Si bom drznil odpreti tole temo... Torej, nakup novega cestnega kolesa. Izbira je ogromna. Budget recimo do okoli 3.000€. Izbire je za ta denar več kot dovolj.
Do sedaj sem bil nekaj let na Scott Foil-u 30; 20 prestav, klasična gonilka 53/39, kaseta 11-25. (Upam, da sem prav napisal)
Zelo rad se vozim po klancih. Jošt, Krvavec mi ne povzročata težav, le včasih eno lažjo prestavo pogrešam... Me pa to spodbuja k temu, da moram biti v formi... S težo nimam težav Sem bolj hribolazec kot šprinter... Imam občasno kakšno težav s hrbtom, tako da se v aerodinamični pozi bolj malo vozim. Verjetno bom pa reskiral tudi za bike fitting.
Seveda imam nekaj Scottove opreme, ampak nisem privrženec... Firm je en kup, vendar ne vem kaj je boljše/slabše, če sploh je...
Kaj je danes tista osnova, nuja? Di2 najbrž kar mora biti... Dosegljiv servis je tudi kar nuja, nisem za neke eksote...
In kaj je razlika med race in endurance cestnim kolesom?
Tole mi recimo v uč pade:
Kakšno kolo se dobi celo na izposojo, vednar je tega zelo malo...
Hvala za vsak nasvet
Do sedaj sem bil nekaj let na Scott Foil-u 30; 20 prestav, klasična gonilka 53/39, kaseta 11-25. (Upam, da sem prav napisal)
Zelo rad se vozim po klancih. Jošt, Krvavec mi ne povzročata težav, le včasih eno lažjo prestavo pogrešam... Me pa to spodbuja k temu, da moram biti v formi... S težo nimam težav Sem bolj hribolazec kot šprinter... Imam občasno kakšno težav s hrbtom, tako da se v aerodinamični pozi bolj malo vozim. Verjetno bom pa reskiral tudi za bike fitting.
Seveda imam nekaj Scottove opreme, ampak nisem privrženec... Firm je en kup, vendar ne vem kaj je boljše/slabše, če sploh je...
Kaj je danes tista osnova, nuja? Di2 najbrž kar mora biti... Dosegljiv servis je tudi kar nuja, nisem za neke eksote...
In kaj je razlika med race in endurance cestnim kolesom?
Tole mi recimo v uč pade:
Merida cestno kolo Reacto 4000 Shimano 105 2x12 modra - Kolesarski center Valy-Žagar
Merida Reacto 4000 z idealno kombinacijo enega najboljših aerodinamičnih okvirjev in optimalne kombinacije opreme Shimano105 naredi enega najbolj ...
www.valy.si
Scott cestno kolo Addict 20 modra - zelena - Kolesarski center Valy-Žagar
Cestno kolo Scott Addict 20 2024 je karbonsko cestno kolo z električno Shimano 105 DI2 opremo, 2x122 prestavami, hidravličnimi disk zavorami in ...
www.valy.si
Merida cestno kolo Scultura Endurance 6000 Shimano Di2 105 - Kolesarski center Valy-Žagar
Merida Scultura 6000 je cestno kolo, ki vas navduši z izredno odzivnostjo in lahkotnostjo. Poskončno dirkaško kolo, ki vas preseneti z udobnostjo ...
www.valy.si
Merida cestno kolo Scultura 6000 Shimano Di2 105 2x12p - Kolesarski center Valy-Žagar
Merida Scultura 6000 je cestno kolo, ki vas navduši z izredno odzivnostjo in lahkotnostjo. Poskončno dirkaško kolo, ki vas preseneti z udobnostjo ...
www.valy.si
Merida cestno kolo Reacto 6000 105 Di2 črna / mat črna - Kolesarski center Valy-Žagar
Merida Reacto 6000 z idealno kombinacijo enega najboljših aerodinamičnih okvirjev in optimalne kombinacije elektonske opreme Shimano105 Di2 naredi ...
www.valy.si
Kakšno kolo se dobi celo na izposojo, vednar je tega zelo malo...
Hvala za vsak nasvet