Cigarete bodo aprila dražje

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
TI DAM PRAV -če imaš za čike maš tudi za jesti če ne pa izbitaj .
to ti velja tudi za pijačo . samo jamrajo v gostilni pa ga vidiš z flašo pira in čikom

pozdrav.gif

Veš kake sošolce sem mel v gimnaziji ... Je prišlo kar nekaj sošolcev zaran v šolo s frišno škatlo čikov ... ko je bil čas za malico, pa sta dva prišla do mene, pa me vprašala, če imam 300 tolarjev za posoditi, ker rabita za senvič ... sem rekel lepo hladnokrvno ... mam, pa ne dam, zdaj pa cigaretle jejta namesto senviča ...
In takoj bi jima posodil za to, da bi jedla ... ampak če so čiki bolj nujni od hrane, pa bosta že nekako od čikov preživela ...

Poznam pa vedno več ljudi, ki so opustili kajenje, ker so končno prišli k pameti, da to ni zdravo, še bolj pa, da je to metanje stran denarja ... Če so živčni (kot nekateri pravijo, da zato kadijo), si naj kupijo škatlo žvečilnijov, pa na dan 4 zamenjajo, bo veliko boljše .. pa niti evro ne stane, pa drži 5 dni najmanj ...

Sva pa s sestro v tretjem razredu kadila.
tongue-1.gif
En sošolec je domov za starega nosil cigarete, ker so bili daleč stran od trgovine doma .. nekje 3-4km doma, pa brez avta/mopeda pač težki socialni problem .. on je čike kupil, mi pa v gozdu vse pokadili ... vsak dan ... Sicer jaz kaditi tak nisem znal, ker sem samo v usta potegnil dim, pa takoj ven pihnil .. sestra isto, sošolec, ta ki bi mogel staremu domov nesti čike, pa je kadil kot se kadi ...
Nekje po štirih tednih pa nama mama reče, da ji morema pihniti v obraz .. samo ona je pihnila, pa je bilo dovolj, da je oba nažjavila kot vraga ... od takrat pa nikoli več nisem probal cigareta ... sestra pa je v prvem pa drugem letniku kadila, pa sta ji spet doma stara dva zatežila, zaj pa noben v naši familiji ne kadi ...

Sem pa prišel enkrat v trgovino, pa se je ena ženska hvalila, kako vsi štirje doma skupaj zapravijo 100.000 tolarjev mesečno za cigarete, pa se zraven smejala ... Lahko si kar mislite kaj vse sem si mislil ob tej izjavi ...

dore1962

Zelenc'
13. sep 2011
10
0
1
KK
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Pa ajde, za čike še ne rečem...ampak če bo narod manj pil, pa ne bo ok
rolleyes-1.gif

Nič bat. So že velikokrat do sedaj podražili čike in alko. S tem so itak ***ebal otroke, mi enako kadimo in pijemo, pač mulariji kupimo manj čokolade, pa cenejše cote jim kupujemo.
nahrung002.gif

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ampak,kolikor sem jaz bral zakon o dvigu trošarine za cigarete se bodo podražile za 10 centov pri škatlici.Novinar od 24 kur je izračun za 0,43 centa pri škatlici dobil tako,da je 10 štek cigaret obdavčil z 86 euri.(200 cigaretx0,43 centa=86 eur).Zakon pa predvideva dvig trošarine iz 83 eura na 86 eura za 1000 cigaret-to je 50 štek.To pride na škatlico cigert (20 kom) podražitev z 6 centov.Upam,da se ne motim.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa to tud ni novica, to je znano skoraj eno leto, tudi naslednji dvig je že znan in za koliko.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
in si izpadel večji bedak kot ona dva.
bravo čestitam na samohvali
zmaga.gif

če imaš pa nedaš nekomu, ki to potrebuje je skrajnje egoistično
in škodljivo za mentalno zdravlje.
si še mlad premisli o svojih postopkih v zgodnji mladosti mogoče
je še kaj upanja za tebe.
wink-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Zakaj sem izpadel večji bedak, ker sem imel denar za hrano oneja pa za cigarete? ...

Jaz znam šparat denar, če nekaj nujno rabim, bom prvo poskrbel, da bom sit, še le nato kupil tisto kar rabim.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Seveda je naredil prav, a zdaj se bo pa hrani odrekal, da bo junkije podpiral?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.137
72
48
123
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Ampak,kolikor sem jaz bral zakon o dvigu trošarine za cigarete se bodo podražile za 10 centov pri škatlici.Novinar od 24 kur je izračun za 0,43 centa pri škatlici dobil tako,da je 10 štek cigaret obdavčil z 86 euri.(200 cigaretx0,43 centa=86 eur).Zakon pa predvideva dvig trošarine iz 83 eura na 86 eura za 1000 cigaret-to je 50 štek.To pride na škatlico cigert (20 kom) podražitev z 6 centov.Upam,da se ne motim.

1000 cigaret je 5 štek. 1 šteka je 10 škatlic cigaret. Ena škatlica je 20 cigaret.

LP

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Čiki imajo svoj denar.

Čiki so sranje, da je sramotno, kaj to prodajajo, nikakor niso vredni svojega denarja. Tobak all the way better. Odkar sem prešaltal na tobak, se čikov več ne dotaknem. Če primerjam moj pueblo tobak s tobakom enega Maribora, slednji sploh tobaku ni podoben. V čikih je pravega tobaka bolj malo, ostalo so štible, koščki nekega lubja, ma nimam pojma, kaj notri tlačijo. Pa tist papir je veliko debelejši od rizel (sploh če znaš ekote delat). Poleg tega pa jaz osebno s tobakom napram čikom prišparam 400€ letno. Če to niso argumenti za, potem pa res ne vem. Čiki so res za frajerišanje in lenuhe, ki se jim ne da zvijat. Če jim je ljubše kaditi to sranje, be my guest.
smile-1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Zakaj sem izpadel večji bedak, ker sem imel denar za hrano oneja pa za cigarete? ...

Jaz znam šparat denar, če nekaj nujno rabim, bom prvo poskrbel, da bom sit, še le nato kupil tisto kar rabim.

ne. ampak ker se hvališ z tem.

po nicku predvidevam da rad kolesariš ali?
kolk si plačal kolo?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:

Mislim, da imaš kar prav, trošarina se zviša za 3€ pri 1000 cigaretah, kar je 5 štek, 50 škatel - torej ena škatla bo dražja za 6 centov + ddv. Skor nič nažalost...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.395
1.260
113
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:

Mislim, da imaš kar prav, trošarina se zviša za 3€ pri 1000 cigaretah, kar je 5 štek, 50 škatel - torej ena škatla bo dražja za 6 centov + ddv. Skor nič nažalost...

Tule so res pihnili mimo. Mirno bi dvignili za 20-30 centov na škatlico ... Vendarle je to le 10% podražitev.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj gre kmalu na 90€.
smirk-1.gif

SJTV: Kaj pa ti misliš o novinarjih, ki počno take bedarije kot je npr. posredovanje tako evidentno lažnik informacij, kot je 50c dražja škatlca cigaret ali pa 250€ za vinjeto ipd. ? Nimate nobenega "kodeksa" ali pa spiska debilov?
smirk-1.gif

To je isto, kot da bi ti trdil, da ima BMW vedno pogon spredaj, in tako pisal in govoril naprej.