City Navigator EU 2013.20

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kako, pa je ime karte AR na napravi? CNE pusti gmapsupp.img, medtem, ko AR preimenuj v gmapprom.img. Pa upam, da imaš vklopljeno samo eno karto.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik Swiper pravi:
In kaj je za naredit?
Ne vem, ni moj nuvi, jaz sem že enkrat naredil ampak je tudi prej to delalo.

Backup vsebine (če to že nimaš), nato format naprave. Narediš mapo Garmin in vanjo vrneš datoteko GarminDevice.xml iz bacupa.
Zaženeš Webupdater in naložiš vse kar ti ponudi. Nato vrneš še karto AR 4. Mislim, da potem ne bo več težav s skeniranjem naprave.
Kar se tiče CN mape, pa smatram da je napaka v sami karti, ki je nastala pri pripravi ali nalaganju preko MapSource-a. Ponovi postopek ali še boljše, kupi SD kartico večje kapacitete (recimo 4, 8 ali 16 GB) in naloži celotno CN karto (2,8 GB).

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
@Swiper

Če se ne motim, imaš model zumo 660. Kolegu-motoristu je nagajal v Avstriji in sicer pri vodenju po načrtovanih poteh.
Potreben je bil posodobitve FW preko webupdaterja in Hard reseta. Potem mu je začel delati BP.

Swiper

Pripravnik
18. dec 2008
42
0
6
Aha, ok, bom probal. Se pravi formatiram vse in zaženem WebUpdater? Je kakšna razlika če je gor NT ali NTU verzija?

Swiper

Pripravnik
18. dec 2008
42
0
6
Citat:
Uporabnik Mirko_Barkovic pravi:
Citat:
Uporabnik Swiper pravi:
In kaj je za naredit?
Ne vem, ni moj nuvi, jaz sem že enkrat naredil ampak je tudi prej to delalo.

Backup vsebine (če to že nimaš), nato format naprave. Narediš mapo Garmin in vanjo vrneš datoteko GarminDevice.xml iz bacupa.
Zaženeš Webupdater in naložiš vse kar ti ponudi. Nato vrneš še karto AR 4. Mislim, da potem ne bo več težav s skeniranjem naprave.
Kar se tiče CN mape, pa smatram da je napaka v sami karti, ki je nastala pri pripravi ali nalaganju preko MapSource-a. Ponovi postopek ali še boljše, kupi SD kartico večje kapacitete (recimo 4, 8 ali 16 GB) in naloži celotno CN karto (2,8 GB).

Kaj sploh ta naprava podpira večje karte kot 2GB? Kartica je drugač 4GB

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Saj govorimo o Zumo660
sprasujem se.gif

Podpira zemljevide večje od 2GB in pa 3D prikaz tudi.
http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00727-06&cat_id=69

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
V specifikaciji ni označena velikosst SD. Zato moraš preizkusiti. Če imaš SD 4GB naloži nanjo celotno karto, pa boš videl če jo prebere. Razen, če kak uporabnik potrdi iz iskušenj, kakšno velikost podpira.

Swiper

Pripravnik
18. dec 2008
42
0
6
Dobro, saj se ne gre za to glede velikosti karte ampak me moti to da zašteka vedno v Nemčiji... Se pravi hard reset in WebUpdater naj prvo sprobam?

Swiper

Pripravnik
18. dec 2008
42
0
6
Format iz Windows-a? Kaj pa potem vrnem iz backupa nazaj? Če sploh kaj rabim vrnit.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Swiper pravi:
Format iz Windows-a? Kaj pa potem vrnem iz backupa nazaj? Če sploh kaj rabim vrnit.

https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/1565176/page/0/vc/1
rolleyes-1.gif

Še enkrat - PRVO BACKUP!

Kot drugo - preden boš formatiral probaj:
1. zaženi WEBUPDATER - posodobi vse kar ti ponudi
2. še enkrat naloži CN EU - možno, da je napaka v karti

Pa še slaba novica - nüvi 660 NE ZNA brati img filov večih kot 2 Gb (isto kot 350tk ne)
crazy1.gif

Swiper

Pripravnik
18. dec 2008
42
0
6
Sem že probal WebUpdater in mi ponuja samo Voice pakete. Podobno se dogaja z 2013.10 in 2013.20 tako da po mojem ni do karte. Sem si mislil da ne zna brati, itak sem naredil v oba primera manj kot 2GB.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Da se ti pri vsakem vklopu na PC pojavi zahteva po skeniranju pomeni, da je nekaj narobe z zapisom v sektorje na notranjem disku. To se lahko popravi z dokončanjem PC skena z vklopljeno opcijo za popravilo odkritih napak (pokvarjene sektorje skopira v posebne datoteke in jih izbriše). Zaradi ztekaga ponavadi neketere datoteke ne delajo pravilno, ali sploh ne delajo. Zato je boljša opcija Formatiranje in nato WebUpdater. Če po končani operaciji dela vse normalno, lahko iz backupa vrneš mapo AR4. Če pa ne dela normalno, pa lahko sklepaš, da hardwerska napaka (nekaj narobe z notranjim spominom).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Naredi backup celega nuvija in ga formatiraj
Po formatiranju naredi na nuviju prazno mapo in jo poimenuj Garmin
Nuvija izklopi in nazaj vklopi na Pc
Preveri če imaš v mapi Garmin garmindevice.xml (če imaš v mapi garmindevice.tmp samo preimenuj v .xml)
Zaženi webupdater in posodobi vse kar ti bo ponudlo.

Iz backupa vzami potem samo gmapbmap.img in karte in to je to.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Točno tako. Povdariti je potreba samo še to, da WebUpdater v prvem poizkusu nikoli ne ponudi vsega in je potrebno večkrat ponoviti zagon nuvija in ponovno Webupdater. Vse dotlej, dokler ne sporoči, da ni več posodobitev.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
@popotnik
Nič ne pomaga kar si mi svetoval. Nevem kaj bi lahko bilo narobe, ker sem delal po enakem postopku kot dosedaj pa je delalo. 3D buildings mapo sem zbrisal, ker itak nebi delalo. Karto imam v Mapsourcu odklenejno, ker vidim podrobnosti, koda je verjetno 2694, prenešena na kartico SD pa ne dela, AdriaRoute, ki je na napravi pa deluje normalno. Ne vem kaj bi še lahko bilo narobe.
Prosim za nasvet.
Jože