Danes me na krožniku čaka... III

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Poln pekač zelenjave, bučke, malancan, paprika, paradižnik, čebula,česen, notri pa zakopana debela zarebrnica.

uuu, tole se pa dobro sliši!
Zarebrnico prvo popečeš, pa potem vse skupaj (z zelenjavo) še pečeš nekaj časa?
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zarebrnico na hitro popečem, zakopljem v zelenjavo, pokrijem z alu folijo in dam na 210 stopinj za slabo uro. Potem odkrijem in na 180 stopinj pustim še kake pol ure. Zarebrnica naj bo debela kake 3cm. Meso se prepoji s sokovi in se tako zmehča, da ne potrebuješ noža. Aja, na zelenjavo dam tudi olivno olje.
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.133
660
113
prejšnji teden:
- piščančja obara zraven pa krompirjevi cmoki z jagodnim nadevom
- mesne polpete, krompir iz pečice, zeljna solata

sobota:
- haše, špageti barilla no1, zelena solata+radič

nedelja:
- piknik, čevapi, kotleti, ražnjiči, kajmak, prebranec + vse kar paše zraven

danes:
- domača goveja juha z ribano kašo, govedina iz juhe, restan krompir z ocvirki, zelena solata + radič
danes sem naredil še za dva dni vnaprej:
- mesni kaneloni, zraven bo pomfri, verjetno paradižnikova solata ali pa fižolova solata
- golaž, kruhovi cmoki + ena solata, kera še ne vem.

v tem tednu bomo še jedli:
- svinjski zrezki v omaki s smetano + krompirjeve priceske + solata
- rižota z mesom ali meso s prilogo riža + solata

cheer.gif
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.091
7.015
113
V nedeljo:

svinjski medaljončki, pečeni v ponvi
+ pire iz avokada
+ pečena rdeča paprika (v masti ki je ostala od pečenja svinjskega)

Presenetljivo dobro je bilo.
 

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Danes bo včeraj skuhan chilli con carne, ampak žal nisem našla svežega čilija. A se do svežega čilija da priti tudi drugače kot da ga sama vzgajam?
smile-1.gif
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Svež čili lahko nadomestiš tudi s svežimi feferoni. Drugače se prodajajo v Leclercu, občasno jih dobiš v Lidlu, pa tudi v Šparu v oddelku za bio zelenjavo (vsaj pri nas v Litiji)
 

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
Uporabnik Matejka pravi:
Danes bo včeraj skuhan chilli con carne, ampak žal nisem našla svežega čilija. A se do svežega čilija da priti tudi drugače kot da ga sama vzgajam?
smile-1.gif

Jaz ga običajno najdem v kakšnem ta velkem Mercatorju. Vsaj v KR ga imajo skoraj vedno na lagerju.
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.133
660
113
včeraj špinača, pire krompir in pohano,
danes piščanec s porom v sojini omaki in riž
jutri verjetno obara in krompirjevi cmoki
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Kokošja juha, pražena kokošja prsa ala kitajc, vok nudli, črna redkev v solati.... posledica čiščenja zmrzovalnika, hladilnika in shrambe
smile-1.gif
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Evo božična večerja...
Hladna predjed: domač koruzni kruh z ocvirki, ajdov kruh z orehi (v bistvu so bolj kajzerice), tunin namaz, skutin namaz z prekajeno postrvjo.
Topla predjed: bučna juha z bučnim oljem in bučnimi semeni.
Glavna jed: pečen losos z limono, pečen dolar chip krompirček, sotirani trakovi bučke in korenja, zelena solata.
Sladica: vanilijeva panna cota z kakijevim prelivom.

Dodatno še: makova potica, polnozrnati piškoti s suhim sadjem, kokosovi piškoti, rumove kroglice...
Vse našteto narejeno doma
smile-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Eh bolj revščina, mal rostbeefa mau mrežne, francoska solata, pol pa še ostank tatarca.
Ni kej lačen bom
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Dobra ideja.

Je kaj smrdelo, ko se je peklo? Enkrat je naša mama pekla divjega prašiča, pa je tako smrdelo, da smo vsi iz bajte pobegnili. Ko je bilo pečeno, se pa ne da povedati, kako dobra pečenka je to.
smile-1.gif