I kaj dosežejo s tem?Par staršev pa froce uči, kako se je treba znajti v življenju in jih pošilja v šolo ob torkih in četrtkih.
Ko bo PCR potrjen in ko bo od NIJZ prišlo nazaj. Lahko traja tudi 2-3 dni.Kaj je zdaj s katantenami sosolcev?
Imamo 2 pozitivna v razredu, na tretji rezultat se cakamo, jutri pa imajo zaenkrat normalno pouk.
A niso rekli.da je karantena ce je v razredu pozitivni izvid?
Mi smo imeli karanteno, ko se je na PCRu potrdilo da je učenec okužen. V tem tednu jih je kasneje zbolelo še 5. Po mojem če nebi bilo karantene bi to bilo 30 okuženih v razredu, plus vsi starši, to pa tako ne rabim govorit.Kaj je zdaj s katantenami sosolcev?
Imamo 2 pozitivna v razredu, na tretji rezultat se cakamo, jutri pa imajo zaenkrat normalno pouk.
A niso rekli.da je karantena ce je v razredu pozitivni izvid?
Postopek je uradno tak, da pozitivnemu hitremu testu sledi PCR test. Kar traja seveda dan, dva lahko. Dokler ni rezultata PCR testa, je šolanje normalno. Če je PCR pozitiven, sledi šolanje od doma (kar ni enako karanteni!). NIJZ na podlagi pozitivnega PCR testa in prijave šole razpošlje izpostavljenim (cel razred načeloma) poziv k izpolnitvi podatkov otroka, na podlagi katerega šele izdajo uradno odločbo za karanteno. S tem, da velja le za necepljene in neprebolene.Čak pozitiven na PCR testu in čakaš na karanteno? Kaj tole pomeni.
Zanimivo, mi smo še vedno dobili od šole samo obvestilo, odločbo in poziv za izpolnitev podatkov pa direktno od NIJZ (mail).Pri nas pošlje ravnateljica nek s sigenco podpisan dopis na mail, kjer včasih piše, da je priporočena karantena, včasih, da je odrejena. od NIJzja še nikoli nič. Bi imela zanimiv pogovor z inšpektorjem, če bi hodil okoli. Važno je, da se Logarca s kostanjem in kuhanci ubada in trapa blesarije po TV.
Potrjena dva ze na pcr..tretjega se cakajo..Ko bo PCR potrjen in ko bo od NIJZ prišlo nazaj. Lahko traja tudi 2-3 dni.
Čaki, a ti to resno? Ravnatelj naj ima pristojnost, da bo odrejal karanteno? Sicer pa normalen človek itak po obvestilu zadrži froca doma. Nenormalnemu pa tud odločba o karanteni ne pomaga. Če ti pa kaj pomaga, moja smrklja je že tretjič v dveh mesecih v karanteni. Tol zadnjo bi se dalo čist normalno preprečit, če bi mel nekateri starši možgane, pa jih tale dva nimata.Potrjena dva ze na pcr..tretjega se cakajo..
Ah nijz.... Isto stanje kot maturantje na brniku, ko so dobival odlocbe po 9 dneh. Bedarija.
Ce imajo ravnatelji pristojnost za vrtanje po nosu, naj imajo pa se pristojnost da v primeru pcr grejo avtomatsko v karanteno.