Brušenje ketne od motorne žage

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.096
5.647
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ob prvi priliki nabavim tole; priznam da vidim prvič:

primez-meca-za-piljenje-6f74f325.png

Druže....
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.096
5.647
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Evo stručkoti kaj pa tole, poznate? A kdo uporablja tako zadevo za na teren?

http://www.bolha.com/kmetijstv...1294194414.html

Kupil nekaj podobnega v Baubau za 20eur......škoda denarja....ker je ohišje plastično se podaja ko pritisneš na zob....oz omejilec se podaja in ne služi svoji nalogi.....posledično sem delal vse drugo...samo zob nisem zbrusil...tudi verigo sem zarezal (poskusno)
bonk.gif

Pravi taki strojčki so od 300-400eur naprej.....pač da so kupljeni v nulo narejeni...

Poglej si jih na www.rotar.si

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Tudi jaz vidim prvič. Kaj pa vem fotr in jaz ponavadi zareževa v štor, notri pustiva meč in gasa s pilco. Doma maš pa šraufštok..

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.812
130
63
Sem bil danes v eni servis-trgovini za motorne žage in sem povprašal po čudežnem Oregon brusilcu.
Namenjen je le za manjše verige, ki so ponavadi na hobby programu žag. Menjaš meč in verigo da lahko sploh uporabiš namenski brusilec.
Za kakšnega levorokoga mojstra, ki ne zna drugače nabrusit ketne bo to kar OK.
Drugače pa za profi in farmer program žage z večjimi zobmi na verigi tale drag hec ne pride v poštev.

Primež za meč: http://www.opara.si/index.php?id_product=18282&controller=product

Kvaliteten brusilnik verig: http://www.opara.si/index.php?...&results=15

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Jaz sem gledal poklicnega gozdarja in on je motorko pilil tako, vsedel se je na deblo motorko postavil pokonci, na levo roko si je dal rokavico, prijel za meč in ketno v desno pa pilo in začel piliti in nato obrnil in še nabrusil zebe kontra smeri. To je trajalo cca 5 minut, pa je že žagal. Jaz ne vem kake vse pripomočke bi še vi imeli, najbolje bi bilo tako, da bi sam gumb pritisno in bi se veriga sama nabrusila, vse samo avtomatsko, nič nebi več uporabljali rok
evil.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če jo pravi čas brusiš in če znaš, nihče ne rabi kaj dosti več kot 5 minut. Razlika je samo v tem, da če te poklicni gozdar zagrabi z levo roko, te zabriše dlje kot jaz z obema
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
hysterical-1.gif

Naše keypad prstki so pač malo drugačni kot tiste šape od holzarja. Ko pomislim s kakšnim ”tarzanom” sem delal pred dvajsetimi leti (pa je bil 30 let starejši od mene) se samo priklonim vsem ki imajo opravka z lesom debelejšim od ploha.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Jest se samo spomnim mojga dedtka k je bil kovač, kasneje po zaprtju kovačnice, pa je pesek sjal v gramozu na normo. Tistih rok ne bom pozabil...

Zanimivo pa je, da nikoli ni pojamral čez svoj šiht. Jest bi prvi dan pristal na urgenci z bolečinami v križu....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Pustite poklicne gozdarje. Oni ne rabijo alter nasvetov. Oni se sam smejijo našim komentarjem.
Vsi te plastični pripomočki so za delanje "krame" doma. Kot je že nekdo napisal.... zarežeš v hlod, prava debelina pile in potegneš po žlebu 3x-4x. (pa pritisnit je treba, ne pa samo malo potegnit) Hobi uporabniki motornih žag verjetno sploh ne bodo imeli primernega hloda, da bi to naredili. Zato nabrusite doma v primežu ali "šrauštoku". Sicer pa, a ne učijo to na tečaju za delo z motorno žago???

Sem pa enkrat gledal ene fante, ki so se spravili eno parcelo čistit. Po pravici povedano, me je bilo strah jih gledati. Imeli so motorne žage, ki so jih doma vzeli dedkom, fotrom.... bolj kot ne "čudno ispravne".... in so šli v "pustolovsko akcijo". Veja cca15 cm.... jo je tip rezal na fuulll gasu celo minuto.... vlekel po zemlji s sabljo.... veje so padale po njih.... Mahali so okol sebe, še dobr da se niso poklali. Ampak vsi so pa vse vedeli o žaganju in bili so polni nasvetov. Jaz pa cca 100 naprej z pripravljenim avtom obrnjenim v smeri bolnišnice in z pregrnjenimi sedeži čakal, kdaj bo treba leteti proti bolnici. In resnično sem si oddahnil, ko so odnehali in eden drugemu razkazovali kaj vse jim je odpadlo, se utrgalo, se pokvarilo.... Ampak vsaj vsi celi. So se celo zmenili, da naslenji teden nadaljujejo.... ampak...ta naslednji teden traja že nekaj let. :p

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Topol oz jesen? brez grč tudi s ”pipčem” prekolješ. Zanimivo da mu ni nobenega zavrtelo, niti nima varovanja.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ja. To je za lepe komade, brez grč. Pa za reklame.
Je na posnetku tudi, ko da en hlod stran. Očitno ga ne bi mogel tako enostavno preklati

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Delamo isto sam na sekular na mizo direkt.

Ta je zanimiva... kdaj jo dobiš notri cvca. 300€ :D