Brez senzorjev tlaka v pnevmatikah

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
KSZ.
V pripravi je zakon, ki bo odpravil krivico med tistimi ki imajo senzorje tlaka in tistimi brez.
Brez senzorjev nimaš nobenih stroškov z uglaševanjem in podobnimi tehnikalijami. Vlada se tega zaveda, zato vozniki brez senzorjev ne bodo smeli več sami pumpati gum, ampak to mora opraviti pooblaščeni petrolaš enkrat mesečno. Cena..sitnica..en euro po gumi.
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
V bistvu sploh ne bi smelo zaznat napake, ker, ko je avto vgasnjen, senzorji mirujejo, tacas se zamenja gume na platiscih in napumpa in ko prizges avto, senzorji spet posljejo podatek za tlak v avto in ne bi smelo bit nic narobe. Izklapljal ne bom. Zadnjega stavka pa ne zastopim najbolje??

Ni res.... senzor mora biti uparjen na vsakem kolesu posebej. Tudi če že uparjene senzorje zamenjaš naprej<->nazaj se morajo ponovno uparit. Za mojo Astro to jasno piše v navodilih. Tako da te uparjanje čaka vsako pomlad in jesen. Pri tem rabiš napravico, postopek in model naprave za Opelico pa vidiš na tem videu.

Pri Amperi nic ne kompliciram. Zimske feltne so brez senzorjev in mi pac kaze stiri minuse - nobenih opozoril, kercje avto letnik 2012. Ko dam letne nazaj gor, se po parih kilometrih voznje nazaj pojavijo stevilke pritiska, pa senzorjev nic ne uparjam, kljub menjavi spredaj-zadaj. Pac vsako drugo leto je izpis pritska na armaturki zamenjan spredaj-zadaj in to je to.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
zakaj nebi šlo skozi. Saj pa prikaz tlaka ni zajet v to ali je tehnično izpravn ali ne. Torej če ti šipa zadaj levo negre dol boš tudi tehničnega rukno?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
In ti gre čez na tehničnem ali ga pa imaš poleti
cool-1.gif

Imam tehničnega poleti, ampak tudi če ga ne bi imel, bi šel čez, ker leta 2012 TPMS še ni bil obvezen. Pri meni ne javlja nobene napake ali alarma, le na displayu, ko imam gor zimske feltne, ne piše pritiska v gumah, ampak črtice (minusi).

Še celo tako daleč gre Ampera, da ko zazna, da ni več letnih felten gor in da so gor zmske feltne, da mi ob prvih treh prižigih avta napiše 'Winter tires detected'.