Zate ne vem, jaz sem zadnji dan (pred izolacijo) na šihtu odprl havbo, nametal not komp, pa ekrane in ergonomski stol zmaga. Odločitev je bila več kot odlična.Kako pa to šiba ko ima otrok 11 predmetov, v bajti pa trije otroci pa še dva starša, ki vsak svoj posel delata od doma?
Sej to je moj point... Tole laufa, kolikor daleč spleza najšibkejši člen v verigi. Kot zmeraj. Sej meni tudi ni kompjuter tuj v smislu, da če je neki novega je pa tema. Ampak dolocenih stvari pač ne uporabljam, za ene niti slišala nisem do sedaj. Microsoft teams. Bi se naučila, valda, samo lahko pa da komu to ne bi šlo... Kaj pa pol? Mulc naj letnik rukne, učitelj ga ni naučil? Ni čist tko...No, vi še do eAsisetnta komaj priplezate, mi naj bomo pa tukaj geeki in naj mulce usmerjamo kako kaj narest česar si v šoli sploh niso uspeli domisliti.
Pa moraš vedet, da sem sam nadpovprečno računalniško pismen. Meni ni jasno kako naj bi to en "bosanc" (ne mislim slabšalno, pač niso vsi odrasli po 8 ur na dan za računalnikom) hendlal in usmerjal mulce.
Jest sm sam leptop pograbu, pa šel.Zate ne vem, jaz sem zadnji dan (pred izolacijo) na šihtu odprl havbo, nametal not komp, pa ekrane in ergonomski stol zmaga. Odločitev je bila več kot odlična.
Sicer so se nekaj hvalili, da bo zadeva špilala tudi preko mobilcev in tablic. Ah ja....
No povej tvojmu kolegu, da je njegova dolžnost dosečt tudi tisto tretjino. Niso vsi preskrbljeni z računalniki. Hebiga tko je.kolega dela preko google class al neki takega, zadevo je resno vzel, in tudi ene 2/3 otrok, ostalo je pa itak autšus
GDPRja ne smejo kar pozabit. Sej veš, folk je nor.Stvar je še slabša. Otroc (in starši) naj bi se naučili uporabljati in tudi uporabljali sistem , ki ga je vpeljalo šolstvo, ki ga to isto šolstvo (oz. posamezne šole ali učitelji) ne zna uporabljat.
Jaz sem pizdil že prejšnji teden. Lahko bi že takrat vpostavili "dopisno" šolanje: danes imaš tole_in_tole za predelat, tole_pa_tole so pa naloge. Sprintaj si jih in reši in pošlji sken ali fotko nazaj do petka. Če ni printerja, pa naredi v zvezek, pofotkaj in pošlji po mailu nazaj. To lahko narediš z vsakim usranim telefonom.
Kdor niti te opreme nima ga je pa že tako ali tako najebal.
Pa ne mi zdej o zakonodaji in GDPR in podobne finte: komot bi v izrednih razmerah tole zaobšli.
Mogoče pa prosojnica niti ni tko slaba stvar, če je kvalitetna.... Resno pričakuješ zgoraj opisan sistem? Jest ga ne in si ga niti ne predstavljam.
A z znanjem worda se otroci rodijo? Čisto realno gledano vsi zahtevajo neke govorne nastope in powerpointe za podporo. Kdo jih to nauči? V šolstvu nihče, vsaj uradno ne. Razen če izbere enega izmed izbirnih predmetov.Sem mislil, da je računalništvo v OŠ. Saj morajo kar naprej nekaj na računalniku naredit.
Mislim, da ne rabiš znanja računalništva - WORD, EXCEL. To je način izobraževanja, kot posojnica, ali POWRPOINT.
To je način posredovanja. Za to gre. Za način posredovanja.
Hrvati imajo prenos preko tv na hrt3, za prve 4 razrede, "Škola na Trećem":Zanimivo je res predvsem to, da ni nekega enotnega "protokola" za celo državo. Je pa res , da je to najbrž nemogoče narediti, ker nivo osvojenega znanja je od učiteljice do učiteljice različen.
Sem naivno pričakoval da bo rtvslo pripravil kaj za 3 (2) TV program vsebin pa vidim da razen izodroma ni nič.
Pa še ta izodrom so dali v dopoldanski termin, kjer se potem to tepe s šolskim urnikom. Tam kjer naj bi delali po urniku.
Hrvati imajo prenos preko tv na hrt3, za prve 4 razrede, "Škola na Trećem":
Pri nas se še znotraj šole niso uspel poenotit. Zmeda je, da je veselje. Res pa je da otroc imajo "delo". Če drugega ne, pa z ugibanem, kaj dafak je učitelj(ica) mislil(a), in kam je "skrila" določeno stvar ki naj bi bila v e-učilnici.Pri nas easistent lepo laufa, OŠ v Kranju, otroci z učiteljico klepetajo preko "kanala". Tam tudi pripne priponke z nalogami, ki jih potem natisnemo in delamo, ko imamo čas. In ne šteka več, morda se kdaj ustavi za pol minutke. Imajo pa otroci sedaj svoj brezplačen dostop, to pa urediš v starševskem profilu.