Da ne boste skoz kozle streljali, si...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pod nobenim pogojem pa ne priznavajo morebitne polcajeve zmote v obratni smeri, torej, da se je nesreča zgodila resnično zaradi neprilagojene hitrosti, vendar se je polcaj zmotil in kar tako na hitro napisal nezbranost, neizkušenost itd...

Te zmote pa še nisem videl, da bi policist za vzrok nesreče namesto neprilagojene hitrosti navedel nezbranost, neizkušenost... mogoče bi bili ti pojmi na vrsti v 5. letniku policijske šole v Tacnu... a kaj, ko so samo 4. letniki...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ja, ta punca je naredila seminarsko. Torej je morala nekaj prebrat in pregledat.

Sem se odločil, da tule uletim, ker pač gre za področje, katerega poznam. Stardec, vem, da upaš in si želiš, da bi bilo v realnosti tako, kot si napisal. A realnost je žal drugačna.
Pravijo, da prilika dela tatu in Internet je takšna prilika, ki omogoča raznoraznim ljudem dostop do virov, katere uporabijo in jih morda celo citirajo (večina na to pozabi). Pa to niti ni najhujši problem - problem je, da o vsebini sploh ne razmišljajo kritično (logično) in da je končni izdelek, ki je recimo oblikovno oh-in-ah, vsebinsko običajna copy-paste sestavljanka, brez kančka osebne note avtorja.
Zadeve, o katerih pišem, sem videl v seminarskih, diplomskih, magistrskih in doktorskih delih. Vsa ta dela naj bi pregledal mentor ali raznorazne komisije, a v določenih okoljih, kjer so tudi mentorji brezvezniki, gredo sestavljanke lepo skozi.
In kaj je še bolj problematično - ravno takšni diplomanti, magistri in doktorji se najbolj petelinijo s svojimi nazivi..
cheer.gif

LP,

Milan

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Torej je pri nas vsa stroka, predavatelji, šole in druge inštitucije zanič in neumno, le povprečen državljan, po možnosti še zelo mlad in puhobradi, je pameten in ve vse?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Ne vsa stroka, ampak delež je precejšen (če sem natančen, je zastrašujoč). In da, v precej primerih da logično misleči običajen občan v koš kvazi strokovnjaka.
Če bi vedel, koliko ne-puhobradih občanov z nazivi tišči crknjenega konja na startno črto samo zato, ker prihaja iz njihovega hleva, bi dobro premislil, komu zaupati... Torej smo spet pri kritičnem mišljenju (ne kategorično destruktivnem in ne čredno naivnem).

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
...Matey, Apači, exhair itd...to prosim malo naštudirajte
http://www.fpp.edu/~rok/Inform...esre%E8e%20.ppt

Na kocu kliknite še na video

Sem šel šele sedaj pogledat .ppt
hysterical-1.gif
kot sem rekel že prej, gre za 'klasično' Intenetno copy-paste seminarsko brez kančka osebnega mišljenja. Moram pa priznati, da je na enem od začetnih slidov lepo predstavila vzroke prometnih nesreč, a je bilo nadaljevanje bolj klavrno.

LP,

Milan

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
gre za 'klasično' Intenetno copy-paste seminarsko brez kančka osebnega mišljenja.
Hja, pa ti napopaj kakšno drugo statistiko, ki bo trdila nasprotno. To kar prikazuje ta seminarska naloga so dejstva, ti in podobni, pa bi radi naredili raziskavo po načelu; kaj bi blo, če bi blo. A hočeš reč, da se stanje na naših cestah zdaj kaj bistveno razlikuje od prejšnjih let? Dejstva so taka, vse drugo so špekulacije na nivoju gostilniških in pa otročjih debat grešnikov, ki bi radi spremenili mišlenje stroke, namesto da bi spremenili svoje navade. Problem na naših cestah niso napačno narjene statistike, problem so vozniki, ki si demokracijo napačno razlagajo.
In ti se hvališ, da si strokovnjak na tem področju, in da veš, da statistika ne drži in to zaradi klavrne stroke, ki te statistike piše? Kaj si pa ti boljši od te, kot ti praviš zanikrne stroke, da lahko trdiš nasprotno, pa sploh nisi naredu svoje, drugačne študije primera? Ti zgolj in samo govoriš na pamet, ter iz svojega zornega kota in kota ostalih grešnikov. Kje pa piše, da je tvoj zorni kot pa pravilen?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
kaj a ti maš kaj osebno proti mladim???
Bog ne daj. Popolnoma nič proti mladim nimam. Imam samo proti nekaterim dejanjem, ki jih določeni mladi počno in to zato, ker ne verjamejo starejšim in tistim, ki so določene stvari sprobali in doživeli.
Jaz se ne vtikam npr. v računalniške finte, ki jih mladi definitivno bolje obvladate kot mi "tastari" lahko pa vam povem nekaj o življenju in o življenskih problemih, ki jih pa vi še niste probal.
Samo bedak se na sebi uči, pameten človek se uči na drugih in posluša tiste, ki so izkušenejši.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
gre za 'klasično' Intenetno copy-paste seminarsko brez kančka osebnega mišljenja.
Hja, pa ti napopaj kakšno drugo statistiko, ki bo trdila nasprotno. To kar prikazuje ta seminarska naloga so dejstva, ti in podobni, pa bi radi naredili raziskavo po načelu; kaj bi blo, če bi blo. A hočeš reč, da se stanje na naših cestah zdaj kaj bistveno razlikuje od prejšnjih let? Dejstva so taka, vse drugo so špekulacije na nivoju gostilniških in pa otročjih debat grešnikov, ki bi radi spremenili mišlenje stroke, namesto da bi spremenili svoje navade. Problem na naših cestah niso napačno narjene statistike, problem so vozniki, ki si demokracijo napačno razlagajo.
In ti se hvališ, da si strokovnjak na tem področju, in da veš, da statistika ne drži in to zaradi klavrne stroke, ki te statistike piše? Kaj si pa ti boljši od te, kot ti praviš zanikrne stroke, da lahko trdiš nasprotno, pa sploh nisi naredu svoje, drugačne študije primera? Ti zgolj in samo govoriš na pamet, ter iz svojega zornega kota in kota ostalih grešnikov. Kje pa piše, da je tvoj zorni kot pa pravilen?

Nikjer nisem trdil, da sem strokovnjak za prometno varnost, oziroma nisem nič manjši strokovnjak zanjo (z dobrih 20 let vozniškega staža), kot večina tukaj.
Se pa spoznam na takšne ali drugačne pisne izdelke, na katere se tukaj opirate in trdim, da je vsako zadevo potrebno gledati kritično.
Ti si na začetku debate pač podal vir, ki je na nivoju povprečne osnovnošolske seminarske naloge, napisala pa ga je gospodična, ki ima, če je v 1.letniku programa VSŠ redno, rosnih 18 ali 19 let. Kakšne so njene izkušnje v prometu, si lahko mislimo...
Če ta vir še malo analiziramo, je 4.slide prezentacije dal dobre osnove (vir sigurno ni slovenski), 5.slide pa se opira na SLO statistiko, za katero ptički čivkajo, da se je kup razlogov abstraktno predstavljen kot prevelika hitrost.
Recimo tale spletna stran KLIKNI ME predstavlja vzroke, ki sovpadajo s tistim, kar dnevno vidim na slovenskih cestah.
Dokler mi bodo na vsakem semaforju v mestu padali v rdečo luč, vozili skozi krožišča kot ovce, v povprečju zgolj izjemoma uporabljali smernike, vozili po levem pasu AC kot da so na tirih (pri vsem prednjačijo dražji avti in vozniki/ce srednjih let), kadili, telefonirali, jedli med vožnjo, vozili nad omejitvami v naseljih in pod omejitvami zunaj (tu gre za iste primerke 'če grem 60km/h, mi nihče nič ne more'), prehitevali preko polnih črt in v škarje (vozniki kombijev in odbita mladina), brez slabe vesti upravljali vozila pod vplivom najbolj razširjene droge pri nas (alkohol), pač ne morem verjeti SLO statistikam na način, kot to verjamejo občani, ki slepo (bogaboječe?) sledijo razlagam, začrtanim s strani odgovornih in vladajočih.

LP,

Milan

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nikjer nisem trdil, da sem strokovnjak za prometno varnost, oziroma nisem nič manjši strokovnjak zanjo (z dobrih 20 let vozniškega staža), kot večina tukaj.
Jaz imam še več vozniškega staža kot ti. Komu zdaj verjet?
In ja gospodična, ki je to seminarsko delala je bila mlada in kot si ugotovu, je rezultate raziskave od nekje skopirala. Kaj je narobe s tem? Tud jaz sem jih skopiral pa tle napopal. To pa ne pomeni, da sem jaz delal raziskavo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A boš tej raziskavi kaj bolj verjel, al je tud to napisala kaka frklja brez vozniških izkušenj? ime spletne strani
Aja to so pa polcaji delali. Oni itak lažejo.
Verodostojna študija bi bla itak tista, ki bi jo sux ali alterdinamiki naredili.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Samo.. varnostna razdalja 0,2%?
>S hitrostjo so nedvomno tesno povezani tudi nekateri drugi vzroki, med katere sodijo: prekratka varnostna razdalja, nepravilnosti pri prehitevanju, nepravilna stran in smer vožnje in izsiljevanje prednosti. S podrobnejšo analizo omenjenih vzrokov prometnih nesreč pridemo do ugotovitve, da je s hitrostjo povezanih približno 2/3 vseh prometnih nesreč.<

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Sej un včeri s BMwjem je tudi zaradi hitrosti pijan vozu in ne obratno ane....:S

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Tisto o pomanjkanju vozniških iskušenj se je v mojem primeru nanašalo na to, da ima premalo izkušenj, da bi kritično preverila vir IN vsebino.
Zakaj to pravim? Stran, ki jo navajaš, je pač SLO trobilo, ki služi točno določenemu namenu - prikazovanju 'vzrokov', kateri imajo za posledico ukrepe, ki ne zvišujejo prometne varnosti, ampak samo polnijo državno blagajno.

Če karikiram:
- vse prometne nesreče (to je 100%) se lahko opišejo kot posledica neprilagojene hitrosti.
- vse prometne nesreče (100%) se lahko opišejo kot neupoštevanje pravil.

AMPAK, če bi imeli odgovorni malo več znanja (ali kmečke logike), bi lahko vzroke, ki so v statistikah predstavljeni kot 'hitrost' in 'neupoštevanje pravil' bolj podrobno razdelali in tudi bolj ciljno in uspešno ukrepali. Tako pa abstraktno zapakirajo jabolka, slive, kolerabo in tartufe skupaj v en zavoj, mu nataknejo napis 'Hitrost' in pošljejo inkasante z laserji na ceste ob nemogočih urah, ko so ceste prazne in ko razen šoferja in naključne srne ni skoraj nihče ogrožen.
Varnost se mora izvajati dopoldne okoli šol med tednom, v mestih med tednom, v konicah na obvoznicah, ko je gneča in ko se počnejo največje bedarije.

LP,

Milan

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Tako pa abstraktno zapakirajo jabolka, slive, kolerabo in tartufe skupaj v en zavoj, mu nataknejo napis 'Hitrost' in pošljejo inkasante z laserji na ceste ob nemogočih urah, ko so ceste prazne in ko razen šoferja in naključne srne ni skoraj nihče ogrožen.
Varnost se mora izvajati dopoldne okoli šol med tednom, v mestih med tednom, v konicah na obvoznicah , ko je gneča in ko se počnejo največje bedarije.

naliM super napisano
zmaga.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Če karikiram:
- vse prometne nesreče (to je 100%) se lahko opišejo kot posledica neprilagojene hitrosti.
- vse prometne nesreče (100%) se lahko opišejo kot neupoštevanje pravil.
Po tvoji logiki in logiki Mateya, exhaira itd....so lahko za nesreče krive pa vse ceste. Za vsako cesto lahko rečeš, da bi bla lahko boljša, če tam nebi blo ovinka, če bi bil boljši asvalt, širša cesta, močnejša ograja itd...pa se nebi zgodila tako huda nesreča, al pa se sploh nebi.
Vidiš negre to tako. Če se pri ogledu nesreče vidi, da so posledice takšne ali drugačne, se lahko komot ugotovi, al se je v tistem času, na tistem mestu in za dane razmere, vozilo prehitro.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Velikokrat nesreči botruje prevelika hitrost...daj malo logično pomisli. Vsi "mladi divjaki" živijo v svojem precenjenem svetu in mislijo, da zadevo obvladajo, da vejo kje lahko pritisnejo itd.. Kaj misliš, velika večina ljudi, ki so se ubili zaradi divjaštva je govorilo ravno to, da obvladajo itd..sedaj so pa v zemlji in zraven njih še kdo nedolžen (to slednje je hudo).

Divjanje oz. hitrost je res nevarna zadeva, samo pomisli na nepredvidljive dogodke. Omejitve so ravno zaradi nepredvidljivih dogodkov...je to res tako težko razumet?

Velikokrat se ljudje zgovarjajo na slabo cesto itd., če veš, da je cesta zanič, pelji počasneje...problem pa seveda nastane na neznanem terenu...tam pa velja še večja previdnost...pa imaš lahko kljub previdnosti tudi nesrečo...

Pamet v glavo in ne v noge in roke...
zmaga.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Velikokrat nesreči botruje prevelika hitrost...

definitivno. ampak velikokrat je še kej drugega zraven in ne izključno samo prevelika hitrost
wink-1.gif

drgač pa sej se strinjam s tabo in delno dejansko celo s stardecom. ampak on vse skupi preveč prikazuje črno-belo... v resnici je pa sivo. zato se mi sploh ne da več ubadat z njim. trenutno... sej običajno se mi volja sčasoma povrne ker sm bolj trmaste narave
grin1.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Res je, da so za nesrečo krivi poleg hitrosti še drugi dejavniki...vendar spet ne moremo mimo dejstva, da so tudi drugi dejavniki, ki pripeljejo do nesreče različno uničujoči (sorazmerno s hitrostjo), če ti npr. poči guma pri 100 km/h so posledice drugače kot, če se ista zadeva zgodi pro 200 km/h...in spet smo pri hitorsti ne?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.