Citat:
Uporabnik Ogo pravi:Za folk, ki dela 5 k km letno se pa strinjam. Njim se pa ne splača niti zimskega kompleta gum kupovat. Vzamejo verige v Hoferju za policaje odganjat in to je to.
Splača se itak nič ne, ne pri 5k km, ne pri tvojih 45k km, kjer je bolje najti službo bližje, idealno za smiselnost stroškov avta (oz. tudi za svoj prosti čas) je nekje 10-20k.
Ampak pametno je pa imet zimski komplet, če misliš vsaj enkrat it po snegu. In to bo sigurno v 5k km, razen če greš takrat na avtobus.
Pa v mrzlih jutrih mora bit tut kr problem z letnimi, sam sem še z zimskimi, sicer z mal pretiravanja, priletel v robnik.
Ali pa en leden ovinek, kjer sem šel samo 30 čez, ker sem že mal predvideval da bo zahrbten, ampak me je vseeno odneslo, z letnimi bi sigurno pristal v ograji (oz. do tja sploh ne bi prišel, ker sem pred tem že z zimskimi komaj prišel na vrh zasneženega klanca), ker ne verjamem da so enako dobre na ledu.
Itak ima pa večina, ki dela 5k km na leto, celo leto zimske gor. Nekateri zato celo pravijo da imajo zimsko-letne.
Ampak to moraš vozit kot po jajcih, kar večina na cesti že tako ali tako dela.