City Navigator EU 2012.10

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
sem ravnokar nekomu nalozil celotno CN EU 2012.10 na 255w brez problema. Sem pa pred tem posodobil seftware na verzijo 7.20. Tako da pri tem modelu ni tezav z velikostijo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Zanimivo
confused-1.gif
... ker ko meni ni šla karta (takrat je mislim da bila CN Europe NT2010.11) na 255W sem dobil od Garminove podpore naslednji odgovor:
Citat:
Nova verzija evropske kartografije vsebuje že toliko podatkov, da je na vašo napravo ni več mogoče naložiti cele.

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Ampak komentator pred menoj trdi, da njemu je pa šla cela na napravo (ne še na SD kartico posebej); zato se mi zdi čudno?!?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Njegov komentar se navezuje na eno stran nazaj, ko je govora o tem, kako veliko datoteko prebere naprava.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
se opravicujem za mojo nerodnost. Res je, jaz sem zajebal... na napravo ne gre, gre pa brez problema na kartico. Mislil sem, da je govora o tem, ali je naprava zmozna prebrati datoteke vecje od 2Gb ali ne... to pa je zmozna. Se opravicujem za zmedo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pri Ameriških kartah 2012.10 kaže pravi datum in letnico.
Pri CN Europa,pa je še vedno 2011.40 in release date februar 2011.
Ni mi jasno kaj mučkajo z to karto,bomo res morali čakati 3 mesece da dobimo karto z vsemi cestami,ki so bile že v verziji 2011.40 sedaj v verziji 2012.10 jih pa ni?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ja tudi sam sem opazil to ugašanje.
Sem šel nad Francijo in ko sem hotel približat,da bi videl mesto mi je ugasnilo vse skupaj.Očitno je nekaj narobe z karto.
Isto je bilo ko sem prestavljal v 2D pogledu iz MB do LJ in ko sem iz 5Km hotel približat nad Ljubljano na 50m je vseskupaj ugasnilo.
Tako,da z jcv ni nič narobe,očitno je samo z celotno karto.

Mislim, da s samo karto ni nič narobe.

Ugaša se zaradi zanič SW 5.30
bonk.gif
.
Ko sem sam nazaj naložil 5.10 mi vse dela brezhibno
cheer.gif
.

Ni mi pa jasno zakaj pri bližjem pogledu ne pokaže železnice???
Grem kje peš ali s kolesom potem pa kar naenkrat ograja in tiri, brez, da bi bilo kje kaj vrisano.

Če pogled oddaljim pa se železniški tiri pokažejo.

Običajno se pri bližjih pogledih pokaže vedno več podrobnosti-edino železnica pa kar izgine
bonk.gif
???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Meni sta z SW verzijo 5.30 nagajala tako 1300, kot 1350T, s 5.10 oba delata lepo.

Pa tudi 1200 mi s 5.10 še ni uspelo, da bi mi ugasnil s SW 5.30 mi je pa to kar hitro uspelo(sploh zelo hitro premikanje po zemljevidu-tako hitro, da se zadeva sproti ne naloži do konca in je samo ugasnil).

Do nadaljnjega bom sam rabil samo SW 5.10, ker mi preverjeno dela tako kot je treba.

Grafična podoba pri teh ta novih mi je pa še vedno krepko slabša od starih modelov 200W.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Grafika je zakon pri Garminih, ki tečejo na linuxu, vsaj PC jih tako zazna. To so pa 8x5 in 5000. Sploh ne uporabljam več nobenega drugega, novejše sem kar hitro vse prodal...

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik 18zimoni pravi:
Fikus se strinjam da je premikanje po zemljevidu pri novih modelih katastrofa.

Sam sploh ne vem kako je lahko pri Garminu nekdo tako zelo "brihten" da odlično delujočo zadevo iz Garminov 2xxW, popolnoma uniči in za modele 1xxx naredi nekajkrat bolj neuporabno zadevo.
bonk.gif

Pa ne samo premikanje po zemljevidu, kar obrača se mi tudi, ko mi po vnosu naslova pokaže čez pol zaslona veliko ikono, da dejansko sploh ne vidim, kam me hoče peljat(pri starih si vse lepo videl in si cilj lahko s puščico tudi malo premaknil-pri teh novih ni šans za kaj takega).....

@Jado, dejansko sploh nimam nobenega Garmina.
evil.gif

Ko uspem najti kakšno dobro akcijo ga kupim, naložim karte in ga nato uporabljam dokler ne najdem kakšnega kupca, nato pa vsakih par mesecev vajo ponovim in imam na ta način vedno nov Garmin pri sebi, pa še kdo je vesel, ko dobi zrihtanega Garmina po akcijski ceni.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
@fikus
Ne samo da pokaže ikono čez pol ekrana,nemoreš več direkt dodat neke vmesne točke tako kot na starejših napravah.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tudi to le, da vmesne točke nisem tako pogosto na ta način uporabljal ampak sem vedno tipkal nov naslov in potem vmesne točke lahko dodaš.

Najbolj mi gre na živce, ker ne vidim cilja(zaradi ikone čez pol zaslona) ter to, da ne morem premakniti cilja tja kot vem, da je bolje kot pa zadetek, ki mi ga ja je ponudil.

Pa včasih so imeli mp3 predvajalnik, danes so ga enostavno ukinili, namesto, da bi ponudili še videopredvajalnik,...

Skratka razvoj gre očitno nazaj ne naprej.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pri 2.1 moraš izbrati željeno img datoteko.

Jaz do sedaj napake nisem opazil, lepo odklene.

In traja....in traja...traja (processing file.....).....al delam jaz kaj narobe
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno: