Danes me na krožniku čaka... III

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.171
7.909
113
ImageFacebookSquareimage1655471191107.png
 
  • Všeč mi je
Reactions: Valhalla in 8888

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.728
1.400
113
Včeraj sem popekel piščančji file na olivnem olju. V drugi ponvi sem popražil jurčka na čebuli. Dodal rdečo papirko in česen. Zalil z bevando, pokuhal. Zaključil z mlado špinačo in za zraven skuhal riž. Raztural na en četrtek po lepem sončnem sprehodu. Juhu. In nisem slikal budalo! Tolk je bl dobr.
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.728
1.400
113
Danes grem pa v smer testenin s tuno in špinačo, ker mi je zadnje še kar nekaj ostalo. Na česnu jo bom popražil, tuna, vino, smetana za kuhanje.
 

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.916
-1.333
63
Takole ti na krožnik zmečejo ali v menzi ali zaporu. Ali pa si eden od pacientov, ki v hotelu naloži vse kar je na voljo.
 

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.916
-1.333
63
Res je, iz lastnih izkušnjah, ko vidim take kot ti, ki si nalagajo na talar, kot da gre za zadnjo večerjo.

Objavi vsaj okusen krožnik, če se že hvališ. Pa magari stake, ki ga imaš tako rad.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.000
2.692
113
1. zgornja slika - Je tole doma? Polpetek zgleda blazno apetitlih. Kromipr? 10+
2. SAMO ZA ALJOMANA - privat message ne deluje. nadaljevanje mojih slik!

Tole je iz Švedske. Glede narodnosti, vere, zele ... država. Pa saj veš. Torej njihovi domorodci so Sami. Sploh tu, nordijsko, so carji. Tu v kraju Jokkmokk - pozimi je tu zbere največje srečanje Sami ljudi iz cele Nordije/EU !? - imajo tu tudi Muzej Življenje Sami ljudi. Zraven so odprli še restavracijo, ki jo vodita dve Sami(!) ženski (?) Pri mojem obisku so se upokojenci natepli k all you can eat pohanem piščancu, mi dva sva pa izbrala lokalno! specialiteto. Rangifer tarandus. Open range production. Narejena je za turiste, zato malce lepše :) izgleda :) Ena jed je dimljeno meso, ena jed je soljeno meso. Le ta je narezana, kot da bi špičil svinčnik, les. Pripravo - rezanje - sem videl na lastne oči. Še premalo avtentično je bilo!
Za bolj tradicionalno priprava, bi moral priti v Arvidsajur poleti, ko imajo poletni sejem v največji zbirki Sami ''pohištva'' v EU.

16_067 B.JPG


Aljoman, uživaj v vsaki hrani, ki jo konzumiraš! Isto želim tudi tistim, ki so takrat s teboj.