Cene montaže gum 2009

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
BALANSIRANJE(uravnotezenje) gum ne CENTRIRANJE, guma je avomatsko na svojem mestu zato je ne mores centrirat
S tem vsako leto težiš, pa si še kar ne daš dopovedati, da pri centriranju z utežmi poskušamo težišče čimbolj spraviti v center kolesa. Ni to premikanje centra ...
Tudi kje drugje se uporablja izraz "nacentriraj", kar pomeni naciljaj v center.

Kaj tezim??
Razpizdi me "strokovost" vulkanizerjev, lep primer je na zgornjem ceniku kjer vulkanizer ocitno ne ve niti kaj dela.

Ti pa zgleda tudi ne ce pravis da spravljamo tezisce cimbolj v center kolesa.
Kolo se uravnotezi da nimamo viska mas in to se imenuje uravnotezenje oziroma balansiranje
Centriras pa lahko recimo kolo od mopeda ali kolesa kje imas napere(spice)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Viška mas? A to s kotno brusilko odpilijo viške?
smile-1.gif

Ogo

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Meni so lani spulili 25 oz. 30 eur ( se ne spomnim tocno) za premontazo in kvazi centriranje ceprav tega nisem nikomur narocil. Aja, Syncro v Domzalah, nikoli vec nateguni. 4 gume na feltnah dol in 4 druge na feltnah gor. Tako da iscem, ce kdo ve za koga, ki to naredi za normalen kes, ker to pa tudi 10 min ni dela, ce si bedak.

Če se ti da skočit do Kamnika, Kam Bus, samo premontaža za 10€, na sploh so bolj ugodni kot Sitar 100m stran.

http://www.kam-bus.si/index.php?kat=31&page=ceniki_vulka

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Viška mas? A to s kotno brusilko odpilijo viške?
smile-1.gif

Ogo

pravtako bi delovalo
tongue-1.gif
, vendar ce jih dodas (maso) na drugi strani potem se iznicijo

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Lansko leto sem jamral k sem sel na amzs premontirat gume da bo ja vse tip top k so taki majstri tam pa me je pri montazi zmotil da niso gum nic namazal da bolj dihta in tako mi je seveda guma tudi spustila in da nes se glih pogovarjam z nekom k je imel isto izkusnjo ampak ne na amzsju.
Zdej teli slosarji znajo danes sam racuna 30eur + z aneko butasto dela in tako se povrh vsega premontirat gume n a najbolj sarlatanski nacin.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Meni so lani spulili 25 oz. 30 eur ( se ne spomnim tocno) za premontazo in kvazi centriranje ceprav tega nisem nikomur narocil.
Centriranje (ali balansiranje) spada zraven. Če nočeš, poveš.

Na koncu se bo nekdo pritoževal, da so mu napumpali* gume, čeprav tega ni zahteval
tongue-1.gif

* - ja ja, ni to pravi strokoven izraz....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nekako podobno je s stopinjami Celzija... ki so se vedno bolj v uproabi kot pa stopnije po Fahrenheitu ...
smile-1.gif
...
Zakaj pa naj uporabljali Fahrenheit-e
sprasujem se.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Lansko leto sem jamral k sem sel na amzs premontirat gume da bo ja vse tip top k so taki majstri tam pa me je pri montazi zmotil da niso gum nic namazal da bolj dihta in tako mi je seveda guma tudi spustila in da nes se glih pogovarjam z nekom k je imel isto izkusnjo ampak ne na amzsju.
Zdej teli slosarji znajo danes sam racuna 30eur + z aneko butasto dela in tako se povrh vsega premontirat gume n a najbolj sarlatanski nacin.

Verjetno si na AMZS-ju naletel na takšnega tipa ki ti tega ni naredil. Meni jih vedno namaže.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Naletel ali ne, ko sem mu rekel da sem do sedaj 20 let gledal kako se gume mazejo je rekel da tega ni potrebno al da ne delajo vec, znal mi je pa vec zaradi litih felten racunat.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Jeklotronik d.o.o.
Ljubljanska cesta 12,
1270 Litija

Centriranje kovinsko platišče 15" 4kos 14€
Premontaža kovinsko platišče 15" 4kos 11€
letos sem si privoščil še 4 nove ventilčke
grin1.gif
5€
----------------------------------------------------------------------
skupaj 30€
+ brezplačna shramba pnevmatik

Gužve nobene, sem bil takoj na vrsti
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
(Premontaža + centriranje) * 4 kom =
Ljubljana Jakšič center, Cesta dveh cesarjev = 40 €
Nedelica v Prekmurju (precej bolj umirjeno in skrbno) = 20€

Nazadnje urejeno:

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Pri Fiat Kavšek v Ivančni dal 40 eur za premontažo, centriranje in nove ventilčke (15'' lita platišča). Plus gratis kavica v salonu med čakanjem na opravljeno delo.
zmaga.gif
Gužve nobene, vse skupaj opravljeno v 15 minutah. Pri lokalnem vulkanizerju bi dal 30, s tem, da bi zaradi gužve čakal cca. 2 uri.

Pri Stipiču v Lj (tam sem prevzel gume, ki sem jih naročil v EnaA) pa bi vzeli zlatarskih 52 eur + uro do dve čakanja
uf-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
40 pa se ti ne zdi zlatarskih
stupid-1.gif
tak za občutek, to je 10k sit, leta 2006 si redko kje plačal več kot 5000 sit