Da ne boste skoz kozle streljali, si...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
točno. sej zato pa tud pravim da je glupo tok izpostavljat samo hitrost, ker če se poglobimo samo v to, lahko prepovemo vožnjo vsem vozilom ali pa damo max. omejitev 40km/h pa smo lahko vsi srečni.... not.

zato pa pravim da ni vse črno-belo ampak sivo
wink-1.gif

dejstvo je da so vzroki za nesrečo večinoma drugje, sama (prevelika) hitrost pa možnosti poškodb pri nesreči samo povečuje. in pol pridemo do problema, ker bi stardec to rešil samo s počasnejšo vožnjo, za glupe nesreče, kjer pride do samo do pokrivljenega pleha pa mu je vseeno (dobro, res štejejo življenja veliko več) ampak jst bi se pa posvetil primarnim vrzokom za nesrečo in tako poizkušal preprečiti vse. tko bi se pol lahko reklo, da se res nekaj dela na prometni varnosti, ne pa da se po stardecovem principu samo kupuje radarje in lovi ter kaznuje "prehitre" voznike. narekovaje sm pa uporabil zato, ker itaq največkrat položnice dobijo tisti, ki minimalno prekoračujejo omejitve...

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Po tvoji logiki in logiki Mateya, exhaira itd....so lahko za nesreče krive pa vse ceste. Za vsako cesto lahko rečeš, da bi bla lahko boljša, če tam nebi blo ovinka, če bi bil boljši asvalt, širša cesta, močnejša ograja itd...pa se nebi zgodila tako huda nesreča, al pa se sploh nebi.
Vidiš negre to tako. Če se pri ogledu nesreče vidi, da so posledice takšne ali drugačne, se lahko komot ugotovi, al se je v tistem času, na tistem mestu in za dane razmere, vozilo prehitro.

Kje je pa to napisal?
confused-1.gif
Stardec, bodi enkrat resen in si ne izmišljuj in ne obračaj zadev.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Elvir res je, ampak se 1x preberi misljenje naliM-a. Stardec gleda na svet s plasnicami in res je da lahko vse napisemo neprilagojena hitrost. Samo ob tvojem sestavku mi spet pride pred oci en ovinek. Vsako leto so se pobijal, pa ne samo slovenci, mladi in neumni. Tudi tujci, seveda norel so bo spet podeja nas stardec. Dejstvo pa ja, da so nasi vrli ( ne vem kdo ) koncno dojel, da bi blo pa treba tam preplastiti asfalt. Glej ga zlomka, od takrat naprej ni bilo vec smrtne zrtve. Tudi ni bilo dosedaj govora, da bi se sploh kdo zaletel. In sedaj gre tam v dezju lih da ne hitreje kot je slo prej po suhem. Stardec pa ni treba sedaj komentirat, da probujemo kolk tam leti in da se bomo pobili med sabo, ker me ne poznas. In vse kar je nastalo je nastalo v tvoji glavi glede voznje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Po tvoji logiki in logiki Mateya, exhaira itd....so lahko za nesreče krive pa vse ceste. Za vsako cesto lahko rečeš, da bi bla lahko boljša, če tam nebi blo ovinka, če bi bil boljši asvalt, širša cesta, močnejša ograja itd...pa se nebi zgodila tako huda nesreča, al pa se sploh nebi.
Vidiš negre to tako. Če se pri ogledu nesreče vidi, da so posledice takšne ali drugačne, se lahko komot ugotovi, al se je v tistem času, na tistem mestu in za dane razmere, vozilo prehitro.

Kje je pa to napisal?
confused-1.gif
Stardec, bodi enkrat resen in si ne izmišljuj in ne obračaj zadev.

Bingo
wink-1.gif

To eni vemo ze od lanskega leta naprej
grin1.gif
Mores pa priznat, da je prekleto dober v temu.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Razlika med veliko hitrostjo in divjanjem je velika. Na avtocsti je 130 velika hitrost ni pa divjanje in zaradi tega pride do nesreč ker mulci precenjo svoje sposobnosti in starci precenjo reflekse.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
ksz:

Zdej pa mi nej nekdo pove, za kaj so zadolženi policisti? Kokr jaz vem, policist niti ne more uporabljat svojih ugotovitev kot dokaz na storjeno... zdej če bo on ugotovil da je bila neprilagojena hitrost kriva za prometno nesrečo...jo lahko izpodbijas na kakršen koli način, saj ugotovitve policistov niso dokaz. To morte vedet...

Zdej pa itaq da se nekim mlajsim polcajem sprdne delat v nočni, pa da bo šel on ugotavljat kaj je vzrok nesreče. Pokne neprilagojeno hitrost in je to to. Pa je eno uro prej frej.

Zakaj se potem delajo obdukcije mrtvih, delajo alkotesti, preverjajo prisotnost prepovedanih substanc v telesu? Zato da se napise v zapisnik da je krivo za nesrečo prevelika hitrost? Ne. Ne more več bit tako. Policaji so premalo izšolani, tisto 2 letno šolo na tacnu lahko vsak pimpek nardi, če tako pogledamo. Se odpravi na cesto pri 21letih kot mlajši policist, pa pomojem še 2 leti nima vozniškega izpita, pa že ve o vsem kako se lahko zgodi.

Ne vem. Veliko prometnih nesreč se zgodi, ko nekdo nenadoma zapelje na nasprotni vozni pas. To so med poletjem dostikrat tujci. Zakaj? Tukaj je pa utrujenost vzrok...čeprav se je on vozil po predpisih, po spet zapisano da ga je odneslo zaradi neprilagojene hitrosti...phhhh. Zato pa je tako. Dars niti noče slišat da bi se gradila razna počivališča (autohof) tako kot v nemciji, kjer so hoteli...restavracije, da bi se turisti malo odpočili? Zakaj ne? Še država bi imela kaj od tega!

Če si povzročil prometno nesrečo in te policist "obtoži" da si storil prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti, pa sam veš da si jo naredil zaradi drugega razloga.....no, kle verjetno je višja kazen ker je bila neprilagojena hitrost...bi lahko podali pritožbo. Zakaj? Ustava RS v 23., 24. in 29.členu točno določa postopke v zvezi z obtožbami...in ti tako kazen ne more spisat policaj.

Nažalost Ustava RS govori drugače kot pa Zakon o policiji in njihovih pravicah in pooblastilih... Je preveliko lukenj, da bi lahko policijske ugotovitve držale do pike. Nažalost se veliko nesreč zgodi zaradi drugih vzrokov, ne samo neprilagojena hitrost...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kje je pa to napisal? Stardec, bodi enkrat resen in si ne izmišljuj in ne obračaj zadev.
Nikjer ni napisal, je pa iz napisanega moč tako sklepat.
Nak, kolega nič si ne izmišljujem in nič ne obračam. Izmišljujejo si tisti, ki trdijo/te, da statistika ne drži. Jaz si nisem statistike izmislil. Ta statistika moti le tiste, ki prehitro vozijo/te. Nevem zakaj bi sicer nekoga skrbelo nekaj česar se ga ne tiče.
Pa čas bi že bil, da bi nehal imet za bedake same sebe. Vsi vidmo kako se po naših cestah vozi, (mnogo prehitro) pol bi pa radi nekoga prepričal, da se nesreče dogajajo pa zarad nečesa druzga.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ne vem. Veliko prometnih nesreč se zgodi, ko nekdo nenadoma zapelje na nasprotni vozni pas. To so med poletjem dostikrat tujci. Zakaj?

Ta vzrok obstaja v statistiki vzrokov.

Citat:
Če si povzročil prometno nesrečo in te policist "obtoži" da si storil prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti, pa sam veš da si jo naredil zaradi drugega razloga.....

Imaš vso mmožnost, da polcaju na kraju nesreče sam poveš zarad česa si naredu nesrečo.

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ja rečeš na cesti je bil kamen. pa pol čez pol leta dobiš domov sodnike pa piše neprilagojena hitrost :s

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če je bil kamen na cesti si pa itak prehitro peljal. Kaj pa voziš na pamet in v nekaj kar ne vidiš?

Al pa so te prečitali in videli, da si lagal.

Veš, niso vsi tako neumni kot si nekateri mislite. Take laži in otročji izgovori palijo samo nekaterim tukajšnjim forumašem, dinamikom recimo, ki verjamejo vse kar tukaj kakšen sodinamik napiše.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Ni res, da je zaradi kamna avtomatsko neprilagojena hitrost. Pri policaju bo, seveda, zanj ne obstaja drugega razloga. Doživel sem padec z motorjem zaradi razlite nafte na cestišču. Neprilagojena hitrost napiše policaj, od sodnika za prekške pa dobim obrazložitev, da je bila vidljivost odlična, vreme lepo, cestišče suho, ovira na cestišču pa takšna, da je v danem trenutku nisem mogel predvideti in pričakovati na cesti. Padec je bil zato posledica razlite nafte. Škoda samo, da je bilo to preveč oddaljeno od mojega domačega kraja in da tistega policaja nisem več videl. Me prav zanima njegov komentar na odločitev sodnika za prekrške.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Aja, še to... škodo je krila zavarovalnica Cestnega podjetja... konec koncev plačujem cestnino vsako leto pri zavarovanju. In v zameno hočem ceste, kjer se lahko varno vozim. In to velja tudi za večje kamne na cesti. Ali pa raztresen pesek na ovinku. Z motorjem si v vsakem ovinku nagnjen na notranjo stran, stik gume s cesto je pa v velikosti kreditne kartice. In ni potrebno razlagati, kaj se zgodi, če takrat zapelješ na pesek, razsut po cestišču... in če bi to hotel predvideti, bi se moral skozi vsak ovinek (nikoli ne veš, na katerem ovinku te čaka presenečenje...) peljati 20-30km/h, omejitev pa zunaj naslje recimo 90km/h. Kdo bi te pa gledal? Pač naj cestarji zaslužijo svojo plačo (oziroma moje plačevanje cestnine...) in poskrbijo za urejene ceste.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Hitrost
27. člen
(1) Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred
oviro, ki jo lahko pričakuje
. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa,
vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da
lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.

Napisano je povsem logicno, a enim pac ne potegne. Kako za boga naj pricakujem kamen na cesti?
stupid-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Tako je. In takrat to ni neprilagojena hitrost, ampak obstajajo še drugi vzroki.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Kako si pa dosegel, da so ti "Cestarji" plačali škodo? Lahko tudi na PM....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Z motorjem si v vsakem ovinku nagnjen na notranjo stran, stik gume s cesto je pa v velikosti kreditne kartice.
To bi moral vedet predvsem ti in to že preden se na motor usedeš. Skladno s tem dejstvom moraš prilagodit hitrost, če hočeš dočakat starost.
Citat:
in če bi to hotel predvideti, bi se moral skozi vsak ovinek (nikoli ne veš, na katerem ovinku te čaka presenečenje...) peljati 20-30km/h, omejitev pa zunaj naslje recimo 90km/h.
Crep ti je lepo citiral člen v katerem piše, kako se pravilno vozi.
Citat:
Pač naj cestarji zaslužijo svojo plačo (oziroma moje plačevanje cestnine...) in poskrbijo za urejene ceste.
Ti kar vozi na pamet in se slepo zanašaj na dolžnosti cestarjev, pa boš videl kolk časa boš mtor vozil!
Jaz se raje zanašam nase kot pa na cestarje. Malo se mi zdi tudi, da cestarji ne morejo bit povsod, vsak čas in zmeraj na pravem mestu, da bo cesta zmeraj in vsak trenutek brezhibna. Pa tud če bi bla, se bom jaz še zmeraj raje zanašal nase kot pa nanje. Ti si se zanašal nanje, pa vidiš kam te je to pripeljalo. Na oljni madež.
Ti se kar zanašaj na to še naprej, pa vprašanje, če boš naslednjič od cestnega še lahko odškodnino terjal.
Nekam velikokrat nekateri zapeljete na oljne madeže. A se samo okol oljarn vozite?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tale stavek dobro preštudiraj!

Citat:
tako, da

lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.

Torej če ne vidiš dlje je traba peljat pa 20 al pa še manj. Pametnim in modrim je življenje in zdravje pomembnejše kot pa hitrost.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Kako si pa dosegel, da so ti "Cestarji" plačali škodo? Lahko tudi na PM....
Vprašal sem na svoji zavarovalnici, kdo je odgovoren, če že nisem jaz? In so mi odgovorili, da cestno podjetje. Nato sem klical na cestno podjetje, jih vprašal, katera zavarovalnica je njihova, nato sem šel tja, izpolnil poročilo o nesreči, nato smo se še malo kregali (oni meni neprilagojena hitrost, zgleda da so se v Tacnu šolali...), na koncu sem dobil povrnjeno za škodo na motorju, za strgane hlače, za podrsano motoristično jakno, pa še eno Arai čelado podrzano sem jim nesel pokazat, so mi še to plačali, novo seveda.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Stardec, še ene par dejstev zate. Padel sem na razliti nafti, luža je bila velika vsaj 1m×1m, v okolici ni bilo nobene oljarne (vsaj da bi jaz vedel ne), pa še takrat bi bilo verjetno olje razlito.
bonk.gif
Za razlito nafto je bil pa sigurno odgovoren kak stardec iz sosednjih hiš, ki so mu šli motorji na živce. Bilo je samo tam, ne prej, ne kasneje na cesti, se pravi odpade teorija, da je nekomu steklo iz rezervoarja.

P.S. Motorje sem opustil, ker sem imel prometno nesrečo po svoji krivdi (ni bila neprilagojena, ampak prevelika hitros, da si ga ne boš takoj začel ožemati...), poškodoval sem si ramo in začel drugače gledati na motorje v prometu.
Še vseeno pa zagovarjam, da morajo cestarji skrbeti za ceste, kajti če lahko vestno in brez napake pobirajo cestnino, potem naj skrbijo tudi za drugo polovico posla.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Torej si vendarle pogruntal, da se na cesti lahko pričakuje nafta. Bogati, kdo bi si mislil. Nafta na cesti le od kje se je vzela.
Citat:
Za razlito nafto je bil pa sigurno odgovoren kak stardec iz sosednjih hiš, ki so mu šli motorji na živce
Hja, če to veš, bi lahko računal na to nafto!
Čudno, vse veš, da starideci barabije delajo po cesti, pričakuješ jih pa ne? Zanimivo!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.