...kot bi zraven polnil z vodo...Nič jasno od obeh nad menoj.
Kako lahko tlak narašča če ne kuris in če odzracujes sistem?
...kot bi zraven polnil z vodo...Nič jasno od obeh nad menoj.
Kako lahko tlak narašča če ne kuris in če odzracujes sistem?
Rastezna posoda je crknila. Prepiši podatke z nalepke na posodi in v trgovino po novo.
Ne kurim nič,tlak je narastel med 10 minutnim odzračevanjem.Tudi meni ni čisto nič jasno.Naj povem samo da odzračujem vsak teden.Konstantno se v sistemu nabira zrak oz plin.Ko izpuščam iz najvišje točke iz cevi izhaja kot nek bel plin.To se je začelo dogajat,ko smo postavili 300 l bojler posebej.Prej je bila Itpp peč z integriranim 80 l bojlerjem.To se nam dogaja približno eno leto od nadgradnje.
Ti še nikoli nisi spravil vsega zraka iz sistema, zato ti brbota.Kotel je WV term ekos 35kw.Zgruntali smo v tem enem letu da plin ali zrak nastaja v kotlu.Probal sem tudi s 60 stopinjami kurit pa ni nekega efekta.Vedno ko obrnem mešalni ventil vsaj na polovico začne v kotlu brbotanje.Ja tale bojler ki smo ga postavili zraven je komplet napeljava iz bakra in tudi gor na prihodu in odhodu iz peči sta dva odzračevalna lončka.Zdaj sam kotel nima tega lončka vsaj zadaj zunaj ne.Je možno da je pod oblogo?Tam sem našel sam en kup žic in izolacijo.
No, ni čisto nujno to. Pod določenimi pogoji se lahko (poleg ostalih plinov) lahko tudi sama voda loči na vodik in kisik.
Sem ravno včeraj govoril z nekom, ki se nekaj "igra/testira" s kotli na uplinjanje, pa pravi da je več zraka v sistemu tudi takrat ko očisti peč. Jaz pa vem da moja peč proizvede več zraka, če gre peč na 80+C.
Naj kak kemik pove kaj povrocijo različni materiali po katerih teče voda oziroma ima voda stik z njimi (kotlovska pločevina, baker, aluminij, pocinkani kosi, alumplast, inox,.....)
Kitajci so pred desetletjem množično prodajali inox bojlerje. Pa kot vem so zdržali manj kot stari emajlirani. Zakaj?
Sam inox baje ni bil tako slab!
Saj sem napisal da kitajski inox baje ni bil tako slab. Krivi naj bi bila kombinacija.materialov po katerih teče voda in manjko magnezijeve anode katero naj bi prej zlizalo kot pa sam material bojlerja.
Anodo pa le ob priliki odsravfal pa poglej koliko jo še je. Moje je po petih letih bilo še ogromno, tako da sem jo nazaj zasravfal
Ni OK. Pri takih zadevah se najprej posumi ekspanzijso posodo (koliko je sistem strar?). Najprej napumpaj dušo oz prekontroliraj ...(v sredini ekspanzije je običajno plastičen pokrovček, ki ga umakneš in zagledaš avtomobilski ventilček). Na koliko napumpat bo kdo drug povedal (verjetno nekaj čez 1 bar). Potem pa prekontroliraj čez 14 dni pritisk v duši če je OK.Samo iz firbca - 2x v sezoni moram odzracit zrak iz sistema, torej iz radiatorjev in nato dofilat vodo. Torej od kod pride zrak v sistem?
Pozdravljeni.
Si bom sposodil tole temo,da ne odpiram nove.
Peč in sistem sta mrzla,obtočna ne deluje.Tlak v sistemu 1,0 napolnim sistem z mrzlo vodo do 1,5. ker mi se pretaka zrak v sistemu.Po nekje 10 minutnem odzračevanju,tlak kljub temu da spuščam vodo ven naraste na 2,0.A je to normalno?Lp
Jaz imam sondo na vrhu in sem samo dovod zaprl pa pipe odprl,pa potem praktično ni bilo nobene poplave
Ni OK. Pri takih zadevah se najprej posumi ekspanzijso posodo (koliko je sistem strar?). Najprej napumpaj dušo oz prekontroliraj ...(v sredini ekspanzije je običajno plastičen pokrovček, ki ga umakneš in zagledaš avtomobilski ventilček). Na koliko napumpat bo kdo drug povedal (verjetno nekaj čez 1 bar). Potem pa prekontroliraj čez 14 dni pritisk v duši če je OK.
Druga opcija..če imaš peč na drva/olje, ki že ima nekaj na grbi da ti solzi noter v peč - kar ne boš opazil, pritisk v sistemu pa počasi pada.