Cerkev . . . . . . . . v krizi ??

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
eni smo veseli, da ne bo samo lokalna industrija propadala. Prov lepo bi bilo gledat sesutje tega klana.
Nč bat . Ta klan traja že celo večnost pa ga nobena recesija ali finančna kriza ni uničla in ga tudi ne bo.
Bom namesto tebe pač jaz malo več vrgu v cerkven nabiralnik, da bo mu župnik spodoben avto. Kaj mi moreš?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Večnost ne traja cca. 2000 let. Oz. ta "mafijski klan" obstaja cca. 1200 let.

So marsikatere stvari dlje trajale, čeprav sem skeptik glede cerkve. Človeška neumnost je po Einsteinu neskončna...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Sej boš imel ti manj, ne msenjur. Zakaj bi se kdo sekiral koliko ti vržeš.
No vidiš, ampak tle se eni sekirate zaradi cerkvene krize. Jaz se ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Čemu pa sklic škofovske konference ko se je v javnosti pojavila koalicijska pogodba?

Po tem sodeč se ti in tvoji veliko bolj sekirate kot mi tu.
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Večnost ne traja cca. 2000 let. Oz. ta "mafijski klan" obstaja cca. 1200 let.
To je kar lep čas. Se je pač kristus bolj pozno rodil. In nekaj časa je trajalo, da je ta proces stekel.
Nič bat, prej bo vse drugo pocrkalo kot ta klan, katerga omenjate.
Hec je samo v tem, da vi temu "klanu" zaradi svoje nesposobnosti, nevoščljivosti, foušije in priimitivnosti od srca privoščite propad, ostalim oderuhom, ki pa vas daleko bolj odirajo, pa ne.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Hja, tud škofje se morajo kaj pogovort. Živijo pač v današnjem času in v tej družbi morajo delovat. Saj ne živijo in ne delujejo v ločenem in izoliranem samostanu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj ti lahko?

lahko se ti smejem, lahko se mi smiliš, lahko te pomiljujem, lahko te imam za popolnega bedaka, lahko te... veliko je stvari. Dejstvo je pa da boš ti dajal denar nečemu kar ne obstaja.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ljudem (vključno z menoj) gre na organ da cerkev jamra kako bodo skoraj propadli zaradi krize.
No to je to. To je fovšija na njihovo strategijo. In fovšija je sekirancija.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Dejstvo je pa da boš ti dajal denar nečemu kar ne obstaja.

Kako ne obstaja? Cerkev obstaja, duhovnik obstaja, pušca obstaja,...
Edino stvar, ki je njihovo orodje na njihovo manipulacijo ne obstaja. Ampak je še vedno dovolj ovc na svetu. Me je zadnjič ena mlada fina ljubljanska frajla kar prestrelila s pogledom, ko sem omenil neobstoj boga.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej zakaj sploh ubistvu plačujejo? a da ma duhovnik kej za jest, al zakaj? Pomoje je od starih časov, ko so bili fari še revni, pa jim je tko folk pomagal... zdej je pa to kr ena nuja ratala!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vatikanske banke upravljajo z milijardami oni bi lahko to krizo rešili ampak tako kot že od nekdaj se raje obračajo na pomoč k svojim ovčicam, ker vedo da jih ne bodo pustili na cedilu!

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kaj ti lahko?

lahko se ti smejem, lahko se mi smiliš, lahko te pomiljujem, lahko te imam za popolnega bedaka, lahko te... veliko je stvari. Dejstvo je pa da boš ti dajal denar nečemu kar ne obstaja.

nateg je ali takšen ali drugačen. Enako je z blagovnimi znamkami... recimo v tekstilu...vse se šiva na Kitajskem, ampak za eno "orenk firmo" boš dal 2x več denarja za isti oz. podoben kos blaga kot pri eni unknown....ISTO plačuješ nekaj kar ne obstaja.

torej? nategujejo te VSI. fora je sam v tem da za ene natege veš, za druge so ti pa "samoumevni". odvisno iz katerega zornega kota gledaš.
In govorit da so ljudje ki hodijo v cerkev neumni in da so ovce/bu.dale....s tem samo pokažeš kakšna ovca/buda.lo si sam. nategujejo te od zadaj, da se še zavedaš ne, v istem trenutku pa sebe vidiš v ogledalu, misliš da je to ena ovca in se ji smejiš...
smirk-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma dej no! a si ti gladek??? Vero primerjaš z blagovno znamko??? Men to nima čisto nobene veze! Jest če si kupim znamko jo kopim zato, ker naj bi dobu določeno kvaliteto. Un k pa v pušco daje, pa pričakuje da bo šel v nebesa in da se bo pozdravil in da bo lepo zivel, in da bojo njegovi otroci lepo ziveli. Čudno mi je to, da toliko bolnih, kolikor jih veruje, vsi umrejo ravno tako, kot tisti k ne verujejo.

in jest nisem nikol reku da so ovce, ker to smo vsi - vsi sledimo črednemu nagonu, prej ali slej.
Butli so pa mi ja. Ker mečejo denar tja, kjer ga je itak na kupe! Pa nej verujejo doma, pa v cerkvi, sej ne rabijo skoz dnar tja not dajat. Oni mislijo da bo kr lepše če dajajo prispevke.

A se kdaj ti verniki sploh vprašajo v kaj verujejo??? (katerikoli)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
konkreten primer. Župnik je naredil en dom zraven cerkve za verouk in mislim da tudi za brezdomce. Investicija je bila dobrih 200.000 evrov. Denar dobiva samo od župljanov in mariborske nadškofije kamor potuje denar od maš ni dobil nič, ker se mora sam znajti
bonk.gif
! Ljudje darujejo 2x prvič v puščico in drugič za to da bo župnik plačal dom. Sam nimam nič proti temu če je naredil verjamem da bo tut plačal, gre pa se za tisto pravičnost, ki jo cerkev tako poudarja sama pa počne čisto drugo.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
konkreten primer. Župnik je naredil en dom zraven cerkve za verouk in mislim da tudi za brezdomce. Investicija je bila dobrih 200.000 evrov. Denar dobiva samo od župljanov in mariborske nadškofije kamor potuje denar od maš ni dobil nič, ker se mora sam znajti
bonk.gif
! Ljudje darujejo 2x prvič v puščico in drugič za to da bo župnik plačal dom. Sam nimam nič proti temu če je naredil verjamem da bo tut plačal, gre pa se za tisto pravičnost, ki jo cerkev tako poudarja sama pa počne čisto drugo.

A to misliš v SG?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aha elizabetin dom če se ne motim sam točno za kaj je pa sem približno ugibal lahko da sem se z namenom zmotil s financami pa se nisem!

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Skratka meni se cerkev smili, bogi bogi
priden.gif

Če bi ja imel NOV (rođaci NOV) avto, bi ga zagotovo prodal in denar nesel v najbližje župnišče !!!
cheer.gif

Še posebej, če ja avto tak bolj športen.
nahrung002.gif