Ciper bo obdavčil bančne vloge

hgard

Guru
22. jul 2007
4.099
590
113
Saj tistega kar imaš na računu, se ne bodo dotikali. Samo depozite bodo obdavčili - ti pa so vezani in jih ne moreš kar tako prenašati.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.099
590
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kako neumen ukrep s strani cipra. Naslednji teden jim bo padel bancni sistem. Kako se lahko cez noc odlocijo zapleniti premozenje, lastnino drugih oseb? Zelo dvomim, da bodo to uspešno speljali. Vglavnem katastrofa.

Saj to je bila zahteva EU (kar je še toliko bolj grozno). Brez tega Ciper ne bi dobil pomoči, pa že kar nekaj časa prosijo. Težko je npr. Nemcem zagovarjati pomoč ciprskim bankam, če se ve, da bo ta denar potem šel npr. ruskim kriminalcem.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Saj tistega kar imaš na računu, se ne bodo dotikali. Samo depozite bodo obdavčili - ti pa so vezani in jih ne moreš kar tako prenašati.

Yeah right. Zato pa ljudje panično dvigujejo denar z bankomatov....
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
evo, ideja za Bratuškovo
evil.gif

Ustrezen del sredstev bo od ponedeljka ostal zamrznjen in ga ne bo mogoče dvigniti s ciprskih bančnih računov.

hmhm, le kolikšen del bo Ustrezen
tongue-1.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.205
399
83
Las Vegas
Tole lahko opogumi novega finančenega, Uroša Čefurja da nam na velikonočni petek nekaj podobnega pripravi ...
shocked-1.gif
. Ker zdaj bodo imeli še kao 100 dni da totalno zajebejo Slovenijo.

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Najprevidnejsi so denar iz bank ze dvignili ,drugi ga bomo zelo kmalu....se 18 dni do preteka vezave in vse gre v domaci bunker.
Mislim da je pred meseci ze bilo govora da se dviganje v sloveniji zelo povecuje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.093
6.305
113
Jaz tudi ne razumem, čemu taka panika. Pa saj nebodo pobrali 10 posto v smislu, v banko prinesel 100jurjev, na račun mi pa prikažejo 90. Obdavčili bodo vezane vloge. A tega nimamo pri nas? Kolioko se spomnim, so pri nas obresti nad 3k tudi obdavčene.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kolioko se spomnim, so pri nas obresti nad 3k tudi obdavčene.
Obresti nad 1000 evrov so obdavčene in to s 25%. Mene so dve leti na tak način dobro ocurili, ker mi je obresti iz večletnega varčevanja banka prikazala kot enkratne. In podobno imajo tudi druge evropske države.

Ne vem, kaj neki zdaj paničarite. Tako ste proti kapitalizmu, a vam ni prav, da država pobere nek davek za sumljiv denar, je pa očitno vse v redu, da tja nosijo denar razni lopovi, ne da bi še kdo drug imel kaj od tega. Svašta, kot da bi se tukaj sedaj menili bankirji, kradljivi politiki in razni "menedžerji".
Lepo je biti hote neveden.
rolleyes-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.099
590
113
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:

Yeah right. Zato pa ljudje panično dvigujejo denar z bankomatov....
bonk.gif

Kadar je panika, se ljudje neracionalno obnašajo.

Obstaja pa tudi še druga možnost - da poslanci ne potrdijo tega davka. Predvidevam, da gredo potem banke v stečaj. Takrat pa bo kriza priti do karkšnegakoli denarja.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Obresti nad 1000 evrov so obdavčene in to s 25%. Mene so dve leti na tak način dobro ocurili, ker mi je obresti iz večletnega varčevanja banka prikazala kot enkratne. In podobno imajo tudi druge evropske države.

Ne vem, kaj neki zdaj paničarite. Tako ste proti kapitalizmu, a vam ni prav, da država pobere nek davek za sumljiv denar, je pa očitno vse v redu, da tja nosijo denar razni lopovi, ne da bi še kdo drug imel kaj od tega. Svašta, kot da bi se tukaj sedaj menili bankirji, kradljivi politiki in razni "menedžerji".
rolleyes-1.gif

aplauz.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

če si pošten se ne pritožuješ čez ciper in njihovo odločitev; kot ponavadi, psi lajajo, ker se jim bodo kosti zarubile...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz:

če si pošten se ne pritožuješ čez ciper in njihovo odločitev; kot ponavadi, psi lajajo, ker se jim bodo kosti zarubile...

Če cez koncept prav razumem: hipotetično sem državljan Cipra in recimo šparam 15 let za stanovanje. Našparal sem 100.000 eur, v torek jih bom pa imel samo še 90.000?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik hgard pravi:

Pomojem vse. Deposit v angleščini namreč pomeni praktično vsak denar, ki se ti valja na računu.

Tisto kar pri nas razumemo kot depozit oni imenujejo fixed desposit.

19. jul 2007
2.912
1.624
113
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:

Če cez koncept prav razumem: hipotetično sem državljan Cipra in recimo šparam 15 let za stanovanje. Našparal sem 100.000 eur, v torek jih bom pa imel samo še 90.000?

priden.gif

Je pa verjetno boljse kot nic, zelo verjetno bi imel po scenariju B cez 3 mesece 0 €, ker bi slo vse zugrund.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Kje drugje v Evropi bi v 15 letih dal za davke od obresti še precej več. Je pa res, da ne čez noč.

Sicer je pa tako kot pri Grčiji: narod ima ogromno neobdavčenega denarja, potem pa mi financiramo njihove primanjkljaje (in udobje).

In seveda se to zdi marsikomu še prav tako. Žalostno.
stupid-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

rolleyes-1.gif
zakaj jim nisi rekel naj ti naredijo pripisane obresti?