Cene montaže gum 2009

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Da vam jaz povem, kakšen prevarant je en vulkanizer v MB nasproti Honde (ne poznam drugače MB, zato ne vem točno kako se piše). Ker se mi je mudilo sem sem šel sam menjat gume kar v MB, ker sem tam prevzel gume, ampak če bi vedel prej to štorijo nebi nikoli tega naredil.

Pazi to:

lita platišča 15 col, nove gume, 4 nove ventilčke (navadne, črne) in centriranje in brez vijačenja - 50€ fantje!!!!!

In veste zakaj ... uteži računajo posebej in sicer 12€ za vsega skupaj 150g, drugače bi bilo 38€.

Sem se razburil, kaj se grejo, pa so mi rekli, da imajo oni tako politiko in da naj pa prej pokličem in vprašam, če računajo tudi uteži !?!?

Da ne rečem tega, da so kar "pozabili" dati račun, pa sem jih kar direktno povedal, da želim račun in konec.

Tako da fantje, vulkanizerja v MB nasproti Honde ( na tisti dolgi ravnini, ki pelje v center MB) se izogibajte, ker je baraba na kvadrat!

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Meni so lani spulili 25 oz. 30 eur ( se ne spomnim tocno) za premontazo in kvazi centriranje ceprav tega nisem nikomur narocil. Aja, Syncro v Domzalah, nikoli vec nateguni. 4 gume na feltnah dol in 4 druge na feltnah gor. Tako da iscem, ce kdo ve za koga, ki to naredi za normalen kes, ker to pa tudi 10 min ni dela, ce si bedak.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Jaz bom letos samo premontiral (nove gume na aluplatišča), pa brez centriranja. Ker res ne vidim smisla v centriranju, če mi vsakokrat že po nekaj kilometrih odpadejo uteži. Centriranje je pa 5€ po kolesu.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Evo, danes zamenjal. Pač ne morem sam, ker imam samo ena platišča...

Torej, lita platišča, menjava gum iz letnih na zimske, centriranje in skladiščenje letnih gum do spomladi = 23 EUR, brez računa seveda.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
En hec:

Lokalni s.p. za SAMO montažo koles z zimskimi gumami na avto, lita platišča pa dol, brez vsega ostalega - 28 EUR.

Drugi lokalni s.p. za nove gor, stare dol iz feln, majhno ravnanje ene felne, centriranje vseh in montaža na avto - 25 EUR
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Evo še en zanimiv TEST
wink-1.gif

Citat iz testa:

"Z kratek čas se je zataknilo le pri dimenzijah, saj Intese z merami 185/60 R 15 ni bilo na zalogi. Toda tudi to težavo smo odpravili in Modusa obuli v za odtenek širše pnevmatike (195/55 R 15), ki še vedno ustrezajo homologacijskim zahtevam".

razlika med 185/60 R15 in 195/55 R15 je nepomembna....
hysterical-1.gif

Nazaj na topic:

za premontažo gum sem dal 30€ pri vulkanizerju.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Meni so lani spulili 25 oz. 30 eur ( se ne spomnim tocno) za premontazo in kvazi centriranje ceprav tega nisem nikomur narocil. Aja, Syncro v Domzalah, nikoli vec nateguni. 4 gume na feltnah dol in 4 druge na feltnah gor. Tako da iscem, ce kdo ve za koga, ki to naredi za normalen kes, ker to pa tudi 10 min ni dela, ce si bedak.

Ce ne rabis centriranja... to lahko naredis sam doma
smile-1.gif
...

Kupis si takole dvigalko za 33€
smile-1.gif
...

20091025-qreeyumn55sq1kmanqih3ntc89.png

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
BALANSIRANJE(uravnotezenje) gum ne CENTRIRANJE, guma je avomatsko na svojem mestu zato je ne mores centrirat

Nazadnje urejeno:

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
So že kakšne sveže izkušnje za kolko te letos opalijo in kje je ugodneje?

25€ = jeklena, 15 col, uteži, balansiranje, seveda "gor- dol".......in brez ventilčkov. Nasmeh in dišavica za avto všeta. Račun izstavljen.
Vulkanizer Groš (na robu Ljubljane)

Seveda sem pa vesel, ko govorite, pr nas je toliko, jaz sem dal toliko itd, pri nas zopet toliko.....KJE je to pri vas ??
10.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
BALANSIRANJE(uravnotezenje) gum ne CENTRIRANJE, guma je avomatsko na svojem mestu zato je ne mores centrirat

Pogovorno se veckrat slisi centriranje... in ce reces centriranje, vsak ve, kaj si s tem mislil... ce bos pa rekel balansiranje, te bo pa marsikdo debelo gledal
smile-1.gif
...

Se pa strinjam, da je bolj pravilno balansiranje...

Samo to je tako kot recimo s konjskmi mocmi in kilowati... Uradno je merska enota kilovat... vendar vecina se vedno preracunava v KS ...
smile-1.gif
...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ah, tiste 2x letno ko je treba dvignit zarad gum jst kar originalno vzamem iz prtljažnika pa zamenjam.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
S tem vsako leto težiš, pa si še kar ne daš dopovedati, da pri centriranju z utežmi poskušamo težišče čimbolj spraviti v center kolesa. Ni to premikanje centra ...
Tudi kje drugje se uporablja izraz "nacentriraj", kar pomeni naciljaj v center.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

Ce ne rabis centriranja... to lahko naredis sam doma
smile-1.gif
...

Kupis si takole dvigalko za 33€
smile-1.gif
...

20091025-qreeyumn55sq1kmanqih3ntc89.png

v baumaxu 15€
grims-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Točno takšno sem kupil lani za 13€ v Interdiskontu. Ni mi zdržala niti 10 dvigov osebnega avta. Preden sem opazil da nekje pušča in ne drži avta v luftu, mi ga je celo na pleh spustila, ko sem par minut po delavnici hodil in iskal dratpiršno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi sam sem jo nabavil v Interdiskontu in že 3 sezone je b.p.
Tudi sam bom menjal kar v garaži... 3 komplete, koliko bom že privarčeval?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Pogovorno se veckrat slisi centriranje... in ce reces centriranje, vsak ve, kaj si s tem mislil... ce bos pa rekel balansiranje, te bo pa marsikdo debelo gledal
smile-1.gif
...

Se pa strinjam, da je bolj pravilno balansiranje...

Samo to je tako kot recimo s konjskmi mocmi in kilowati... Uradno je merska enota kilovat... vendar vecina se vedno preracunava v KS ...
smile-1.gif
...

Ze samo to so drugacne merske enote za enako zadevo. <pri balansiranju in centriranju pa gre za popolnoma drugo stvar