Če kdo ve o temu kretenu naj javi na 113 !!!!!

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Torej, če prav razumem in šibam jaz 200km/h po AC s telefonom na ušesu in me snema Provida, mi lahko zaračuna zgolj telefoniranje v avtu?
grims-1.gif
Me prav zanima...

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
V tujini je znan primer večih radarjev na izvozu iz AC, kjer je omejitev 40 in so potem ljudje dobili po 3 kazni... recmo 82, 67, 52.. ko so zmanjševali hitrost. V tem primeru so se kresala mnenja ali je to en prekršek, jih je več ipd.

Kar se tiče nedvomnega ogrožanja pešcev pri prehodu pred Tivolijem je po moje podobno.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Izjava Kreslčka: "kazen bo verjetno okrog 1200 evrov in 5 kazenskih točk"....brez besed....za v zapor, OBADVA!

Kaj si pa pričakoval? Dve prevožene rdeče luči, nevarna vožnja, prehitevanje reševalnega vozila, potem se pa spisek prekrškov, ki mu jih lahko tukaj dokažejo počasi neha.

Že to je uspeh, da se je policija zganila. Mislim da prvič iščejo internetne frajerje. Edino pravilno

Zanimivo, da to vidim izpod tvoje tipkovnice, ki si tak zagovornik levih, da ne govorim o KK....
tongue-1.gif

Kaj te zdaj teži? To, da je kazenski zakonik tako napisan, da mu ne morejo na podlagi posnetka izstavit položnice za debilnost? 1200€ ni majhna kazen je pa res, da bi si taki posebni primeri zaslužili več, ampak bolje da dobi vsaj toliko, kot da ne bi dobil sploh nič, kot je bilo v navadi do zdaj pri raznih internetnih streetracerjih.

Je pa tud res, da je očitno Kresalova dobro vplivala na policijo glede na to, da se dejansko premikajo zadnje cajte - lovljenje tatu motorja, lovljenje kradljivca nafte, preprečitev atentata (
grims-1.gif
Smo poslušal samo kako bodo imeli poostreno akcijo za nadzor alkoholiziranosti in prehitre vožnje (seveda je tudi to dobrodošlo, dokler je na pravih mestih).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Že to je uspeh, da se je policija zganila. Mislim da prvič iščejo internetne frajerje. Edino pravilno

No internet v slo je pa že 15?! let.
Se pravi je slo policija 15 let za ostalimi
redface-1.gif

Se pravi bodo gospodarski kriminal (ala tajkune) preganjali šele čez 15 let!!!

Že tako jim disciplinski postopek po treh mescih zastara in policaja vrnejo nazaj na prvotni položaj
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Se vidi kdo je/bo Generalni direktor. Pač človek pozna razmere v Policiji in dela na tem da se stvari izboljšajo. Roko na srce je Romšek s klapo, kar dobro "destabiliziral" in razdelil ljudi znotraj Policije (govorim iz prve roke).
Premiki v Policiji so že vidni in to mi je všeč, ker se končno popravlja na boljše po ne vem kolkih letih
cheer.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

No internet v slo je pa že 15?! let.
Se pravi je slo policija 15 let za ostalimi
redface-1.gif

Se pravi bodo gospodarski kriminal (ala tajkune) preganjali šele čez 15 let!!!

Že tako jim disciplinski postopek po treh mescih zastara in policaja vrnejo nazaj na prvotni položaj
bonk.gif

Lahko napišeš še kakšno izkušnjo, kako so te prasci oglobili ker si prehitro peljal ampak si bil kljub temu veliko bolj skoncentriran kot večina folka ki vozi po omejitvah. Ampak to nekako nima veze s tem dogodkom, ane? Podobno kot s tem dogodkom nima nobene veze gospodarski kriminal katerega omenjaš.

Nekateri boste vedno in povsod samo pljuvali. A je težko priznat, da tudi policija kdaj kakšno delo opravi dobro? Seveda je treba tudi grajat takrat ko kaj zaserjejo...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Števec striktno gledano res ni dokaz. Ampak je vsakemu jasno, da je šel prehitro in še nevarno blizu rešilca, prevozil rdečo luč. Kako to ne more biti dokaz? Kaj več od posnetka dogodka pa res ne moreš.

Tukaj bi večina folka na podlagi posnetka in "občutka" modelu kar določila prehitro vožnjo, ko pa koga ustrelijo ali slikajo je pa v roku pol ure odprta tema kaj naredit, da bi nategnili policijo, da ne bi bilo treba plačat kazni. Tukaj bi na oko ocenili hitrost, v svojem primeru pa gledajo za merilnimi napakami, vetrom, vremenom, temperaturo, atestom.... Daleč od tega, da bi bili zakoni napisani idealno ampak še vedno smo pred zakonom (večinoma) vsi enaki. Nekaterim relativno stroga merila za kaznovanje pomagajo, da ne plačajo po nepotrebnem, enim pacientom (kot ta na posnetku) se rata pa prešvercat. Jebat ga... collateral damage
rolleyes-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Se vidi kdo je/bo Generalni direktor. Pač človek pozna razmere v Policiji in dela na tem da se stvari izboljšajo. Roko na srce je Romšek s klapo, kar dobro "destabiliziral" in razdelil ljudi znotraj Policije (govorim iz prve roke).
Premiki v Policiji so že vidni in to mi je všeč, ker se končno popravlja na boljše po ne vem kolkih letih
cheer.gif
OFF:

premiki so res vidni, kajti pred kratkim so mi napisali položnico za uporabo mobitela med vožnjo s KOLESOM..
bonk.gif

Na drugih področjih delovanja policije se pa strinjam s teboj

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pa je dovoljeno se pogovarjati po telefonu medtem ko vozi svoje kolo? Retoricno vprasanje.
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
cheer.gif
OFF:

premiki so res vidni, kajti pred kratkim so mi napisali položnico za uporabo mobitela med vožnjo s KOLESOM..
bonk.gif

Na drugih področjih delovanja policije se pa strinjam s teboj

Če na kolesu telefoniraš je še bolj nevarno kot če bi v avtu, tako da ne vem kaj se buniš. Žalostno da ti mora policaj povedat, da se na kolesu ne telefonira. Potem bodo pa vsi drugi krivi, ko ti bo froc skoču pred kolo...
stupid-1.gif

@ poudarjeno
Z drugimi besedami - podpiram policijo, dokler ne kaznuje mene.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Na kolesu je prepovedano govoriti po telefonu. Prav tako se je prepovedano peljat "brez rok".
Če se ne motim, je tudi poslušanje glasbe s slušalkami prepovedano.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
a potem te Provida lovi po kolesarski stezi
grin1.gif

mogoče so preveč resno vzeli tisto nadaljevanko policisti na kolesih, ki je bila včasih na TV
grin1.gif

še malo pa bodo začeli pisati kazni, če boš imel odvezane vezalke, ker boš s tem ogrržal sebe
zmaga.gif

ja Kresalka pa res ve, kaj se dogaja na terenu in njim daje navodila za te akcije
smirk-1.gif

B81

22. jul 2007
36.955
10.516
113
Zanimivo.
Pešec, ki se pogovarja po gsm-u, tudi ni pozoren na dogajanje v prometu. Mimogrede lahko stopi na kolesarsko stezo, kjer ga podre Vseved, ki ga s kolesom šiba na M servis...

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Nekaj so pešci, nekaj vozniki... Kar se tiče telefoniranja velja 72. člen ZVCP (za voznike motornih vozil in za ostale voznike).

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Torej te policaj ne more kaznovati zaradi prevelike hitrosti, ko greš mimo njega 100 km/h v naselju, ker te ni izmeril z radarjem?
grin1.gif

To te tko al tko ne more... če ne izmeri z radarjem, greš lahko 230 čez naselje, pa ti lahko napiše samo kazen za "nevarno" vožnjo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Pozabljate, da ima policija dve priči: voznika in reševalca v reševalnem vozilu. Zaradi hitrosti se ga ne more kaznovati. Če se kje vidi da je peljal skozi rdečo se ga lahko kaznuje zaradi rdeče.

Sicer pa je najhujša kazen to, da ga sedaj pozna vsaj pol ljubljanskih policajev in da ima izjemno možnost obročnega odplačevanja grehov (beri: 1 položnica na teden pa se bo hitro nabralo)