Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.267
6.829
113
Ne, ko dobiš papir si že nazaj v šoli... 10 dni od pcr si doma. Papirji ki pridejo naknadno so pa za ostalo papirologijo post festum - bolniške, če je treba, šole da se uposteva pač samoizolazija ne neupravičen izostanek od pouka ipd... Seveda to zahteva spet nekaj, česar pri nas ni - malo soodgovornosti in solidarnosti do družbe... pri nas vsaj javka, da dokler ni papirja, mu nič ni treba. Ko pa je, pa javka, da je vse pod prisilo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Aha torej recmo v torek PCR in če je pozitiven velja od takrat, problem je pa ker dobiš papir enkrat , lahko tudi zadnji dan karantene. In ker je tako eni prosto letajo okol ker kao nimajo odolčbe v roki.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.534
1.130
113
Seveda to zahteva spet nekaj, česar pri nas ni - malo soodgovornosti in solidarnosti do družbe... pri nas vsaj javka, da dokler ni papirja, mu nič ni treba. Ko pa je, pa javka, da je vse pod prisilo.
Točno. V tem času pa ja že vsi vemo kako se posotopa v takem primeru.

In je utopično pričakovati ažurnost od napol mrtvega NIJZ.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.473
5.766
113
Če je v pondelek pozitiven ne gre cel razred, ker je bilo več kot 48 ur od zadnjega stika (petek). Če je sreda ali petek gre cel razred v karanteno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.267
6.829
113
Če je v pondelek pozitiven ne gre cel razred, ker je bilo več kot 48 ur od zadnjega stika (petek). Če je sreda ali petek gre cel razred v karanteno.

Ja tako? Ne vem... Nismo se imeli primera sploh. Ne na ponedeljek, ne na katerikoli drug dan. To bi bilo logično, če bi se učenci testirali preden gredo v šolo. Ampak ker to pri nas ne gre, se pa testirajo v šoli. In so že en čas z vrstniki skupaj. Težko bi rekli, da niso bili v stiku, dasiravno krajšem...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.964
16.088
113
Nemci, kdo drug ??

In Bavaria there is a #Corona - #Testpflicht for #Kita -Kinder . The rule should apply after the Christmas holidays from January 10th and affect all children from their first birthday. https://www.br.de/nachrichten/bayer...eispflicht-fuer-kita-kinder-ab-januar,SqtWUHa
HitlerHeartJPG.jpg

• Wow
Reactions: sandra

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.405
113
Problem je že v tem, da si vsak ravnatelj in šola malo po svoje razlaga stvari. V enih primerih je tako, da če je otrok v petek ostal doma, ker je pozitiven na hitrem testu in ima v nedeljo to potrjeno na PCR, ravnatelji nikamor dalje ne javljajo in ostane cel razred v šoli in reče PCR potrditev je bila v nedeljo, zadnji stik z okuženim v četrtek lahko so v šoli. Pol pa jim po malem vsak dan kak dodatni zboli...
Drugi ravnatelj pa v takem primeru starše v nedeljo obvesti, da so bili učenci v stiku z okuženim in imajo odrejeno delo od doma. Potem pa itak dobijo še od NIJZ posebej obvestilo. Tak, da problem je v napačnih razlagah in po moje najbolj v preslabem delu NIJZ.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.473
5.766
113
Ja tako? Ne vem... Nismo se imeli primera sploh. Ne na ponedeljek, ne na katerikoli drug dan. To bi bilo logično, če bi se učenci testirali preden gredo v šolo. Ampak ker to pri nas ne gre, se pa testirajo v šoli. In so že en čas z vrstniki skupaj. Težko bi rekli, da niso bili v stiku, dasiravno krajšem...
Ja pri nas velja pravilo 48 ur že od prvega primera lansko leto. Vedno v posvetu z ZD in NIJZ. Stik prvo uro je pa kao razdalja in maske pa kratek čas.
Pa verjamem, da si noben ravnatelj tega ne razlaga sam ampak takoj poliče v ZD ali na NIJZ (oziroma ma nek kontakt).
Itak ko začneš logiko iskat je vse skup brezveze.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.611
2.649
113
še v SLO - ampak komaj
Problem je že v tem, da si vsak ravnatelj in šola malo po svoje razlaga stvari. V enih primerih je tako, da če je otrok v petek ostal doma, ker je pozitiven na hitrem testu in ima v nedeljo to potrjeno na PCR, ravnatelji nikamor dalje ne javljajo in ostane cel razred v šoli in reče PCR potrditev je bila v nedeljo, zadnji stik z okuženim v četrtek lahko so v šoli. Pol pa jim po malem vsak dan kak dodatni zboli...
Drugi ravnatelj pa v takem primeru starše v nedeljo obvesti, da so bili učenci v stiku z okuženim in imajo odrejeno delo od doma. Potem pa itak dobijo še od NIJZ posebej obvestilo. Tak, da problem je v napačnih razlagah in po moje najbolj v preslabem delu NIJZ.

Ma neee - nima to veze z NIJZ, strokovno skupino ali katerim ministrom - razlog je enostavno v tem, da so ravnatelji nesposobni, mi vsi, ker hočem še kuhančka ob kostanju …
Ne more za tako stanje biti kriva vlada in njeni organi.

Disclaimer: seveda je kriva tudi velika mera egoizma in pomankanje družbene odgovornosti mnogih posamezniki - a ravno red in jasna pravila, ter v skrajni sili primerno sankcioniranje “majmunisanja”, sčasmo celotno družbo spravi na višjo raven družbene odgovornosti.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj so inšpektorji delali svoje ampak se še sedaj eni zgražajo kako so lahko tisto šmrklo nrez.maske vrgli z busa. V šoli je vse skupaj še bolj pestro.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.446
-3.246
113
Saj so inšpektorji delali svoje ampak se še sedaj eni zgražajo kako so lahko tisto šmrklo nrez.maske vrgli z busa. V šoli je vse skupaj še bolj pestro.
Če bi inšpektorji delali svoje bi ob istem času tudi ministrico brez maske uklenili in vrgli iz restavracije, sej ni važno, če bi se ji sodišče potem opravičilo tako kot najstnici.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.895
5.982
113
Na podlagi česa je recimo Avstralija odobrila cepljenje otrok 5-11

Začne se od
Following the Therapeutic Goods Administration's approval, the Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI) completed the monstrous approval process.
naprej.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.521
2.417
113
Pomurje
Sem dobil na mail od ravnatelja dopis, ki so ga poslali pediatri lokalnega ZD.

Pa ne vem koga naj grem na gobec? Ravnatla ali pediatre?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.460
1.920
113
Mene pa zanima, kako vsa ta strašna antivaxxerska druščina gleda na obvezno cepljenje proti otroškim boleznim, ki je na sceni že od stare juge? Kako je tam. A je tam tudi holokavst v teku al kako?

• Všeč mi je
Reactions: sandra