Citat:
Se še spomnite ko sem vam tole napisal.....
Predator je napisal/a 3jun 2009:
Da obudim temo
Pred 40 minutami na LJ-obvoznici iz smeri Jarš proti Bežigradu jaz lepo vozim 120km/h po levem pasu, ker je na desnem polno tovornjakov in zaspanetov, ki vozijo 80-90km/h. No in lepo šibamo po levem v koloni (jaz sem bil zadnji), nakar naenkrat pred odcepom za rondo Tomačevo se najde pacient v MB B klasse NM reg.tablic, kateri mi blenda že 300m preden me je dohitel. Seveda na desni pas se nisem mogel umakniti in sem lepo z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po levem.
Nakar se mi ta možakar star okoli 50let s črnimi brki in temno poltjo (cigostyle) prilepi za rit in vžge dolge luči (ne ve, da če si preblizu drugemu vozilu dolge nimajo učinka ). No in ker ne maram da mi folk vozi 10cm za ritjo lepo spustim gas in vozim 105km/h po števcu in to vse do izvoza za Bežigrad, ko najdem eno luknjo na desnem pasu, da se umaknem in grem počasi na izhod Bežigrad.
Zmanjšam na 60km/h, ker so tam vedno "zastoji" (vključevanje-izključevanje en in isti pas), nakar možakar na levem pasu prav tako zmanjša iz tistih prej nekaj čez 100km/h na 60 in začne nekaj skakati po sedežu in mahati z rokami tako, da nisem vedel ali lovi muho v avtu ali kaj mu je
Kultura na nivoju res
Citat:
18nov 2009
..... no danes zjutraj je bila situacija zelo podobna s tem, da me je oz. nas je prehiteval po odstavnem pasu in ko je videl, da 100m naprej stoji na odstavnem pasu kamion pred menoj pa ni bilo dovolj prostora, da se vključi nazaj na vozni pas je kar rinil v mene. Hvala bogu, da na levem/prehitevalnem pasu ni bilo nikogar oz. je bila ena manjša luknja, da sem se lahko pomaknil na levo, da je gospod šel z odstavnega na vozni pas.
No v zvezi s tem dogodkom je bil sproveden določen postopek pri mojih sodelavcih tako, da upam da se bo gospod v prihodnje umiril in nehal početi bedarije na cesti. Ker če se ga ne umiri je samo vprašanje časa kdaj bo koga pokopal in to mislim čisto RESNO!!!
Moram povedati tudi to, da sem tega gospoda ponavadi okoli 6.30 že večkrat srečal (najmanj 8x) kako je tudi ostalim udeležencem počel to kar je meni pri prvi moji objavi tega problema (blendanje, mahanje, ipd.....). Mislim, da to počenja dnevno. Zgleda, da bom šel 5 minut prej od doma, ker hočem priti v službo v enem kosu.
p.s. dodajam še dve črki tablice NM HN-....srebrn MB B klasse, ko ga bom videl še kdaj delati take bedarije na cesti pa napišem, kar komplet tablico. Do takrat naj bo "anonimnost" zagotovljena.
p.p.s. upam, da vsi ki se vozijo zjutraj iz smeri Šentjakoba do odcepa IND.Cona Šiška (do tam se vozi tudi omenjeni gospod) pridejo živi in zdravi kamor so pač ob tistem času namenjeni