Čebele delajo škodo?

nacek

Guru
13. okt 2012
2.963
612
113
To delo je Evropa že ovrednotila, tako da tukaj brezdelnežem leži denar direktno pred nosom.
evil.gif

Opraševanje žuželk EU vrednoti na 15 milijard evrov letno
http://forum.finance.si/?m=1196178&abuse

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Aha, iz trditev "človeštvo bo brez čebel izumrlo" se je že prišlo na vlečenje ven z "to se pa res ne splača" Napredek
wink-1.gif

Komu se splača in komu ne, bo že sam pogruntal. Pri določenih pridelkih bo razlika v dodatem delu/ceni minimalna, pri določenih jasno večja.
P.S. Na mojih sončnicah je vsaj 3x več čmrljev, kot čebel
tongue-1.gif
sem kje to rekel da bo človeštvo izumrlo?
še celo trdil sem da nebo nobena rastlinska vrsta itumrla zaradi tega, kar se je recimo tebi zazdelo...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Znova... Čebele niso edini opraševalec.
Če bi kar tako izginile, bi se jasno za nekaj časa število določenih rastlin zmanjšalo, dokler se opraševalna konkurenca ne bi bolj razmnožila. Kakšna rastlina bi pa mogoče tudi izumrla .
recimo čebela ni specifičen opraševalec kot nekatere žuželke z izredno dolgim rilčkom. če bi izumrli črmlji bi posledično imeli problem s paradižnikom (razen če bi čebelam genetsko rilček podaljšali, mogoče ima kavkašna čebela celo dovolj dolg rilček)
so pa čebele teko zelo množične in enostavne za gojenje da bi nekatere nasadi polščin mogoče res izginili. ostali pa bi se močno podražili.
no vseeno lahko izvedeš test opraševanja, ki sem ti ga prej predlagal.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
To delo je Evropa že ovrednotila, tako da tukaj brezdelnežem leži denar direktno pred nosom.
evil.gif

Opraševanje žuželk EU vrednoti na 15 milijard evrov letno
http://forum.finance.si/?m=1196178&abuse
pri nas ne. v tujini pa opraševanje plačujejo. sem se kako leto nazaj pogovarjal z nekimi američani so mi povedali da imajo pridelovalci mandljev velike probleme, ker niso našli dovolj čebel za oprašitev. nisem pa potem po internetu spremljal kako je bilo z letino.