Evo konc =be, uplenili 4 kose vse isto kot iz akvarija, kolega je prispeval še enega malo večjega cca 6 kil.
Da ne dogovezimo:
Torej pekli cvrli malicali pardon žrli v več opcijah.
En prvi na slikah zgoraj. Klasični gril oglje peka kot navedeno.
Drugi tisti največji, zato ker so nam sesuli gradelo, ki je imela kapaciteto tudi za take zverine sem sfiletiral glava in kosti v ribjo juho uno ta gorenjsko verzijo. Malo korenčka malo čebule tri stroke česna ostanki ribe par zrnc popra, lovor, vejica rožmarina dve rezini limone. Voda in dva deci vina. Kuhamo do vretja nato še 20 minut. Juho odcedimo, meso otrebimo od kosti korenček in zelenjavo razrežemo na drobno. Za prikuho riž. Sol poper po potrebi in željah.
Ostali del ribe pa klasično na ponev na hitro popečemo priloga po želji.
Tretji zob je končal kot semi lešada. U bistvu kuhan v lastnem soku z malo olivnega olja soljen nežno. Čas kuhopeke, delano je bilo na gradeli riba zavita v alifolijo za 3,5 kile žive vage 1 ura 10 minut. Ta mi je po okusu najbolj prijeten. Nežno kuhan čist ribji okus pri postrežbi samo malo olivnega olja priloga pa je bila kuhan krompir z maslom in malo česna ter paradižnikova solata.
Tako malo za slince blo je fajn dej pa delat za ene dva mesca.