Teslo v Tesli Y

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.421
1.425
113
Meni nihče ne blenda nazaj.
Če bi slabo delovalo, bi bilo tega veliko.
Je pa res, da je kar nekaj SW izboljšav vmes padlo od začetne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.211
9.842
113
Itak ne blenda, ker ko zaslepi, že tudi zasenči.
Če pa želiš, lahko naslednjič nabijem dolge, da boš vedel, da slepi.
PS: Če ne vidiš, da slepi, si ti slep. Namreč če snop za hip doseže pred zatemnitvijo prednje steklo nasproti vozečega vozila, potem lej čudež, je zaslepil voznika.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.775
839
113
Tako delujejo avtomatske dolge luči na vseh avtih, ker drugače ne more biti. Avtomatika vedno preklopi na kratke, šele ko s kamero prepozna vozilo nasproti. A trdiš da Tesla deluje kako drugače, slabše?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.211
9.842
113
Eno je, da prepozna luči in preklopi, preden snop doseže prednje steklo, drugo pa, da snop že doseže prednje steklo in šele potem preklopi.
Ja, trdim da pri Tesli deluje slabše.
Recimo pri nekaterih Evropejcih se zna zgoditi edino, da mi v vzvratno ogledalo zaslepi, ko vozi za mano in prepočasi senči levo/desno. Večinoma nasproti pravočasno senčijo.
Pri Teslah je pa nasprotna vožja problem.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.731
1.564
113
Normalno da noben ne blenda, sej Romunu v kombiju tud ne blendas ce ma levo fuc, desno pa v starlink. Ciganija.press!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.229
7.011
113
pri taščici
a te tesle že majo spredi matrix led al še vedno ne? to fakin nikjer ne piše.
Marec 23 jih je dobil pred kaksnim letom preko OTA updejta.
In ja sprva so tudi meni blendali.
Potem pa sem nastavil luci po navodilih Tesle in imam sedaj mir. Edino ne vem kaj je na AC. Tam me pa se ni bilo veliko ponoci po tistem ko sem nastavil luci.
Na AC sem slepil kamionarje.
Na običajnih cestah sem pa ekstra pozoren kaj osvetljuje . In strkla so v temi. Tako od spredaj kot od zadaj.
Pogrešam konkteten corner light

sad

Guru
24. avg 2007
21.211
9.842
113
Ja itak, ti prideš iza ovinka in tvoja nemška makina preklopi na kratke še preden posvetiš v nasproti vozečega. Daj ne seri.
Preberi še enkrat in probaj razumet. Lahko pa trobiš svoje.
In JA, pravilno nastavljeni sistemi ustrezno preklopijo še preden osvetlijo notranjost vozila.
Pa ne meči mi sedaj ven izjeme vozila 1km naprej po ravni cesti.
Recimo kot tipičen primer: rahel ovinek in avto prihaja nasproti. Ko je osvetlitev tega avtomobila dovolj močna, že preklopi na kratke, vsaj v mojem dinozavru. In tako sploh ne osvetli samega vozila. Pri Tesli me je pa zaslepilo za delček sekunde in šele potem zastrlo. Bom pozoren, če je kakšen update zadevo rešil, ampak to je čista šlamparija ali pa Muskov ego v stilu briga me za druge, važno da voznik v Tesli vidi.
Pa preden spet kaj bruhneš, si preberi Hanzija, ki je napisal, da mu je Y-ka slepila po vključitvi te funkcije.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.835