brez tega mi živeti ni...ali kaj res potrebujemo?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik quagga pravi:
Gledam tele BMWjeve daljince s touchscreenom pa kupom stvari... a to bo treba vsake par dni natikat na polnilec?

ne bo treba, ker se ze kljuc od 10 let stare trojke polni, ko ga imas v kontaktu.
smile-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Zato ker alter populacija gre vsaj 1x mesečno na dirkališče (vsaj Nordschleife) in tam imaš brez ESPja vsaj 10 sec boljši čas.

Sicer pa ja, pri večini vozil ESP tipka izključi itak samo ASR (sistem proti zdrsu pogonskih koles) kar je dokaj uporabno oz. da ne rečem nujno pri določenih pogojih.
Ja ASR. Najdi objavo od softija, kako je opisal zimsko voznjo z avtomatikom z vsemi bonbončki in super duper gumami.
Da mi se takrat ko imas nekaj oprijema motor mori elektornika.... Bom letos v snegu testiral, mogoce celo objavim kako video primerjavo.
Pa upam da bom dlje prisel brez nje kot z njo.

Če gumb je sem prepričan, da bo v snegu bolje z izklopljenim (pač zanič sistem ko je vklopljen
evil.gif
), če gumba ni pa bog si ga vedi kako je občutljiv ASR/ESP. Pri meni brez problema tudi koplje in nič ne mori motorja, nisem pa testiral na drsališču.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri našem mercedesu gumba za izklop ni, samo ni bilo nikoli do sedaj problem. ESP (oziroma ASR) je pri teh avtih že tako dodelan da pusti kolesa vrteti (jasno ne preveč, pač toliko za speljat) in potem z zavorami regulira da se levo ali desno kolo ne vrtita prehitra. No, saj niti točno ne kaj vse dela, a rezultat je tak da se da brez problemov priti tudi iz globokega snega (prej bo avto nasedel s trebuhom).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik quagga pravi:
Gledam tele BMWjeve daljince s touchscreenom pa kupom stvari... a to bo treba vsake par dni natikat na polnilec?

ne bo treba, ker se ze kljuc od 10 let stare trojke polni, ko ga imas v kontaktu.
smile-1.gif

...torej ga bo le treba spraviti iz žepa. Kje je potem smisel keyless sistema?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik quagga pravi:

smile-1.gif

...torej ga bo le treba spraviti iz žepa. Kje je potem smisel keyless sistema?
Za določene ta strah odpade, imeli ga tako ali tako ne bodo...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Zato ker alter populacija gre vsaj 1x mesečno na dirkališče (vsaj Nordschleife) in tam imaš brez ESPja vsaj 10 sec boljši čas.

Sicer pa ja, pri večini vozil ESP tipka izključi itak samo ASR (sistem proti zdrsu pogonskih koles) kar je dokaj uporabno oz. da ne rečem nujno pri določenih pogojih.
Ja ASR. Najdi objavo od softija, kako je opisal zimsko voznjo z avtomatikom z vsemi bonbončki in super duper gumami.
Da mi se takrat ko imas nekaj oprijema motor mori elektornika.... Bom letos v snegu testiral, mogoce celo objavim kako video primerjavo.
Pa upam da bom dlje prisel brez nje kot z njo.

Če gumb je sem prepričan, da bo v snegu bolje z izklopljenim (pač zanič sistem ko je vklopljen
evil.gif
), če gumba ni pa bog si ga vedi kako je občutljiv ASR/ESP. Pri meni brez problema tudi koplje in nič ne mori motorja, nisem pa testiral na drsališču.

Za v sneg je najbolje kvalitetne zimske gume in 4x4
grin1.gif

Dodatke razdelimo pod:
* varnost
* udobje / uporabnost
* šminka

In odvisno od namena uporabe avtomobila se vsak lastnik sam odloči, kaj mu je pomembno in kar je pripravljen plačat.
Iz opazovanj bi rekel, da kupci preferirajo tretjo alinejo.
crazy1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
heh, jaz sem šel kr lepo po vrsti...če je denarnica dopuščala še tretjo možnost, sem jo pa "kupil"...
pri mojem "novem" nemcu kakšne šminkarije ravno ni v ponudbi, morda tisti ambilight osvetlitev notranjosti.
če si normalen, moraš imeti prvi dve postavki pod nujno izbiro.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pri našem mercedesu gumba za izklop ni, samo ni bilo nikoli do sedaj problem. ESP (oziroma ASR) je pri teh avtih že tako dodelan da pusti kolesa vrteti (jasno ne preveč, pač toliko za speljat) in potem z zavorami regulira da se levo ali desno kolo ne vrtita prehitra. No, saj niti točno ne kaj vse dela, a rezultat je tak da se da brez problemov priti tudi iz globokega snega (prej bo avto nasedel s trebuhom).

No ja, na koncu je še vedno boljši občutek od elektronike. Sploh, ko zelo drsi.
Preizkušeno vsako zimo, nazadnje na "drsališče" tipu leda. Enako kot (splčoh pri turbodizlih) zgodba o čim višji prestavi ne pije vode. Od prve pa navzgor, vsako do konca zvrtet, seveda z občutkom. Tudi preizkušeno.

Seveda obe trditvi veljata le, če ima voznik nekaj občutka za to, kaj se dogaja s in pod kolesi.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:

Če me spomin ne vara, govoriš o A-klasi W169. ESP se da izključit s kombinacijo tipk pred vžigom motorja.
wink-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Jaz bom samo rekel da odkar imam bixenon se mi zdi kot da bi prej mel sveče prižgane. Tko da si ne predstavljam da bi šel nazaj na halogenke. Zdaj komaj da še sploh prižgem dolge. Naslon za roko je tudi must have, avto brez tega mi je smešen. Mus je še tempomat. Park senzorji so priročni, za spredaj jih nikakor ne rabim, za zadaj pa če je je fino. Aja pa senzor za dež je tudi fajn, ni pa nek life saver. Klimatiziran predal pred sovoznikom tudi prav pride poleti. Dvoconsko klimo imam, pa je fajn, ampak bi preživel tudi brez. Aja, nujno mora met samozatemnitven špegu. Milina.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:

Če me spomin ne vara, govoriš o A-klasi W169. ESP se da izključit s kombinacijo tipk pred vžigom motorja.
wink-1.gif

W169 je ja. Katere tipke pa so? Morda pride kdaj prav.