rtvslo
včeraj sem prebral tole novico in mi ni dala miru. zato sem malo brskal po netu. zdej se po skoraj letu dni vračam na forum zarad tega...
našel sem samo pod tem člankom vse tole,kar so že prilepli ostali:
http://www.slovenskenovice.si/novice/slo
venija/noseci-barbari-marjanu-odvzeli-sedem-otrok
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranj
e/v-nekaj-letih-porabili-le-nekaj-evrov.html
http://ava.rtvslo.si/#174236051;;
kaj iz vsega tega sledi?
-starši se zanašajo, da jim bog prek dobrih ljudi prinaša hrano-ampak imajo doma recimo kokoši ( ki nesejo jajca), na slikah je videt pridelke,ki se sušijo, govorijo o zelju, ki jim je zraslo na njivi.
-niso revni ker ne bi imeli denarja. oče zasluži plačo javnega uslužbenca z visoko izobrazbo. poleg tega imajo otroške dodatke in so lastniki doma (dom dobili od starih staršev).
-So močno verni in živijo po prepričanjih.
-otroci zgledajo (ljudem,ki jih poznajo kot so napisali pred mano,na slikah, ter po poslušanju in branju zgoraj navedenih medijskih virov) zdravi, veseli in najbolj mi je "padel v oči" pogovor po radiju, ko fantič pove, da bi želel v šolo.
zdej pa sklepi,ki so popolnoma logični in očitni-
-živijo skromno, porabijo do konca kar imajo, dom izgleda urejen.
-očitno sami pridelajo marsikaj-zelje, koruza, kokošja jajca-vse to je v člankih. ko so otroci želeli svež kruh, ki ga niso imeli so ga šli pa kupit. torej ne da "nikoli ne smejo v trgovino" ampak grejo, ko si kaj zares želijo.
-kako je ta fantič povedal na radiu da hočejo v šolo? kot "moje mnenje šteje". Kot "povem to kar mislim". Kot "ni me strah povedat tujcem kar mislim". Kot "ni me strah povedati misli pred starši". torej ne "zdej je tu novinarka bom izkoristil moment in si končno drznil povedat"!!
-kakšna je bila reakcija mame na željo o šoli? "se bomo pogovorili". Kaj se je zgodilo? Otroci so bili odpeljani IZ ŠOLE!! TOREJ SO ŠLI V ŠOLO!! tam je bila šokirana celo učiteljica (toliko o sodelovanju s šolo!!) , soseda je pa jokala. sošolke so šle obiskat mamo te punčke!!
-poleg tega še dodatek-če otroci niso padli na izpitih vsa ta leta je nekdo MORAL vložit ogromno dela in LJUBEZNI v to. naučite se kemije, fizike,matematike, narave itd za recimo 7 razred tako da boste naučili otroka, ki bo izdelal izpit-še več, učite 5!! RAZLIČNE SNOVI da bodo v šoli na izpitu NAREDILI. da vas vidim,junake!
-otroci so opravili sistematske zdravstvene preglede, so zdravi. obiščejo občasno zobozdravnika! torej tudi ni primer, ko zavračajo zdravnika v škodo otroka! tudi jaz razen na sistematskih pregledih in parkrat pri zobarju v teh letih nisem videl ambulante od znotraj!!
-zaslediti je trditev, da so bili fizično zlorabljeni. kdo pri zdravi pameti verjame, da se nekdo odreče vsemu "luksusu" današnjega življenja, razda vse kar ima, porabi ogromno časa in truda za otroke-in da se potem znaša nad otroci fizično, kar je edina reč v popolnem nasprotju z njegovo/njeno vero??? kje jezus pove, da se otroke tepe? ali tepen otrok tako mirno nasprotuje staršem, da hoče v šolo??
in zdej končni zaključek...
bom upošteval, da ne poznam vseh dejavnikov, ampak po vsemu dostopnemu v medijih, ko NI NAPISANEGA NITI ENEGA PAMETNEGA RAZLOGA da se otroke vzame (kar je največji šok ravno za otroke, poglejte sami kolko so stari!!) in ko napisano jasno nakazuje da so otroci vzgojeni lepo, da imajo znanje, da so samozavestni in cenijo svoje mnenje, na slikah ne izgledajo lačni, žalostni ali prestrašeni se bojim, da je zaključek tega vsega zeeeelo žalosten...
in če so moji zaključki točni je to, kar se je zgodilo KRIMINAL!. in če je to res, obljubljam, da priletim nazaj v slovenijo delat kažin zaradi tega. ker me boli, da ljudem,ki se jim očita edino drugačnost sistem tako nasilno vdre v dom! če imam zgoraj prav morajo zarad tega na CSD letet glave.