Brumči je dobil svoje

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Drugače sem pa mnenja, da se za 150k€ takega početja pri 23 letih NE splača. Itak bo dobil čuzo in povrnitev vseh stroškov oškodovancem...
Povrnil jih bo, razen, če se ne odseli v Argentino, kjer pa s 150k€ tudi ne bo nek frajer. Keša bo enkrat zmanjkalo, kaj pa pol?

Jah, če že, bi se moral stvari lotiti bolj konkretno - vsaj 1,5 mio recimo, pa se verjetno da zrihtati druge dokumente, v Argentini pa z milijončkom tudi lahko začneš biznis (in potem pobegneš na Filipine, kot ti favelska množica začne dihat za ovratnik
grin1.gif
).
Tko nekak sem misli, ja.
grin1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
S 150k še pri nas lahko dobro zalaufaš biznis, kajšele v argentini, Mar del Plata, zalaufaš kakšno malarijo, gradbeništvo, 150k bo kar dovolj.

Sicer pa nevem zakaj bi v argentino rinil, bi že kaka srbija bla dovolj.
No, jaz zase vem, da če bi se lotil goljufije, se spod 5M€ sploh ne bi pogovarjal. To se mi zdi ena taka primerna cifra, da bi nekje v pm kašen izi biznis zalaufal brez skrbi.
Jebiga, sem pač bolj ziheraš.
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
S 150k še pri nas lahko dobro zalaufaš biznis, kajšele v argentini, Mar del Plata, zalaufaš kakšno malarijo, gradbeništvo, 150k bo kar dovolj.

No, jaz zase vem, da če bi se lotil goljufije, se spod 5M€ sploh ne bi pogovarjal. To se mi zdi ena taka primerna cifra, da bi nekje v pm kašen izi biznis zalaufal brez skrbi.
Jebiga, sem pač bolj ziheraš.
grin1.gif

Zakaj rabis 5mio, sej niti miljona neboš nikol zaslužil. (tako realno)

Že pol miljona je meni dovolj. Sicer pa goljufija se splača tudi za 100€, če te ne dobijo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.934
113
150k šenkanega pufa si hotu rečt. Ker tale je bil pameten ravno toliko da jih je na vsakih dobljenih 10k zagonil 15k.

Mu je pa daleč neslo. Dokler ni očitno napačnega brumnil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.244
11.275
113
jao, pa eno leto so nucali za to :S po 2 mesecih bi ga morali brumčnit pa v temnico.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če si približno normalno sposoben za bisnis tistih 150 jurjev legalno zaslužiš v istem času, kot bi jih porabil za izvajanje goljufije + sedenje. In te ne bi rit pekla vsakič ko bi pobiral milo pod tušem in ne bi blo treba nikamor bežat. Če pa nisi sposoben, potem se je pa brezveze tolažit, da boš s tem ukradenim drobižem biznis laufal v Srbiji al pa Argentini. Po domače, v vsakem primeru izgubiš.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Te ideje so mi sploh smešne, folk misli da rabi 150 jurjev ali milijone za zagon ene malarije. Za zagon tega rabiš 500€, potem pa počasi dokupuješ stvari.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz nisem rekel, da rabim 5M€ za zagon, ampak, da bi za tak denar se šel goljufijo, za manj pa ne.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
S 5M bi se jasno dalo živet do konca življenja. Pa še takrat bi moral živet v stalnem strahu, ker bi te vsaka kolikor toliko normalna država slej ko prej našla na podlagi tiralice in izročila Sloveniji, vsaka nenormalna država bi pa zahtevala podkupnino na vseh ravneh in bi tistih 5M prehitro izpuhtelo. Nah, ne splača se krast in glojufat, razen če je to legalno in res na veliko (tajkuni prve klase).

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ampak Alter mu je zjebal kr nekaj posla, če pravilno razumem?

Pa da preidem k bistvu: od danes dalje pobiram predplačila za iPhone 5. Pod ZS. Cena bo ziher ugodna. ...
grims-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če si približno normalno sposoben za bisnis tistih 150 jurjev legalno zaslužiš v istem času, kot bi jih porabil za izvajanje goljufije + sedenje. In te ne bi rit pekla vsakič ko bi pobiral milo pod tušem in ne bi blo treba nikamor bežat. Če pa nisi sposoben, potem se je pa brezveze tolažit, da boš s tem ukradenim drobižem biznis laufal v Srbiji al pa Argentini. Po domače, v vsakem primeru izgubiš.

In ti že delaš kaj na teh 150k-jih?
confused-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Sami amaterji...v Italiji imajo par sto miljonov pa jih vseeno ulovijo ne pa par 100k €...pa plastične operacije itd...jao jao.

Me pa zanima iz pravnega vidika, kaj v tem primeru ko bo recimo dokazana krivda itd.. Vračilo denarja kako poteka? Se davčna obesi na nepremičnine? On nima nič, kaj potem v takem primeru? Do konca življenja trgajo iz računa kolikor lahko glede na prihodke?