Pustite poklicne gozdarje. Oni ne rabijo alter nasvetov. Oni se sam smejijo našim komentarjem.
Vsi te plastični pripomočki so za delanje "krame" doma. Kot je že nekdo napisal.... zarežeš v hlod, prava debelina pile in potegneš po žlebu 3x-4x. (pa pritisnit je treba, ne pa samo malo potegnit) Hobi uporabniki motornih žag verjetno sploh ne bodo imeli primernega hloda, da bi to naredili. Zato nabrusite doma v primežu ali "šrauštoku". Sicer pa, a ne učijo to na tečaju za delo z motorno žago???
Sem pa enkrat gledal ene fante, ki so se spravili eno parcelo čistit. Po pravici povedano, me je bilo strah jih gledati. Imeli so motorne žage, ki so jih doma vzeli dedkom, fotrom.... bolj kot ne "čudno ispravne".... in so šli v "pustolovsko akcijo". Veja cca15 cm.... jo je tip rezal na fuulll gasu celo minuto.... vlekel po zemlji s sabljo.... veje so padale po njih.... Mahali so okol sebe, še dobr da se niso poklali. Ampak vsi so pa vse vedeli o žaganju in bili so polni nasvetov. Jaz pa cca 100 naprej z pripravljenim avtom obrnjenim v smeri bolnišnice in z pregrnjenimi sedeži čakal, kdaj bo treba leteti proti bolnici. In resnično sem si oddahnil, ko so odnehali in eden drugemu razkazovali kaj vse jim je odpadlo, se utrgalo, se pokvarilo.... Ampak vsaj vsi celi. So se celo zmenili, da naslenji teden nadaljujejo.... ampak...ta naslednji teden traja že nekaj let.