City Navigator EU 2013.10

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Garmin Map Updater [najnovejša različica]
GarminMapUpdater_v3.1.13 [4,40 MB]
Prenos je možen le preko "my.garmin.com".

notnak

Zelenc'
12. jun 2012
15
0
1
mene pa zanima zakaj ima garmin z original city navigatorjem 2012 ali 2013 nekatere hišne številke, ki pa jih drugače navteqov zemljevid nima. pa tudi ni adriarouta nameščenega

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Katero številko JCV imaš in kateri CN?

Ker malo pozneje odgovarjam, citiram spodaj z vprašanjem še sam sebe

"Zakaj mi na 765T pri prikazu JCV ne prikaže po celotni širini ekrana, ampak samo na sredi, levo in desno od image-a je pa bel ekran? "

Imam pa Garmin CN Europe NTU 2012.40 in D3048050A.JCV file.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Popotnik hvala, deluje
smile-1.gif

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Na garmin nuvi 255 in nuvi 2595 sem določil načrtovano pot
Navigaciji sta vsaka drugače naredile pot a kljub temu obe najdeta isti cilj.
Zakaj to

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zato,ker ima 2595 funkcijo,ki si zapomni kje si se vozil in koliko časa si porabil po tisti poti da si nekam prišel.
Na podlagi tega ti potem izračuna najhitrejšo pot in zato pride do razlik pri izračunu poti v primerjavi z starimi modeli nuvijev,ki pa te funkcije nimajo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Zato,ker ima 2595 funkcijo,ki si zapomni kje si se vozil in koliko časa si porabil po tisti poti da si nekam prišel.
Na podlagi tega ti potem izračuna najhitrejšo pot in zato pride do razlik pri izračunu poti v primerjavi z starimi modeli nuvijev,ki pa te funkcije nimajo.

Torej, če greš enkrat iz Lj. do Kopra po AC in je slučajno vmes kakšna nesreča, da kakšno uro stojiš v zastoju, te potem drugič vedno raje usmeri na staro navadno pot ali kako???

Bojim se, da te tale funkcija zna večkrat kar fajn zamočit zadevo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ampak jaz se dvajsetkrat peljem po isti poti, enaidvajsetič pa imam čas in grem malo naokrog pa bo vse zbrkljano?

Mislim, da bi mi šla ta funkcija prej na živce kot pa, da bi jo bil vesel.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
zadevo pljuvaš še preden imaš sploh kakršne koli izkušnje s tem...prepusti to raje tistim, ki o tem nekaj vedo, bodisi iz lastnih izkušenj ali pa iz mnenj ostalih, predvsem tujih forumov. To, da pa organsko ne prenašaš višjih Garminovih modelov, si nam že večkrat dal vedet.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kaj pa naj pohvalim, če ni nič za pohvalit???

Zemljevidi ne delajo več tako kot so vedno doslej, menije so totalno zjebali, baterija je čisto zanič, površna izdelava, ohišje škriplj, zvočnik slab, grafična podoba vedno slabša, pozna se vsak prstni odtis, zaklepa zaslona nimajo več, cena trikrat previsoka za to kar nudi,......

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Da malo dopolnim debato o My trends.

Opažam, da z vsako novo posodobitvijo zemljevida CNE in novim FW sem vedno na začetku tega My trends.
Vedno se moram kar večkrat peljati določeno relacijo, da mi ta My trends vzame za svojo.
Imam določene relacije že oblikovane v Načrtovanju poti . Tudi relacije, ki jih uporabim za test Garmina.
To je ''moteče'' pri cestah, ki se izognejo naselju, Garmin me pa pošilja preko naselja.
Imam modificiranega 34xx. Na začetku je ta My trends deloval solidno, sedaj pa ne več.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
zadevo pljuvaš še preden imaš sploh kakršne koli izkušnje s tem...prepusti to raje tistim, ki o tem nekaj vedo, bodisi iz lastnih izkušenj ali pa iz mnenj ostalih, predvsem tujih forumov. To, da pa organsko ne prenašaš višjih Garminovih modelov, si nam že večkrat dal vedet.

Kot prvo.....
467716-post_slo.gif

Kot drugo bi pa predlagal, da se določeni uporabniki, ki ne znajo rokovat z višjimi modeli garminovih naprav, najprej malo dol vsedejo in preberejo, kako in kaj se nastavi, ker je tega že šplj napisanega, sploh o modelu 3490.

Okoli MyTrends in opozarjanje na avtocesti brez nastavitve poti....Če je na avtocesti kak dogodek, ga nuvi zazna, neglede ali si se že tam peljal ali ne. Če si prvič na relaciji CE - MB in bo vmes nesreča, te bo naprava opozorila okoli 3km prej, da se pred tabo nekaj dogaja. In ja, sem imel tak primer, očitno nuvi predvideva, da boš še naslednje 3km na avtocesti. In isto sem imel primer, da sem se peljal po vzporedni cesti, na avtocesti je pa bil zastoj zaradi nesreče. Nuvi me ni opozarjal, čeprav je na napravi prikazal znak. Torej, je predvideval, da se bom naslednjih nekaj km peljal po tej cesti in ni potrebe po opozarjanju.

MyTrends...Deluje, neglede na vrsto in verzijo zemljevidov in ni potrebe po ponovni večkratni vožnji na isti relaciji, da si karkoli zapomni, kadar se menja verzija zemljevida.

Kot je že bilo ugotovljeno, je po modifikaciji potrebno še marsikaj ročno odstranit,kar je ostalo od 37xx in glede na to, da me večkrat kontaktirajo tisti, ki delajo predelavo, potem kmalu ugotovimo, da še vedno nameščajo lifetime od 37xx, kar je pa narobe. Zemljevidi in dodatki za nuvi 37xx in 34xx se veliko razlikujejo. In če po modifikaciji iz 37xx v 34xx ne bo na napravi pravih fajlov in pobrisano, kar se mora pobrisat od 37xx, potem nastanejo problemi. Načeloma Evropa dela, tudi vodenuje dela, ampak to ni to.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:

MyTrends...Deluje, neglede na vrsto in verzijo zemljevidov in ni potrebe po ponovni večkratni vožnji na isti relaciji, da si karkoli zapomni, kadar se menja verzija zemljevida.

Kot je že bilo ugotovljeno, je po modifikaciji potrebno še marsikaj ročno odstranit,kar je ostalo od 37xx in glede na to, da me večkrat kontaktirajo tisti, ki delajo predelavo, potem kmalu ugotovimo, da še vedno nameščajo lifetime od 37xx, kar je pa narobe. Zemljevidi in dodatki za nuvi 37xx in 34xx se veliko razlikujejo. In če po modifikaciji iz 37xx v 34xx ne bo na napravi pravih fajlov in pobrisano, kar se mora pobrisat od 37xx, potem nastanejo problemi. Načeloma Evropa dela, tudi vodenuje dela, ampak to ni to.

Zanima me, kaj je še potrebno obvezno izbrisati in nadomestiti z novo posodobitvijo FW-ja.
GarminDevice.xml sem s pomočjo popotnika preveril in eno postavko v njem popravil, ostalo se je ob predelavi pravilno spremenilo.
Datoteko Voice sem na novo naložil, pa mislim da še nekaj.
Kaj je še obvezno pa ne vem.
Če drugače ne, bi te prosil tudi za pomoč preko ZS.
Hvala.

Zmajcek

Pripravnik
19. jan 2008
30
0
6
Ce
Pozdravljeni
naprava:765t

Imam EUR (2628) City navigator Europe NT 2013.10 mapsource,
ko naložim img file ni odklenjen tudi če dodam unl datoteko ne odklene zemljevida in ne morem odpreti/preizkusiti zemljevida.
Kje je problem.
Poskusil sem z raznimi poimenovanji a na gre.
3d dela.
AR in AT delata z unl datoteko in lahko odprem/preizkusim zemljevid.

Hvala
Lp