Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Japajade. Cenik je javno objavljen za brezveze?
In zakaj nebi objavili neke sugeščen prajs - mogoče ravno zato da nebi eni dajali 100 drugi pa 10€
Kje so pa nabirke?
Duhovnikova je samo ena nabirka v mesecu-in če je pri maši 500 ljudi in da vsi dajo 1 € je to 942€ na mesec (ne pozabi ogrevanje župnišča, hrano, obleke, telefon, avto .....- če maš končano 7 stopnjo se bi metal po trepalnicah, če zaslužiš manj kot jurja neto+prehrana+prevoz) In koliko maš se sploh bere brezplačno?
Vsako nedeljo ena + vse katerih naročniki ne zmorejo za dar.
In teh 442€ (?) gre iz naših (koliko maš si pa že naročil- da gre iz tvojega žepa) žepov, ne pa od njegovega delodajalca. Škofije plačajo duhovnikom, ki ne zmorejo obveznega refundiranega prispevka-v ta namen je celo ena letna nabirka.
Glej, vedeževalka tudi recimo nudi "usluge", pa mora plačat davke. Zakaj jih ne bi tudi far? Zato ker duhovščina nudi večjo dodano vrednost kot vedeževalka.
Daj ti meni razloži, odkod potem pade vsake par let nov BMW 5, motor, smučanje, morje iz teh 400 ojrov?
Pls-konkretno ne neki lapat: ime in župnijo potem ti lahko odgovorim . Zaslužim parkrat več, pa si tega enostavno ne morem privoščit...
Jaz pa si lahko vse razen motorja ker jih ne maram pa še kak trip si privoščiva pa še 3 bajte sva naredila v zadnjih 5 letih (brez € krede) - če nisi sposoben dobit dobre službe pomeni samo to, da pač sam sebe ceniš več kot te delodajalec in potem zlivaš svoj gnev po boljših od sebe
BTW, predvidevam, da striktno upoštevaš 5. cerkevno zapoved.
Jaz poskušam upoštevati vseh 10 zapovedi - ti pa po tvojih besedah sodeč pa ravno obratno