Cena diplomske naloge

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kolega mi je predlagal, da bi mu napisal diplomsko nalogo na enem od ljubljanskih faksev. Zastonj mu je ne naredim, torej bi mi moral nekaj plačat. Kok bi bilo to po vašem menju vredno?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na podlagi česa pa si prišel do take številke? Res nimam pojma koliko bi mu računal.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
na podlagi tega, da če je tak loj da ne zna (oz. se mu ne ljubi) napisat diplomske, naj vsaj oreng plača.

taki gnoji potem dobijo službo preko veze in cel lajf vedrijo na tujih žuljih. in tak gnoj je potem tebi in drugim konkurenca na trgu delovne sile.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
že lep čas dela pri striču v podjetju, zdaj pa mora še samo diplomsko napisat.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Ni denarja, da bi šel komu na takšen način rit odnašati!

Zgleda da se mu je uspelo nekako prešvercati skozi vse predmete, sedaj se mu je pa na koncu malo zataknilo?
Takšni "diplomiranci" dajejo samo slab glas faksu, saj ko enkrat pride na delovno mesto pa ne zna niti osnovnih stvari pokazati.
lahko pa da se motim...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne ni se mu zataknilo, na eni strani domači pritiskajo na njega na drugi pa stric z delom in posledice so tu. Nekak morem malo do jutri premislit, ne bi rad bil prepoceni pa tut drag ne. Je pa tak, da imam trenutno čas in v mesecu bi lahko to njemu zrihtal. Svojo vem kako hitro sem naredil, pa on bo tut imel iz področja bančništva, tak da bi lahko kaj uporabil kar od mene

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No ne tako strogo... Vsi vemo da je diploma glupost in ni noben odraz znanja. Po zadnjem zaključenem izpitu bi moral vsak dobiti listino in izobrazbo. Ne pa da z raznimi absolventskimi staži nakteri pišejo diplomo še celo leto... Vsak bedak lahko napiše diplomo. Naslove si lahko izbiraš po mili volji. Kaj mislite kako se pišejo diplome? Malo idite gledat podobne naslove in boste ugotovili da je vse en in isti drek. Na spletu je vse javno dostopno in tam se najdejo podobne diplome (sorodne teme) in se naredi npr. miks petih diplom in vooooooila, imaš svojo diplomo... Res je problem prepisovat iz knjig in ostale literature ja.... Je pa res da je tečno, neumno in predvsem zamudno... Na predstavitvi pa tudi ni problem.. tisti govor kaj si pripraviš in te morda iz komisije vsak vpraša neko osnovo...

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
350-450 € komplet narejena. samo za oddat...
evil.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No ne tako strogo... Vsi vemo da je diploma glupost in ni noben odraz znanja. Po zadnjem zaključenem izpitu bi moral vsak dobiti listino in izobrazbo. Ne pa da z raznimi absolventskimi staži nakteri pišejo diplomo še celo leto... Vsak bedak lahko napiše diplomo. Naslove si lahko izbiraš po mili volji. Kaj mislite kako se pišejo diplome? Malo idite gledat podobne naslove in boste ugotovili da je vse en in isti drek. Na spletu je vse javno dostopno in tam se najdejo podobne diplome (sorodne teme) in se naredi npr. miks petih diplom in vooooooila, imaš svojo diplomo... Res je problem prepisovat iz knjig in ostale literature ja.... Je pa res da je tečno, neumno in predvsem zamudno... Na predstavitvi pa tudi ni problem.. tisti govor kaj si pripraviš in te morda iz komisije vsak vpraša neko osnovo...

To ti je pa Slovenijaa in naše zelo sodobne univerze.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
cena ene tri leta nazaj je bla okoli 100.000 sit (takratni denar), sedaj baje 400 do 500 EUR, odvisno od težavnosti teme.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mah ne verjamem da je drugje po EU kaj večja težavnost! Sploh koliko gledam naše študente ki hodijo po izmenjavah. To je šele kriminal. Za bruhat. Druga kot pit in jest ter se zabavat tako ne hodijo tja.. Težavnost izpitov?
bonk.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz bi rekel da odvisno od tematike (za mojo sem porabil precej vec casa, ker ni bilo prepisovanje iz knjig), ampak manj kot en mesec z dobro diplomo ne bos zabil. Koliko je vreden en mesec tvojega dela ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Odvisno. Ni vse v delu in denarju. Moraš se vprašat, koliko je vreden mesec tvojega prostega časa
wink-1.gif
Sem pa še vedno mnenja da je neumnost! Zadnji izpit in takoj delat!

Lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik mario pravi:
evil.gif

Se hecaš? Kera smer to? Če bi se jst spravu delat diplomsko za recimo elektro faks bi bila cena bolj pri prvem predlogu -> 2k€ ... mogoče 1,5k€.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik mario pravi:
evil.gif

Se hecaš? Kera smer to? Če bi se jst spravu delat diplomsko za recimo elektro faks bi bila cena bolj pri prvem predlogu -> 2k€ ... mogoče 1,5k€.

Bi napisal diplomo za 1,5k o napetostni in tranzientni stabilnosti EE slovenije ?

Nazadnje urejeno:

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik mario pravi:
evil.gif

Bi napisal diplomo za 1,5k o napetostni in tranzientni stabilnosti EE slovenije ?

jaz ne
bonk.gif

finta je v tem da ti ne bo nekdo ki študira pravo pol pisal diplomo za elektro fax za keš
bonk.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Ja sj to sem mislil.....pa jaz se je ne bi spravil niti za 1500€