brez tega mi živeti ni...ali kaj res potrebujemo?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Keyless go je OK, kartica pa ne.

Kaj to pomeni? Nekateri recejo tako, drgui drugace... Razlika je le v obliki "daljinca"
smile-1.gif
...

Renault in se nekateri drugi imajo pac obliko kartice ...

skitched-20150819-081724.png

Mercedes recimo v obliki nekaksnega USB kljuca
smile-1.gif
...

skitched-20150819-081709.png

Nekateri pa klasicni "daljincek"... brez kljuca (oz. je ta skrit v notranjosti za rezervo) ...

skitched-20150819-081754.png

Nakteri pa imajo (bodo imeli) taksne "high tech" daljince s touch screenom
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ja kako pa vrata odores ce ni placa? To hvalijo sistem, ki ob zaklepanju zapre, ob odk,epanju pa odpre spegle

Pa ti imaš vrata čez celo širino garaže?!
evil.gif

Recimo moji tastari imajo garažo narjeno "za Fičota", vrata so toliko široka da sodoben avto z ogledali ne gre skozi, s poklopljenimi pa ravno gre. Še huje je to da je nasproti vrat vrt z ograjo in rabiš manevrirat (rabiš ogledala). Sedaj si pa predstavljaj da se vsak dan voziš v službo, recimo pozimi. Zjutraj vžgeš avto se premakneš 3m, greš spet iz vozila in greš odpret ogledala .. sedaj ženske so še malce nesposobne in kdaj ne gre v prvo zmanevrirat pa je treba spet v garažo popravljat (enako je ko se spravlja avto v garažo) .... verjemi mi da je tistih 150EUR za električen poklop ogledal malenkost!
tongue-1.gif

Aja nemci so tale problem včasih reševali tako da so "sopotnikovo" ogledalo naredili manjše, enako široko kot je bila širina vozila. Tako si imel idelano indikacijo do kje lahko greš pa še ogledala ni bilo potrebno zlagat (tistega pri vozniku pač pospraviš na roke)!
cheer.gif

Sicer pa na VAGu se parkirni položaj ogledal po defaultu ne vklopi samodejno (vezan na kombinacijo tipk na daljincu) tako da se ogledal drugače ne spravlja oz. se ne zlagajo sama vsakič ko zakleneš vozilo.

To je zapiranje ogledal. Kul.

Ni pa to zapiranje samodejno ob zaklepanju avta.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Mislim da se pod keyless go smatra to da tudi vžgeš avto s ključem v žepu, zadeva je res zlata vredna. Kartice (verjetno ne vse) pa načeloma še vedno moraš vtakniv v režo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Glede zapiranja ogledal je meni najbolje tako, kot imam pri sedanjem avtu: če normalno zakleneš avto se ne zaprejo, če pa pridržiš tipko za zaklepanje, se čez sekundo ali dve zaprejo še ogledala (ob tistih redkih priložnostih ko se to rabi, recimo če je kje tako da je ozko in folk hodi mimo avta).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Brez vseh teh novotarij vam živeti ni?

Ne rečem, marsikaj je zelo dobrodošlo, ampak ne pretiravate vseeno malce?
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.434
2.386
113
Pomurje
Radarski temponat in hlajenje usnjenih sedežev. Prvo imam ze sedaj pa je super, drugo mi manjka in bo pri naslednjem

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Keyless go je OK, kartica pa ne.

Kaj to pomeni? Nekateri recejo tako, drgui drugace... Razlika je le v obliki "daljinca"
smile-1.gif
...

Mercedes recimo v obliki nekaksnega USB kljuca
smile-1.gif
...

skitched-20150819-081709.png

Tole je kar klasični ključ (še naš mercedes ima takega, pa nima keyless go). Mercedes pač že dolgo (15 let) ne uporablja kovinskega ključa, s tem da je pri modelih z keyless gor treba še vedno dati tale ključ noter in ga obrniti (pred tem pa ga ključavnica "prime").

Pri Renaultu je bilo sicer mišljeno da je kartica OK če ima vozilo sistem za odklepanje brez ključa. Če pa je kartica samo namesto ključa in jo je treba še vedno dati v reži in pritisniti start tipko, imam pa še vedno raje klasični ključ, saj je bolj praktičen z v žep kot kartica (kovinski del se itak pospravi)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Pri Renaultu je bilo sicer mišljeno da je kartica OK če ima vozilo sistem za odklepanje brez ključa. Če pa je kartica samo namesto ključa in jo je treba še vedno dati v reži in pritisniti start tipko, imam pa še vedno raje klasični ključ, saj je bolj praktičen z v žep kot kartica (kovinski del se itak pospravi)

Pri Renaultu je pomoje tako, da je tista reza samo prostor, kamor se spravi kartica ... Lahko pa jo imas tudi v zepu... nisem pa siguren, ce je res tako...

Se pa strinjam, da je oblika navadnega "daljinca" bolj primerna za nosenje po zepih, kot pa kartica ...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

-klima
-el pomik stekel
-servo volan
-led dnevne

----------------
drugo zame nepomembno

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
V cem je fora zlaganja speglov

To tud meni ni jasno..

Razen, če imaš tako ozko garažo da avto brez zlagasnja ne gre noter. Samo...kolk je takih?

Da se ti b vsakem zaklepanju zaprejo je pa čisti 'kr' neki'.

fora mi je v tem, da so mi na prejšnjem avtu polomili špegle ljudje, ki ne znajo pazit na ostale avte oz. mimoidoči na parkingu pred blokom. iz nekega razloga imajo pač nekateri fetiš se rinit med avti in sem imel levo vzvratno ogledalo polomljeno. predvidevam, da se bo zdaj možnost tega malo zmanjšala ...
tongue-1.gif

pri meni lahko ob zaklepanju stisnem oz. določim, ali se bodo ogledala poklopila ali ne. načeloma doma, pred blokom, zaprem ogledala, na javnih parkingih tudi, recimo na počivališču oz. pri kakšnem kratkem parkiranju načeloma ne ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Renault... Pri izvedbah, kjer je kartica samo daljinec (opažam da se zopet menja z zložljivim ključem) moraš kartico OBVEZNO vtakniti v režo za zagon vozila. Sicer je bil isti poseg potreben tudi pri prvi generaciji prostorčne kartice (Espace IV, Laguna II, VelSatis), kar mi je smešno.
Pri drugi generaciji (Megane II, Scenic II, Clio III) je bila reža pri prostoročni kartici zahtevana samo v primeru da si poizkušal zagnati vozilo z odprtim prtljažnikom oz. ob odpovedi baterije.
Isto velja za tretjo generacijo, ta je prinašala še odklep/zaklep brez iteracije na kljukah vozila.
Sedaj pri zadnji generaciji (Megane, Scenic, Clio) pa moraš za zaklep pritisniti gumb na kljuki.
Espace in Kadjar nimata več reže za zagon ob odpovedi baterije v kartici. Menda je nekje blizu gumba čitalec.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
meni nujna je naslednja:
avtomatik
diesel
bixenon (ali sedaj led)
avtomatska klima
senzor za dež
bluetooth avtoinštalacija

čez slab mesec dobim passata, ki s spiska opreme nima edinole lesenih dodatkov v notranjosti in ojačevalca z wooferjem...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Dobro je tole Renault testiral na uporbanikih kaj se obnese in prišel do tega kar imam jaz na Priusu že 6 let.
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.345
9.581
113
EU
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Brez vseh teh novotarij vam živeti ni?

Ne rečem, marsikaj je zelo dobrodošlo, ampak ne pretiravate vseeno malce?
smile-1.gif
Kako je prej napisano, hlajenje usnjenih sedežev obvezno. Če nima dvoconskega hlajenja sedežev, da je v območju testisov, ali lule drugačna temperatura, potem je zadeva zanič
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Renault je s tem začel leta 2001. Takrat se o Priusu ni niti govorilo. Tako da je tale izjava tvoja 'kr neki'

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
To že, ampak do gumbka na kljuki in umiku reže za kartico je pa prišel (kot praviš) šele z zadnjo generacijo. Sem sedaj malo bolj preveril, Toyota je imela točno tako (kot Kadjar, novi Espace) že pri prejšnjem Priusu (2004).

Meni je to ena od zadev, ki je res uporabna, za odklep moram samo dati roko v kljuko (brez fizičenega dotika) odpreš, sedeš, pritisneš gumb start in odpelješ, za zaklep pa samo potegneš gumbek na kljuki (zgleda da je neka kapacitativna zadeva, ni mehanski gumb).
Rezervenega ključa ne moreš zaklenit v avto, baterija zdrži nekje 3 leta, te pa avto začne že dovolj zgodaj opozarjat, da je prazna, če to ignoriraš in se ti čisto sprazne imaš v fobu mehanski ključ za vrata, za vžig avta pa fob približaš start tipki.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Megane 2 je imel, da si moral pritisniti gumb na vratih pri zaklepanju. Megane 3 se sam zaklene, ko stopiš kaka 2 metra od avta, prav tako novi clio. Mi je pa butasto. pri megane 2 sem pri dklepanju samo za kluko prijel in se je odklenil. Na Megane 3 moraš pa gumbek pritisnit da se odklene. Zagon je z kartico v žepu in je ni potrebno v režo dajat. Zlata vredno. Najboljši izum po avtomatski klimi.

Nazadnje urejeno:

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
To že, ampak do gumbka na kljuki in umiku reže za kartico je pa prišel (kot praviš) šele z zadnjo generacijo. Sem sedaj malo bolj preveril, Toyota je imela točno tako (kot Kadjar, novi Espace) že pri prejšnjem Priusu (2004).

Meni je to ena od zadev, ki je res uporabna, za odklep moram samo dati roko v kljuko (brez fizičenega dotika) odpreš, sedeš, pritisneš gumb start in odpelješ, za zaklep pa samo potegneš gumbek na kljuki (zgleda da je neka kapacitativna zadeva, ni mehanski gumb).
Rezervenega ključa ne moreš zaklenit v avto, baterija zdrži nekje 3 leta, te pa avto začne že dovolj zgodaj opozarjat, da je prazna, če to ignoriraš in se ti čisto sprazne imaš v fobu mehanski ključ za vrata, za vžig avta pa fob približaš start tipki.

Res je težko stisniti tipko za odklep na ključu, vstaviti ključ za zagon (se privezati, medtem ko lučke ugašajo) in potem obrniti ključ.
frown-1.gif