Bosch brisalci stari 2 meseca puščajo črte??

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Mitsuba dela za Hondo in so odlični. Prerez gume je 2 krat večji kot pri ostalih brisalcih. Je bistveno močnejši

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Sem ga nataknil (aeroeco) prejšnji teden na ženin avto. tako da nek dolgoročni občutek ti še ne morem podati.
Ni pa skakal ali cvilil. Kdaj pa bo začel to početi pa ne morem napovedati.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Ima kdo izkušnjo s temi brisalci, ki jih prodajajo v Leclercu.

Zdaj bo spet akcija, Bosch (navadne, ni aerotwin), za mojega bi prišel en brisalec 7 in drugi 8 eur, skupaj torej 15.

tudi jaz sem ga namontiral tega boschevega, sem ga pa imel nekaj časa že doma...načeloma zgleda za začetek OK, ne svili ne skače, lepo dela...kako bo zdrazal ne vem...to je sedaj zadnje kar sprobam od boscha...sem dos edaj kupoval aerotwin pa so tako zelo zanič da boli...pa še dragi ko pes...bomo videli, doti slabši kot aerotwin ne morejo bit...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
V čem je sploh fora teh novih brisalcev, ki so brez "jeklenega" hrbta?
2000

1000

Zakaj pa naj bi bil zadaj "plastičen". Original na avtu je plastičen
1000

Zakaj pa ne pokaze slik?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
lani pozim sem kupil na servisu samo gumice...
še vedno dobro brišejo, samo sem ugotovil;
šipa more bit čista in čisto nič mastna. če je malo mastna, morem porabit nekaj špricanja, da res dobro spere.
pa razni premazi za odtkenje vode in "vožnjo brez brisalcev" naredijo še več pizdarije. ravno tako pranje šipe z avtošamponom.

pa mal sem "roke" ukrivil, da bolj pritisnejo na šipo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Evo sem nabavil te Bosch AeroEco brisalce (made in China) v Leclercu (te dni imajo akcijo) za Golfa 5, dolžine 47 in 60 cm. Za oboje skupaj sem dal slabih 15 evrov kar je poceni. Če mi zdržijo vsaj eno leto pa bom sploh vesel.

Trenutno brišejo tako kot je treba, idealno. Vprašanje pa bo kako bo ob prvem mrazu in snegu, itd.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V čem je sploh fora teh novih brisalcev, ki so brez "jeklenega" hrbta?

Zakaj pa naj bi bil zadaj "plastičen". Original na avtu je plastičen

Zakaj pa ne pokaze slik?
Ker nisi končnice vpisal

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Rešitev je čisto enostavna in deluje dolgo dolgo z obnovami tam na 6 mesecev reče se ji Rain X ali kaj podobnega z enakim efektom in ja ne škripa ne skače in še kapljice dol letijo in, ker se ne razlivajo ni črt ..... je pa en CATCH in sicer preden namažete obvezno vzemite npr. od Ilirije odstranjevalec loščil iz talnih oblok, da šipo "razdevičite" voska in ostalih svinarij gre po postopku 1 x ali 2 x , naj vam ne uide na rob na gumo in nikakor na gumice brisalcev, ko ste to naredili šipo malo zapolirajte z vitrexom , če papir ne drsi enakomerno po šipi ali da cukam ponovi vajo . Ko je to Ok, šele nanesete Rain x ali ekvivalent, sam ga nanesem na debelo, pustim čez noč in zjutraj močno zapoliram ... in odstranim do čiste šipe viške ... morda bo do 1 ali 2 pranj še malo sledi tega potem pa vse deluje v nulo in ni mavric ni flekov ni škripanja, tudi bodoči vosek v avtopralnici se ne ispe prijeti na steklo......

To je torej edini pravi postopek... in deluje v nulo..... , če pa greste po domače in na nečistoče in na voske nanesete še rain x ali ekvivalent se pa dogajajo mavrice, fleki škripanje brisalcev ..... sam to tehniko uporabljam že 20 let in imam na avtu tudi brisalce z po 60 t km in še zmeram delujejo kot prvi dan, seveda pa gumice morajo biti vsaj približno Ok. Samo tako ali tako potem brisalce uporabljaš samo še ene 50% kod pred tem.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hvala onlyme.
Yahel. Me je leclerc malo razočaral. Preveri ceno na mimovrste

V mojem primeru ima mimovrste 0,50 evra ceneje pri kompletnem nakupu. Če prištejem še poštnino sem pa že na dražjem z mimovrste. Tako da je Leclerc še vedno OK

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
je pa en CATCH in sicer preden namažete obvezno vzemite npr. od Ilirije odstranjevalec loščil iz talnih oblok, da šipo "razdevičite" voska in ostalih svinarij gre po postopku 1 x ali 2 x ,

Ja pi.... kje si pa bil, ko sem v sosednji temi spraševal kako spucat šipo
evil.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Tudi pri meni so Boschovi brisalci zelo hitro začeli delati črto. Po moje da je vzrok v slabi kvaliteti gume.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
kje pa?
boscheve ali čang šlang

sem enkajkrat to naredil na stari klasičnih brisalcih, pa tiste nadomesten gumice niso bile ravno kvalitetne.

Pravzaprav, kako se sploh na aerotvinu menja gumica
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
O najlepša hvala, pa še pravo dolžino si linkal... čas za shoping....
Starega namreč še nisem stran vrgel..
Se dobijo tudi krajše, ali enostavno te porežem?

Nazadnje urejeno: