Boste fotografirali račune?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
...ksz...

http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/ko-davcni-inspektor-kupi-hlebec-kruha.html

Citat:
Po teh informacijah naj bi davčni inšpektorji na terenu porabili že več kot 20 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja s tem, ko so nakupovali, naročali gostinske storitve in celo na službene stroške kupovali meso za piknike, oblačila za otroke, plenice in podobno.

mamicu jim...
10.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
mamco jim...
to že Gatto ureja...
frown-1.gif

To je vrh ledene gore....kolk je samo gotovine v žep z izsiljevanjem z uporabnimi dovoljenji, ko tako dolgo išče dlako v jajcu, dokler, npr. lastnik lokala ne obupa in mu stisne kuverto.........to se govori že leta...
pa včasih na gradbiščih, ko so vsi opazovali prisotnost šiptarjev, če so ti nenadoma izginili, se je čez pol ure pojavil inšpektor preverjat delo na črno, ampak ajd, to so vsaj lahko izkoristili tudi drugi
grims-1.gif

res , jebem jim mamco
tongue-1.gif

gremo račune fotografirat
uf-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Eh, vi pa tud vse verjamete.....
bonk.gif

Zmeri je tako, da vsak vidi le drugega, kako fuša....mi je dons frizerka rekla, da ona čist malo utaji, kaj pa šele njen sosed, ki na črno dela klobase in mesari v svoji garaži.....in da ga je sita in da jo ima, da ga prijavi....
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Kaj je šele moj sosed, ki že šest let živi v bajti, pa ni bajte ne v piso prostor, ne v eprostor, meje neurejene, parcela nedokončna...
Ni da ni .. oz. ni da je
grims-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Eh, gor pr vas ste tko v hrib pa neobljudeni, da si lohk vesel, da sploh maš soseda, kej šele, da bi mu zarad meje kompliciral
wink-1.gif

p.s.
sem bila zadnjič tam mimo in mi je bilo povedano, da si ti tam doma. Škoda, da nismo vedeli, kje točno si, sicer se nas ne bi znebu tko kmal...
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.569
3.930
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
da ona čist malo utaji, kaj pa šele njen sosed, ki na črno dela klobase in mesari v svoji garaži.....in da ga je sita in da jo ima, da ga prijavi....
wink-1.gif
Slovenec Slovencu Slovenec.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Eh, vi pa tud vse verjamete.....
bonk.gif

Zmeri je tako, da vsak vidi le drugega, kako fuša....mi je dons frizerka rekla, da ona čist malo utaji, kaj pa šele njen sosed, ki na črno dela klobase in mesari v svoji garaži.....in da ga je sita in da jo ima, da ga prijavi....
wink-1.gif
Ja sevede je sita, de ti pol pri njemu klobase kupis in vec zapravis kot za frizuro
rolleyes-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.968
6.224
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Eh, gor pr vas ste tko v hrib pa neobljudeni, da si lohk vesel, da sploh maš soseda, kej šele, da bi mu zarad meje kompliciral
wink-1.gif

p.s.
sem bila zadnjič tam mimo in mi je bilo povedano, da si ti tam doma. Škoda, da nismo vedeli, kje točno si, sicer se nas ne bi znebu tko kmal...
wink-1.gif

aplauz.gif

Mamca, zakaj nisi komentirala Patriotovega posta, menda se imajo inšpektorji kar dobro?
10.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:

pa včasih na gradbiščih, ko so vsi opazovali prisotnost šiptarjev, če so ti nenadoma izginili, se je čez pol ure pojavil inšpektor

šiptarji so specifika.

Praktično nedotakljivi.

Iz tegale recimo ni bilo nič:

Citat:
Zaposlovalec
Večni direktor do evrov pod mizo?
Na anonimno številko policije 080 1200 je neznanec ovadil direktorja sevniškega zavoda za zaposlovanje Antona Korena, ki naj bi zahteval podkupnino za izdajo delovnih dovoljenj in republiških štipendij — Za izdajo delovnega dovoljenja samostojnemu podjetniku Ademu Saramatiju naj bi Koren računal več kot 1500 evrov
Krško, 13. decembra

Šestinšestdesetletni Anton Koren že kar 30 let vodi sevniško enoto republiškega zavoda za zaposlovanje. Že pred leti je Koren tam povzročil veliko negodovanja, ko se je odločil, da bo zaposlil ženo Zvezdano. Kot direktorju mu je bila ta neposredno podrejena, leta 2007 pa je bila Korenova ena izmed petih, ki so pripravili letno poročilo za direktorja Korena. Ker gre za državno službo, se pri tem zastavlja vprašanje, ali je bil Koren lahko objektiven, ko je kot najbolj primerno izmed kandidatov zaposlil prav svojo ženo.

Pred dobrim mesecem pa je neznanec prek anonimne telefonske številke policije ovadil Korena zaradi korupcije. Dolgoletni direktor naj bi namreč za dodeljevanje republiških štipendij zahteval denar pod mizo. Tako naj bi na primer zavod zavrnil štipendijo odličnemu dijaku, ko pa je njegov oče obiskal Korena in mu potožil, da se težko preživlja, saj je oče samohranilec, naj bi mu direktor namignil, da bi se s plačilom pod mizo zadeva lahko uredila.

Ovaditelj Korenu očita tudi, da služi na račun podeljevanja delovnih dovoljenj za tuje državljane. Kot nam je uspelo izvedeti, neznanec obtožuje direktorja, da od samostojnega podjetnika Adema Saramatija, ki se ukvarja z gradbeništvom, za izdajo enega delovnega dovoljenja dobi tudi več kot 1500 evrov. Po podatkih republiškega zavoda za zaposlovanje je Korenov zavod lani izdal 3355 delovnih dovoljenj za tujce, od tega jih je Saramati dobil 72 (leta 2007 le 46). Ob tem je zanimivo, da brezposelnost v Posavju v zadnjem letu narašča, pod hudim pritiskom je tudi gradbeništvo. Kljub temu je Saramatiju v najhujši krizi očitno uspelo razširiti poslovanje. Na spletni strani podjetja, ki se sicer s tem poslom ukvarja že več kot 17 let, je zapisano, da imajo trenutno zaposlenih 80 ljudi, samo lani pa jim je zavod izdal 72 delovnih dovoljenj.

»Na podlagi vsebine pogovora napišemo uradni zaznamek in ga pošljemo krajevno pristojni kriminalistični policiji v nadaljnjo obravnavo,« je zapisano na spletni strani policije. Na krški policiji nam sicer ni uspelo izvedeti, ali se njihovi kriminalisti ukvarjajo s to prijavo.

Premožni direktor

Koren, ki je postal lani tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije, sicer velja za enega izmed premožnejših, po besedah sogovornika, ki ne želi biti imenovan, pa svoje premoženje zelo dobro skriva. Direktor javnega zavoda, v katerem je zaposlena tudi njegova žena, ima na slovenski obali dve nepremičnini. Pri Bernardinskem hotelu je pred nekaj leti kupil parcelo s staro hišo, za kar je prav gotovo odštel več kot četrt milijona evrov. Hišo je zdaj porušil, na njenih ruševinah pa gradi luksuzno vilo. Ob tem ima na Tartinijevem trgu v središču Pirana tudi večsobno stanovanje.

Hčerki Nuši je po besedah našega vira kupil več kot 130 kvadratnih metrov veliko nadstandardno stanovanje v Brežicah. Kljub temu da v Brežicah takšno stanovanje na kvadratni meter stane »le« okoli 1500 evrov, pa si ga Nuša s plačo medicinskega zobnega tehnika in kot mati samohranilka z dvema otrokoma najbrž zelo težko privošči. Po navedbah sogovornika je na samega Korena napisanega zelo malo premoženja.

Ob tem je še opozoril, da naj bi hčerkinemu možu kupil poslovne prostore, ko pa sta se zakonca ločila, mu je družina prepustila družinsko hišo v Sevnici. Je njen nekdanji mož vedel preveč?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ker ne verjamem, da je to res. Obstajajo navodila, kaj točno lahko kupujejo in do kakšne vrednosti, kaj je potem s to robo... tko da res ne verjamem, da bi se en inšpektor šel zajebavat, kršit pravila in se prodat za eno šteko plenic al kaj že tam piše.
bonk.gif

Kolikor sem na hitrico prebrala, je članek napisan na osnovi navedb zavezancev (ki so itak besni na davčno), če pa seveda kaj od tega prijavijo ali opozorijo na to, se pa to potem obravnava.
smirk-1.gif

Sicer je vse možno, ampak res ne verjamem v tveganje in kršenje pravil za tako malo ceno.
wink-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Aja, še to: strogo je tudi predpisano, kakšna darilca in do katere vrednosti se sme vzeti od zavezancev, če kdaj kdo dobi kakšno flašo večje vrednosti od predpisane, je že cel problem
bonk.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Mamca, daj se raj uč, da boš naredila izpite, pusti te foušljivce. Potem boš pa lahko tudi ti kaj kupovala tkole na pumpi, če bo treba..
cool-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
wink-1.gif

p.s.
wink-1.gif

aplauz.gif
A ni širjenje laži smrtn greh? No, če slučajno ni, bi moral biti.
evil.gif

Klical si me natanko 1x, pa sem pol klical nazaj, pa si že potegnil črto v žabarijo. In takrat nisem bil v šiptariji.

@mamca: naslednjič se obvezno ustavi, saj ma un
wink-1.gif