Ceneje.si vs. Mimovrsteino stvari, ki jih kupujemj

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče bi pa ceneje.si mogel uvest (če že ni) da oceniš trgovino. tko bi ljudje gledal tudi na oceno in ne samo na ceno.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Tistemu prej se sicer reče slab izgovor Mimovrste, ki pač ne zmore cenovne vojne, ker tega pač podjetje ne sme direktno povedati z diplomatskim leporečjem pač poišče kaj drugega.

Sicer pa je ceneje.si je pač v svojem bistvu še vedno bojno polje na osnovi cen (kar kaže tudi ime strani),

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Vprašanje je, zakaj mimovrste ne zmore nižjih ceni, mogoče imajo operativo previsoko in bi delali minus, če bi znižali cene, ali pa imajo dovolj velik trg in se jim trenutno ne splača znižat - bodo pa, ko bo to potrebno.

ceneje.si je še vseeno premala in premalo znana stran, mimovrste je pa celo začela z oglaševanjem po TV, etc... in glede na trenutno širitev poslovanja...dvomim da jim gre slabo
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tole je sicer zelo čudno in hkrati vprašanje, če je legalno?

Če mimovrste nočejo biti na ceneje.si, lahko vseeno oni ročno dodajo njihovo ponudbo?

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
kakšen idiotizem si pa tukaj sproduciral... itak kaj bi pa človek od novinarja sploh lahko pričakoval...
človek ni govoril v kitajščini ti pa si hotel slišati korejsko....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik netko pravi:
kakšen idiotizem si pa tukaj sproduciral... itak kaj bi pa človek od novinarja sploh lahko pričakoval...
človek ni govoril v kitajščini ti pa si hotel slišati korejsko....
Še eden, ki ne obvlada logike?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Okej, zdaj pa jaz res ne vem ali je vam isto če jaz želim najkrajšega med najdaljšimi ali najdaljšega med najkrajšimi?
confused-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Da ne bomo preveč zamegljeval debate:

-imamo različne prodajalce
-isti artikel stane različno pri različnih prodajalcih
-jaz naredim tako, da grem na ceneje.si in poiščem artikel, ki ga iščem
-primerjam cene prodajalcev in grem od nižje cene proti višji in izberem najzaneslivešega med najcenejšimi

Jaz grem od spodaj navzgor do najzaneslivejšega (enaa, mimovrste, big bang, merkur...), on pa ročno pogleda te zanesljive in kupi potem od najcenejšega. Ampak zakaj bi šel ročno primerjat, če imaš lahko vse na enem mestu, kar je zaenkrat ceneje.si. Predvidevam, da gre verjetno vse zanesljive ročno preverjat razen, če obstaja stran zanesljivi.com kjer so zbrani sami zanesljivi prodajalci za "elito"...
grin1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
očitno ti ni jasno o čem gre debata... debata je daleč od vprašanja ki si ga ti zastavljaš... in če že govorim v tvojem slogu ne gre za to kdo ima daljšega in kdo krajšega ampak kdo večkrat faše je pa seveda vprašanje ali mu nastavi lepša ali grša... zbanaliziral ste zadevo do konca zato še enkrat

imamo več vrst internetnih prodajalcev ( pa bom kar operiral s konkretnimi) Mimovrste, enaa, nakupovanje, solo, sevan....
seveda imajo različne cene in tudi različne renomeje - zelo zanesljivi nezanesljivi dragi poceni....
uporabnik kavboj se odloči za en produkt ki ga seveda tudi vsi od njih ponujajo... prvi filter kot pravi mu je zanesljivost zato si izbere recimo dva ali tri ki se mu zdijo zanesljivi potem... potem med temi samo še izbere tistega ki je nacenejši....

obratno bi pomenilo da izbira primarno med najcenejšimi potem med temi izbere tiste ki mu najbolj zaupa...

upam da ste uspeli dojeti da kupuje en točno dolečen izdelek in ne variacijo izdelka...

Nazadnje urejeno:

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Meni je čisto jasno o čem gre debata. In tudi primerjava je na mestu.

Glede na stavek, ki ga je napisal pa je kavboju prvi filter cena. Šele drugi je zanesljivost.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Na ceneje.si mi je "filter" zanesljivost. Razporeditev prodajalcev pa je od cenejšega do dražjega. Ampak ne da se mi več. Ker je res banalno. Če kdo ne razume (oz. noče razumet) na zelo podrobno opisanem primeru, potem mu ni pomoči.

p.s.: lahko premaknete tole temo pod spam, ker že preveč bluzimo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zato, ker očitno mimovrsti ni povolji, da imajo tam cene, na začetku pa so jih imeli. Zakaj je prišlo do razdora "pogodbe" vedo verjetno samo oni, kar pomeni da tudi več ne plačujejo za oglase na ceneje.si. Kar lahko samo pomeni, da ceneje.si, na nek način izsiljuje mimovrste; "boste že videli kako vam bodo upadli nakupi, ker bodo vsi videli da ste najdražji".

V vsakem primeru se dogaja nekaj čudnega in dvomim, da je legalno.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Kako pa je nasploh urejeno z linkanjem? Lako jaz postavim en site in po mili volji limam gor linke do določenih firm, ali rabim n jihovo dovoljenje?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Strani in podatki, ki so na njih, so javno objavljeni in jih lahko ti limaš po mili volji. Problem nastane, če ti na svoji strani pišeš napačne podatke (laži) in daš link do firme kot vir.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

Podobna je zgodba z vzhajajočimi medisjkimi zvezdami: najprej bi naredili vse, da bi jih le novinarji povohali in pisali o njih, ko pa postanejo slavni, jim to začne presedati in tarnajo nad vdori v zasebnost.

In s tem ni nič narobe, vsak se profilira po svoje. Mimovrste ni garažna firma, ki je pozimi dva tedna zaprta, ker je lastnik na smučanju. Je ena izmed najbolj priznanih slovenskih spletnih trgovin in to ne pride samo od sebe, predvsem pa ni zastonj. In zato tudi ne morejo / smejo brezglavo sodelovat v censki vojni.

btw. sam sem prejšnji mesec iskal HP-jev prenosnik in vsaj pri "mojih" modelih jih je pri ceni posekal enaa. Sem pa pri parih modelih opazil, da jim Mimovrste sledi s cenami (po nekaj dnevih). Seveda je šlo lahko zgolj za naključje, za nižje cene pri dobaviteljih in so na enaa prej dobili posodobili cenike / zalogo. Kljub temu verjamem, da še kako spremljajo njihove cene: če je konkurenčni garažni s.p. cenejši za 5% jih to verjetno ne gane toliko, kot če je za enak odstotek cenejši enaa.

B.