Cepljenje, nova gripa?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tole sm najdu:

Prašičja gripa – simptomi – influenca A(H1N1)
29/04/2009 by Robert Anon

Bolezenski znaki in simptomi nove gripe

Bolezen poteka s podobnimi znaki in simptomi kot običajna sezonska gripa, pojavijo se:

mrazenje,
povišana telesna temperatura,
izčrpanost,
bolečine v mišicah in kosteh,
bolečine v žrelu,
suh kašelj.

http://pandemija.wordpress.com/2009/04/29/prasicja-gripa-simptomi/

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

mrazenje, imam
povišana telesna temperatura,imam
izčrpanost, imam
bolečine v mišicah in kosteh, imam
bolečine v žrelu, imam
suh kašelj. imam

K bi vsaj na lotu takole zadel šestico.
Skratka, jutri grem k DR. , od Petka do danes sem slabši za vsaj 60-70%
confused-1.gif

Seveda sem optimist da je le klasična gripa,prehlad, angina, pač nekaj normalnega in hitro ozdravljivega, saj je zdele zadnje kar si želim, je biti na bolniški.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
c/p:

Kako veste, ali ste zboleli za gripo ali pa ste se le prehladili? Znaki, kot so solzenje iz oči in izcedek iz nosu ter kihanje so običajni pri prehladu, medtem ko se pri gripi pojavijo redko. Vročina, ki telesno temperaturo dvigne na raven med 38 in 40 stopinjami Celzija, ni nič nenavadnega pri gripi, prehlad pa po navadi mine brez nje, enako velja na primer za glavobol ter bolečine v mišicah in sklepih, izpostavljajo strokovnjaki. Zaskrbljenost se lahko poveča, če pride do zapletov. “Dejavniki oziroma stanja, pri katerih pričakujemo hujši potek bolezni, so po dosedanjih podatkih kronične pljučne bolezni, predvsem astma, nosečnost, starost pod 5 oziroma nad 65 let, kronične ledvične, jetrne in srčne bolezni, prirojene ali pridobljene okvare imunskega sistema, vključno z jemanjem kortikosteroidov, in metabolne motnje, vključno s sladkorno boleznijo,” je poudarila doc. dr. Mateja Logar, dr. med., z infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Grilčeva je dodala, da se pri hudih kroničnih bolnikih lahko pojavi tudi smrt, vendar “podatkov o umrljivosti zaradi gripe ne moremo zbirati, ker smrti zaradi gripe kodirajo pod druge vzroke smrti, na primer poslabšanje kronične bolezni in podobno.” Za primerjavo lahko zapišemo, da se po podatkih organizacije Centers for Disease Control and Prevention (CDC) v Združenih državah Amerike zaradi zapletov okoli gripe v bolnišnici zdravi več kot 200.000 ljudi na leto, 36.000 tamkajšnjih prebivalcev na leto pa zaradi vzrokov, povezanih s to boleznijo, tudi umre.

kajter

Pripravnik
25. sep 2008
41
0
6
Moja hči je imela podobne simptome in smo samo klicali v zdravstveni dom in nam je zdravnik rekel, da je viroza.
Dva dni 39.8C, suh kašelj, bolečine v mišicah... sedaj je ok.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
OK pustimo zdaj finančni vidik da nekdo služi s temi cepivi in zarote bla bla bla. Naj se grem cepit ali ne? Do kakšnega bolj kvalitetnega cepiva ala Baxter pa ni možno prit?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Dans mi je moja zdravnica rekla da to cepljenje je bolj tko tko, niti mal prepričana mi ni delovala da je to kej vredno .

Jst razmisljal sem da bi se cepil,samo glede na odgovor zdravnice ce se ji zdi to smiselno, sem kar v dvomih da bi se cepil ali ne, baje pa dosti ljudi "pojamra" o bolečini tam k te cepijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
po mejlu očitno kroži info o ukrajini in o neki zaroti.....
kaj se zares dogaja v UA
Trič trači na kurah in podobnih medijih skoraj nič ne povejo : Medijska blokada? ali je nezanimivo ker je predaleč

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Okej, če sem prav razumel:
1. sta dve gripi, nova in sezonska
2. nova se preboleva v milejši obliki kot sezonska
3.pričakuje se več obolelih od nove
4. v kolikor se odločim za cepljenje bi bilo bolj smiselno cepiti se proti sezonski, ker se težje preboleva
5. če se že cepim, se je bolje cepiti proti obem vrstam
6. če se sploh ne cepim ( niti za novo niti za sezonsko) bom morda imel gripo

in sedaj si moram odgovoriti na vprašanja, na katera nisem našel odgovorov:
7. koliko zapletov pa je v primeru cepljenja s cepivom za sezonsko v primerjavi s cepivom za novo?
8. koliko zapletov je v primeru necepljenja, primerjava nova vs sezonska?

Ali je to to?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Zanimivo, že v 70. letih so izumili ime prašičja gripa, ki dejansko ni obstajala..https://www.youtube.com/watch?v=9_CdX-ZtdIw&feature=related

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Tako... Ravno dal skozi cepljenje za obe gripi.
Zaj pa počakimo na "posledice"...

ali boš umrl ali pa so ti dali čip not in si zdaj vedno pod očesom big brotherja
cry12bpy.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Cepivo samo po sebi je dosti bolj smrtonosno kot gripa sama . Get swine flu shot....sick
Če je kdo sick, ste to le bedaki, ki tole trdite

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa če je vendar vse res... a nisi videl, da je cel kup YouTube linkov prilepljenih?