mesecih... Ampak to začneš ceniti kasneje, ko pridobiš izkušnje. Prvo opremljanje pa je po navadi vse "in" in nartabulš/najlepš...
Pač moje mnenje, ki pa je iz izkušenj...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži, da se ljudje vse prevečkrat odločajo na podlagi zgleda, manj pa zaradi uporabnosti. Znanec si je pred nekaj leti omislil fronte s kamnito oblogo, pa mu je že danes žal, njegovi pa še bolj. Menda je čiščenje katastrofa.

Citat:
Uporabnik Roberto pravi: Starman v IC Komenda ima baš kar ti srce poželi in denarnica prenese.

Ali to pomeni, da ima Starman sedaj tudi maloprodajo?
Pa ne mislim pogodbenih trgovin, pač pa direktno njihovo, morda spet tako kakor pred desetletjem kaj prodajo tudi iz skladišča?

LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.050
113
Imaš izkušnje z njim? Če da, si me pa res sezul. Da je fenix samo za dve leti, višek kvalitete je pa mediapan (je tudi kaj važno, kaj je čez)? Pa kerok?
Pa kaj ima izbor materiala veze z ergonomijo in kvaliteto izdelave?

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Imaš izkušnje z njim? Če da, si me pa res sezul. Da je fenix samo za dve leti, višek kvalitete je pa mediapan (je tudi kaj važno, kaj je čez)? Pa kerok?
Pa kaj ima izbor materiala veze z ergonomijo in kvaliteto izdelave?

Kaj pa je Fenix za en material? In kakšne prednosti so?

Nazadnje urejeno: