Čestitke policiji za zaseg MB CL500

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Lol... lost1, ti pa si čist lost!

Tip je povratnik, vozil je brez vozniškega dovoljenja, ki mu je bilo vzeto zaradi vožnje pod vplivom alkohola in govoriti, da ni vozil nevarno, ko se iz posnetka lepo vidi, da se je ekipi Pop-TV-ja v tunelu skoraj zaletel v rit...

Take je treba spravt s ceste. Take, ki pa mislijo, da je to normalno pa.... (če bi napisal bi me poslali v banovce).

NE to ne drži.
Rekel samo da na tem posnetku ni bilo nič kritičnega, kar se tiče vožnje nabasan, sem takoj povedal da to obsojam in ne podpiram !!!
V očeh nekoga je naredil to, v drugih pa to. Zgodba brez konca.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Dovolj si star da veš, da čeprav se mnogi strinjamo, da se da tak avto povsem obvladovati pri hitrosti 174km/h, da je edino prav da so sli za njim. Tip je ze v preteklosti pokazal da se na pravila pozvizga in edino prav je, da se najstrozja dolocila zakona uporablja prav na takih primerih.

In trditi, da ni naredil nič takega potem ko se ugotovi da je povratnik in da je ocitno delal probleme med postopkom je milo receno nespametno.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
En pacient je tudi vsako jutro na Lj severni obvoznici. Se bom kar citiral z drugega foruma
Citat:
Se še spomnite ko sem vam tole napisal.....

Predator je napisal/a 3jun 2009:
Da obudim temo

Pred 40 minutami na LJ-obvoznici iz smeri Jarš proti Bežigradu jaz lepo vozim 120km/h po levem pasu, ker je na desnem polno tovornjakov in zaspanetov, ki vozijo 80-90km/h. No in lepo šibamo po levem v koloni (jaz sem bil zadnji), nakar naenkrat pred odcepom za rondo Tomačevo se najde pacient v MB B klasse NM reg.tablic, kateri mi blenda že 300m preden me je dohitel. Seveda na desni pas se nisem mogel umakniti in sem lepo z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po levem.
Nakar se mi ta možakar star okoli 50let s črnimi brki in temno poltjo (cigostyle) prilepi za rit in vžge dolge luči (ne ve, da če si preblizu drugemu vozilu dolge nimajo učinka ). No in ker ne maram da mi folk vozi 10cm za ritjo lepo spustim gas in vozim 105km/h po števcu in to vse do izvoza za Bežigrad, ko najdem eno luknjo na desnem pasu, da se umaknem in grem počasi na izhod Bežigrad.
Zmanjšam na 60km/h, ker so tam vedno "zastoji" (vključevanje-izključevanje en in isti pas), nakar možakar na levem pasu prav tako zmanjša iz tistih prej nekaj čez 100km/h na 60 in začne nekaj skakati po sedežu in mahati z rokami tako, da nisem vedel ali lovi muho v avtu ali kaj mu je

Kultura na nivoju res

Citat:
18nov 2009
..... no danes zjutraj je bila situacija zelo podobna s tem, da me je oz. nas je prehiteval po odstavnem pasu in ko je videl, da 100m naprej stoji na odstavnem pasu kamion pred menoj pa ni bilo dovolj prostora, da se vključi nazaj na vozni pas je kar rinil v mene. Hvala bogu, da na levem/prehitevalnem pasu ni bilo nikogar oz. je bila ena manjša luknja, da sem se lahko pomaknil na levo, da je gospod šel z odstavnega na vozni pas.

No v zvezi s tem dogodkom je bil sproveden določen postopek pri mojih sodelavcih tako, da upam da se bo gospod v prihodnje umiril in nehal početi bedarije na cesti. Ker če se ga ne umiri je samo vprašanje časa kdaj bo koga pokopal in to mislim čisto RESNO!!!

Moram povedati tudi to, da sem tega gospoda ponavadi okoli 6.30 že večkrat srečal (najmanj 8x) kako je tudi ostalim udeležencem počel to kar je meni pri prvi moji objavi tega problema (blendanje, mahanje, ipd.....). Mislim, da to počenja dnevno. Zgleda, da bom šel 5 minut prej od doma, ker hočem priti v službo v enem kosu.

p.s. dodajam še dve črki tablice NM HN-....srebrn MB B klasse, ko ga bom videl še kdaj delati take bedarije na cesti pa napišem, kar komplet tablico. Do takrat naj bo "anonimnost" zagotovljena.

p.p.s. upam, da vsi ki se vozijo zjutraj iz smeri Šentjakoba do odcepa IND.Cona Šiška (do tam se vozi tudi omenjeni gospod) pridejo živi in zdravi kamor so pač ob tistem času namenjeni

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dovolj si star da veš, da čeprav se mnogi strinjamo, da se da tak avto povsem obvladovati pri hitrosti 174km/h, da je edino prav da so sli za njim. Tip je ze v preteklosti pokazal da se na pravila pozvizga in edino prav je, da se najstrozja dolocila zakona uporablja prav na takih primerih.

In trditi, da ni naredil nič takega potem ko se ugotovi da je povratnik in da je ocitno delal probleme med postopkom je milo receno nespametno.

Mogoče se me malce narobe razume, verjetno za to ker se mi neda preveč pisati...

skratka, strinjam se da so ga kaznovali,sploh glede na to da je vozil brez izpita ,etc...ampak če gledamo vožnjo samo kot vožnjo, torej brez da veš dejstva da so mu vzeli izpit zaradi alkohola...

Sicer pa, če bi vi vedeli kolikor policistov je že brez izpita, in se še vedno vozijo po cesti ter čakajo da mine rok preden lahko ponovno opravijo vozniški izpit, bi bili močno presenečeni. Vsaj jaz sem bil ko sem zvedel dobesedno s prve roke
crazy1.gif
.
Pa dvomim da so zaradi tega kej bolj nevarni na cesti, prav tako dvomim da bodo dobili kazen, pač se ne izpostavljajo in jih ne ustavljajo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Sicer pa, če bi vi vedeli kolikor policistov je že brez izpita, in se še vedno vozijo po cesti ter čakajo da mine rok preden lahko ponovno opravijo vozniški izpit, bi bili močno presenečeni.

Pa nas razsvetli

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zakaj?

Saj to je pa jasno lahko vsakomu da tudi policija ne upošteva zakona/prepisov , sploh pa ne v prostem casu. Kolk so jih že dobili pri drogi...krajah...pijani voznji...hudih nesrečah...goljufija... nekatere kaznujejo oz. se ne zmažejo, nekateri pa pač se. Sej to je pa ja klasika in bi moral biti res idealist, da bi pričakoval da je drugače.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Seveda tudi policisti kršijo zakone , saj se le ljudje tako kot vsi.
Se pravi da nimaš konkretne številke o policistih ki vozijo brez izpita? Ali pa jo imaš vendar na podlagi "baba rekla baba čula"
smirk-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Policist nebi smel kršit prometnih predpisov tako , kot vsi. Izbral si je tak poklic in če ima vsaj malo časti, dostojanstva se bo tako obnašal tudi v prostem času!!

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Se pravi da nimaš konkretne številke o policistih ki vozijo brez izpita? Ali pa jo imaš vendar na podlagi "baba rekla baba čula"
smirk-1.gif

Koliko je VSEH, seveda nimam, bi moral kje drugje delati.
Sem pa imel srečo ali pa smolo prodati avto policistu brez vozniškega dovoljenja, saj se mi je s tem še sam pohvalil in pa omenil da ima še dva iz iste PP, ki sta trenutno tudi brez.

Skratka, tist ki bo hotel razumeti, bo dojel da sama vožnja niti ni bila nekaj kritična, je pa seveda situacija drugačna ko zveš da je voznik brez izpita zato ker se je okoli vozil nabasan. Sicer če bi bil to nek pacient, bi verjetno tudi bežal.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ja pa kaj še. Saj ni robot, da je nezmotljiv
bonk.gif

Povsem druga zgodba pa je, če se s službenimi vozili izživljajo zato "ker so oni zakon" in so "nad vsemi".

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se strinjam z drugim stavkom. Veš, sem jih že videl, kako pičijo s službenim avtom, brez lučk, da ne bo pomote iz Litije proti Lj....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Napisal si:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa, če bi vi vedeli kolikor policistov je že brez izpita, in se še vedno vozijo po cesti ter čakajo da mine rok preden lahko ponovno opravijo vozniški izpit, bi bili močno presenečeni.

Se pravi, ti veš konkretno za enega, tista dva sta baba čula baba rekla. Se previ "veš" da so 3-je. Sem mislil da je to število najmanj 10x večje.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
To bova pa midva težko ugotovila koliko jih dejansko je, bi moral narediti naslednjo vzporednico:

seznam zaposlenih pri MNZ proti odločbam o prenehanju vozniškega dovoljenja
IN
seznam zaposlenih pri MNZ proti tistim ki imajo 18 pik in še niso prejeli odločbe oziroma še ni pravnomočna.

Brezveze se loviva na tej temi,ker to sploh ni poanta tega topica. Lepo da so dobil tega zapečenca in to je to.Zdej pa Jelka z sekiro v akcijo in to je to.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
smirk-1.gif

Koliko je VSEH, seveda nimam, bi moral kje drugje delati.
Sem pa imel srečo ali pa smolo prodati avto policistu brez vozniškega dovoljenja, saj se mi je s tem še sam pohvalil in pa omenil da ima še dva iz iste PP, ki sta trenutno tudi brez.

Skratka, tist ki bo hotel razumeti, bo dojel da sama vožnja niti ni bila nekaj kritična, je pa seveda situacija drugačna ko zveš da je voznik brez izpita zato ker se je okoli vozil nabasan. Sicer če bi bil to nek pacient, bi verjetno tudi bežal.

No pa da mi malce razsvetlimo tebe. Pol leta nazaj so vsi starešine enot po sloveniji dobili usmeritev z GPU da morajo (pazi MORAJO ne LAHKO) preverjati stanje kazenskih točk policistov, ker verjetno veš, da osba ki ima več kot 5 kazenskih točk ne sme voziti vozil s prednostjo. Verjemi da tisti ki so brez izpita (vsekakor se najde kdo) ne vozijo sluzbenih vozil pa tudi v sluzbo noben nima jajc pripeljat. ce pa privat potem vozi pa to seveda ni prav in bi ga morali odstraniti s ceste.

Samo tole ne gre skupaj s tem da vsi vztrajno trdite kako policisti krsijo zakone in jih nihce ne kaznuje. Kako so potem sploh izgubili vozniska dovoljenja (pa se enkrat: verjamem da so tudi taki ker poznam policiste ki so odvzeli izpize svojim kolegom)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Pravila so nekaj, upoštevanje je pa nekaj drugega. Pa če že govorimo o tem ki sem ga omenil, on je ubistvu cist prijazen možakar, vozi se normalno na šiht, domov, etc...ga kdaj pa kdaj srečam.

Jebiga, vsakmu se lahko zgodi da ostane brez, tistmu ki bi pa že zdavnaj moral biti brez, pa nikakor ne ostane brez.