O, tebe sem spregledal!Da se ti ne bodo zataknile ko ti bo priletel od zadaj in ti zeleno pokadil v ksiht.
Jezek ne se pustit, naj se učijo na tvojih napakah.
Mojih napakah? Do tell more! Tudi jaz bi se rad ucil na svojih napakah.
O, tebe sem spregledal!Da se ti ne bodo zataknile ko ti bo priletel od zadaj in ti zeleno pokadil v ksiht.
Jezek ne se pustit, naj se učijo na tvojih napakah.
pisalo se je leto okrog 2010, ko je bil predavatelj na Tehnološki konferenci o vzdrževanju vozil Matjaž Ogrinc - predstavil je probleme generičnih app-ov za "DPF off" funkcijo ter njihove posledice - tako teoretično, kot praktičnonebi bil presenečen, če je bla original mapa zgolj spuscena čez razne "DPF EGR REMOVER" appe. Na kaksen način ti appi to počnejo, je pa itk brezveze razpravljat.
pisalo se je leto okrog 2010, ko je bil predavatelj na Tehnološki konferenci o vzdrževanju vozil Matjaž Ogrinc - predstavil je probleme generičnih app-ov za "DPF off" funkcijo ter njihove posledice - tako teoretično, kot praktično
Jaz osebno z veseljem preberem take zadeve. Težava nastane, ko ''jezek'' misli, da potem že kar vse ve in daje NAPAČNE informacije in kdor ne pozna zadev, se potem na podlagi teh informacij napačno odloči. Tipičen primer je bil zgoraj stavek, kako se sedaj vozi samo še v četrti prestavi, ker full ''vleče''. Ko sem ga opomnil, da s tem ubija vztrajnik, je dodal, da je treba z občutkom seveda.Ne vem, zakaj se mi dozdeva, da profi tunerji z Alterja "jebete" nekoga, ki sicer nima toliko zunanja, ima pa kohones, da to sam dela? Se bojite, da se bo na koncu izkazalo, da je tole početje res za profije, ampak ne tako zelo, da ne bi tega mogel narest tudi kak "pepček"?
Nihče vam ne bo prevzel dela, brez skrbi, sam bi še vedno avto peljal tunat nekomu z izkušnjami. Mogoče zato, ker moj avto ni za v prešo, kaj pa vem? Če pa imaš nekaj za 200 -300€, pol pa ni štale.
In še tole: tudi najboljši tunerji so bili v začetkih tunanja "loleki". Za biti dober tuner je potrebno kar "nekaj" vaje.
p.s. tudi Usain Bolt ne bi 100 m pretekel pod 9.59, če ne bi treniral. 100 m preteče lahko vsak gibalno sposoben, ampak mal dlje traja
Ne, ker ECUje 2021+ (nekatere že 2020+) na teh vozilih še ni možno programirati z aftermarket (tuning) orodji.@all
ali se čipa ali remap tudi novo kupljene npr. Audi A6 - (50 tdi limuzina) ali samo rabljene po nekaj km prevoženih , je dobro, priporočljivo ali ne. Hvala