Ta del mi ni cisto jasen. A to pomeni, da nameravajo kar poprek VSE obdavciti? Torej tudi ce ima nekdo na banki 1000 EUR, bo od tega placal 6.75% davka???Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Davek bo za bančne vloge do 100 tisoč evrov znašal 6,75 odstotka, za večje od 100 tisoč pa skoraj 10 odstotkov.
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Ta del mi ni cisto jasen. A to pomeni, da nameravajo kar poprek VSE obdavciti? Torej tudi ce ima nekdo na banki 1000 EUR, bo od tega placal 6.75% davka???
Citat:
seveda ne
imetniki denarja bodo podkupili poslance da ne bodo izglasovale tega zakona, v torek bodo pobrali denar iz bank in ciper bo bakrotiral !
ende
turki bodo vzeli kar je še ostalo od otoka, rusi popakali kovčke in šli domov kjer jih čaka sibirija
grki pa bodo v kolonah plavali proti grčiji
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Ta del mi ni cisto jasen. A to pomeni, da nameravajo kar poprek VSE obdavciti? Torej tudi ce ima nekdo na banki 1000 EUR, bo od tega placal 6.75% davka???Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Davek bo za bančne vloge do 100 tisoč evrov znašal 6,75 odstotka, za večje od 100 tisoč pa skoraj 10 odstotkov.
(Ergo, obresti za plus so po popravku za inflacijo itak recimo -4% (da raje ne omenjam, kako banke vehementno znizujejo pozitivne obresti ob vsaki napovedi ECB, da bo znizala svojo, NIKOLI pa se nisem videl, da bi hkrati tudi nizale "minus" obresti), potem je tu se davek na prejete obresti (ok, tega tako fases le, ce imas vec kot 1000 EUR obresti na leto), in na vse to potem se 6.75%.)
Torej pravi scenarij za unicenje bancnega sistema (razen ce je misljeno zgolj obdavcenje izjemno visokih vlog). Tistega modela, ki je nameraval z buldozerjem zapeljati v banko, pa naceloma podpiram.
Ravno nasprotno. Če ga potrdijo, potem je še upanje, da naša ljuba valuta ne bo kar naprej talec južnjaških besposličarjev.Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Če bo jutri ciperski parlamet zakon potrdil, je to začetek konca naše ljube valute.