Bombni napad in streljanje na Norveškem part 2

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Gnusna politika nabira točke.

P€zde levicarske so verjetno celo zelele pokol otrok
stupid-1.gif
zenska bi dejansko morala biti v tistem casu na tistem otoku....
Verjetno bi sedaj morala obzalovati da ni dobila metek v celo
smirk-1.gif
Kaksne nebuloze je mozno prebrati tukaj...

Glede na to, da je ženska odšla z otoka uro in pol prej in da je Breivik izjavil da mu je uspelo kar si je zadal, potem nebuloze njene stranke o tem, da je bila tudi ona tarča ne držijo vode. Da, to je poceni nabiranje točk.

Breivik v tem primeru ni nek kredibilen vir informacij glede na to da stvari sproti obraca. Danes npr je njegov odvetnika na konferenci povedal da je zelel zvedeti "kaj"/"koliko" ljudi je sploh zadel tako da je so njegove izjave "da mu je uspelo kar si je zadal" neumnost. Poleg prejsnje izjave da je dvomil da bo karkoli uspelo.

Zenska ni mogla vedeti kdaj ali na koga bo on streljal in je prezivela zgolj zaradi nakljucja. Lahko bi se ustavila na kavici in bi koncala med ustreljenimi...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Gnusna politika nabira točke.

P€zde levicarske so verjetno celo zelele pokol otrok
stupid-1.gif
zenska bi dejansko morala biti v tistem casu na tistem otoku....
Verjetno bi sedaj morala obzalovati da ni dobila metek v celo
smirk-1.gif
Kaksne nebuloze je mozno prebrati tukaj...

Glede na to, da je ženska odšla z otoka uro in pol prej in da je Breivik izjavil da mu je uspelo kar si je zadal, potem nebuloze njene stranke o tem, da je bila tudi ona tarča ne držijo vode. Da, to je poceni nabiranje točk.

Breivik v tem primeru ni nek kredibilen vir informacij glede na to da stvari sproti obraca. Danes npr je njegov odvetnika na konferenci povedal da je zelel zvedeti "kaj"/"koliko" ljudi je sploh zadel tako da je so njegove izjave "da mu je uspelo kar si je zadal" neumnost. Poleg prejsnje izjave da je dvomil da bo karkoli uspelo.

Zenska ni mogla vedeti kdaj ali na koga bo on streljal in je prezivela zgolj zaradi nakljucja. Lahko bi se ustavila na kavici in bi koncala med ustreljenimi...
Torej praviš da političarka bolje poznala Breivikov plan kot Breivik, ter je ona kredibilen vir informacij o Breivikovem načrtu, tako da lahko trdi da je bila ona tarča napada.

Ni v navadi, da bi politiki na takšne prireditve hodili z uro in pol zamude.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
1. on sproti laze in obraca zadeve torej zagotovo NI kredibilen informacij
2. ona je vsaj teoreticno lahko kredibilen vir informacij

Sicer je pa nemoguce zamisliti da bi bila ona kot visoka funkcionarka stranke kakorkoli ogrozena/tarca pri napadu na podmladek njene stranke
stupid-1.gif

p.s.: na tem otoku so se specialci imeli uro zamude.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

p.s.: na tem otoku so se specialci imeli uro zamude.

so že vedel zakaj, zgleda da so tud ona ena od celic. pol ga pa niti ustrelil niso.

lp

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Jutarnji list:
Hrvati u šoku, bili su virtualni prijatelji s Breivikom: Godinama smo igrali Warcraft s krvnikom!

Vaevictus mu je ime u igračkom svijetu. U stvarnom svijetu radi se o Slovencu u 30-im, obrazovanom, zaposlenom,, koji igra WoW negdje od 2005. Više od godinu dana u igri je proveo intenzivno se družeæi s Andersnordicom.

Zajedno su “levelirali” likove, provodili su i više sati dnevno zajedno. Igrom slučaja igrali su na istom serveru i bili su članovi istog guilda, udruženja igrača.

I Andersnordic je nekima posalo svoju fotografiju. Nije trebalo dugo da ga igrači prepoznaju na slici norveškog krvnika - bila je to gotovo ista fotografija koju im je prije mailao. Nije trebalo dugo ni da se ime Andersnordic poveže s Andersom Breivikom.

“Čim je na vijestima objavljen identitet, primio sam 20 e-mailova i privatnih poruka na Facebooku… Običavao sam s tim dečkom puno razgovarati u noæima nakon raidova. Briljantan dečko, iako moram priznati da je bio prilično radikalan u antiislamskim uvjerenjima, ali da je bio kršæanski fundamentalist - ne… Bio je čudan, ali nikada ga ne bih označio kao sociopata tipa Timothyja McVeigha.. Ni u najluđim snovima.

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izjave&View=novica&novicaID=17393&type=tags

Tragikomično. Peterle je norveškemu klavcu Breiviku na TVS rekel gospod?!

"Takšna stališča so očitno po Evropi … ekstremizem kot najbolj nesrečen način uveljavljanja politične volje. Ta gospod, ki je to tragedijo povzročil, se predstavlja kot revolucionar …"

(Tako je med drugim v sinočnjih Odmevih (TV Slovenija) govoril evropski poslanec Nove Slovenije Lojze Peterle. Med pogovorom v studiu je norveškega klavca Andersa Behringa Breivika mimogrede imenoval gospod ...)

---
sem vedel, da bo slej ko prej enemu ušlo pri zagovoru "svojih."

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Še malo o odgajanju in polomu norveške policije:

Citiram eDelo:

"Oče dveh najstnikov z otoka Utøya, na katerem je domnevni množični morilec Anders Behring Breivik v petek hladnokrvno ustrelil 68 ljudi, je potem, ko je od svojih otrok dobil obvestila o napadu, na dogajanje poskušal opozoriti policijo, tam pa so mu odgovorili le, da morata njegova otroka to storiti sama.

Kot poroča norveški časnik Fremover, je Geir Johnsen, potem ko je dobil pretresljiv klic svoje hčerke, poklical policijo, kjer pa je letel na gluha ušesa. »Sploh mi niso verjeli, ko sem jim razložil, kar mi je z otoka Utøya sporočila hčerka,« je dejal. »Rekli so mi, da če je to res, naj otroka policijo pokličeta sama − še celo potem, ko sem jih rotil, naj mi verjamejo,« je dodal.

Po nekaj minutah jalovega pogovora je policistki na drugi strani telefonske linije menda zabrusil nekaj podobnega kot »Resnično nisi v nobeno pomoč ti stara p...«, nakar mu je policistka naročila, naj je ne ozmerja.

Johnsen sicer ni edini, ki mu policisti niso verjeli. Tudi Freddy Lie, oče še dveh najstnikov z otoka − eden je v napadu umrl, drugi pa je bil ranjen −, pravi, da je policija, ko jo je obvestil o napadu, vztrajala, da se »vse skupaj odvija v Oslu«, ne na Utøyi. Nekemu preživelemu, ki je o dogodku obvestil policijo, pa so na primer naročili, naj razen v povezavi z eksplozijo v Oslu ne kliče.

Pokol na majhnem otoku nedaleč od Osla se je začel približno uro in pol po eksploziji, ki je v petek popoldne odjeknila v norveški prestolnici in v kateri je po zadnjih podatkih umrlo osem ljudi. Policija je bila zato povsem osredotočena na dogajanje v mestu, si čimer je imel strelec tako rekoč proste roke in je lahko do konca izvedel svoj načrt.

Policija sicer priznava, da na otok niso prispeli več kot uro po tem, ko so bili obveščeni o napadu, kar pa je le ena v vrsti napak, ki so jih zagrešili. Precej so se namreč zmotili tudi v številu žrtev petkove dvojne tragedije, saj je sprva veljalo, da je v eksploziji v Oslu umrlo sedem, v pokolu na otoku pa 86 ljudi − čez nekaj dni se je izkazalo, da je ta številka precej nižja. Poleg tega so celotno helikoptersko ekipo pred dnevi poslali na dopust, tako da na otok groze niso mogli priti s helikopterjem."

Pa še ena izjava citirana iz eDela:

"Janne Kristiansen trdi, da ni nobenih dokazov, da je napadalec, ki v petek v strdišču Osla detoniral bombo, zaradi katere je umrlo osem ljudi, nato pa se je podal še na strelski pohod na bližnji otok Utoya, kjer je ubil 68 ljudi,povezan z drugimi celicami v državi.

Vodja norveške policijske varnostne službe je poleg tega zavrnila navedbe, da je domnevni storilec duševno moten. Kot je dejala, je popolnoma pri zdravi pameti in popolnoma zloben. Odvetnik domnevnega množičnega morilca Andersa Behringa Breivika, Geir Lippestad, je svojo stranko včeraj namreč opisal kot zelo hladno. Kot je dejal, vse kaže na to, da je napadalec nor, zato ga bodo pregledali zdravniki, ki bodo ocenili njegovo duševno zdravje. »Prepričan je, da se odvija vojna, in misli, da lahko v vojni počneš takšne stvari, ne da bi za to odgovarjal,« je dejal Lippestad.

Kristiansenov to možnost sicer zavrača. »Tudi jaz sem bila odvetnica zato menim, da gre za povsem razumnega človeka, saj je bil veliko predolgo povsem osredotočen na svoje početje,« je dejala. »Po mojem mnenju so tovrstni klienti povsem normalni, toda zelo sprijeni, ta oseba pa je poleg tega še povsem zlobna,« je dodala.

Lippestad, sicer član laburistične stranke, katere podmladek na otoku Utoya je napadel Brievk, je včeraj še povedal, da je njegova stranka pričakovala, da ga bodo med napadom ubili, in bil zelo presenečen, ker ga niso ustavili že prej. Ponovil je, da sta na Norveškem še dve celici, več pa jih je menda v tujini. Toda kot je za britansko BBC pojasnila Kristiansenova, že vse od petka iščejo morebitne dodatne celice, vendar do zdaj dokazov o njih niso našli."

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pa kako lahko komplet helikoptersko ekipo posljes na dopust? to mi preprosto ni jasno... pa pac zaposlis duplo stevilo ljudi, jebiga. drugace helikopter in ekipa za hitro posredovanje sploh nista potrebni, ce nista na voljo skoz.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem, morda družba, ki ni navajena kriminala na lastnih tleh. Enake pravice za vse, kolektivni dopust, sprenevedanje. Sem pa prepričan, da je število mrtvih tudi posledica slabega odziva policije in to bo mi morali prevzeti odgovornost, da niso pravilo reagirali.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ne vem, morda družba, ki ni navajena kriminala na lastnih tleh. Enake pravice za vse, kolektivni dopust, sprenevedanje. Sem pa prepričan, da je število mrtvih tudi posledica slabega odziva policije in to bo mi morali prevzeti odgovornost, da niso pravilo reagirali.

na konferenci policije je zadevo nekako pojasnik tako da so imeli dve moznosti:
- da se dopusti "raztegnejo" cez celo poletje ali
- da v dolocenem krajsem casu pustijo VSE na dopust

in so izbrali drugo moznost... Tudi brez dopustov je ta heli (in baje je samo 1) "omejen" pri casu letenja

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
vem, saj mi je jasno, druzba tega preprosto ni pricakovala. vendar taksna enota mora bit pripravljena 24/7. pa magari da 365 dni nimajo kaj za pocet.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Norveška policija pa očitno funkcionira podobno kot naša. Zdaj vsaj vem, da smo razviti.

- najprej se delajo neumne, ko starši kličejo na pomoč in ne naredijo nič
- ko končno zalaufajo proceduro je pa čoln premajhen, pokvarjen pa helikopter je bogve kje
- ko je vse končano si čestitajo za odlično delo

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Mogoče malo preveč gledate z Slovenskimi očmi, kjer ma kr neki naših ljudi doma pištolj!

Samo da spomnim v Angliji "osnovna" Policija nima niti orožja.

PA ne da bi koga branili ali zagovarjal samo kultura je pri nas malo drugačna kot na Norveškem.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Bolj ko berem, bolj se mi zdi, da berem o nekakšni zaostali afriški državici, ne pa o eni izmed najbogatejših držav sveta. Norveške sicer ne poznam, nisem pa dobil občutka, da bi bila FInska ali Švedska podhranjeni kar se tiče mašinerije.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Mogoče malo preveč gledate z Slovenskimi očmi, kjer ma kr neki naših ljudi doma pištolj!

Samo da spomnim v Angliji "osnovna" Policija nima niti orožja.

PA ne da bi koga branili ali zagovarjal samo kultura je pri nas malo drugačna kot na Norveškem.

Mislim, da v Skandinaviji lastništvo orožja ni tako redko, saj imajo ogromno zelenih površin. Kultura je zelo drugačna, prav tako način razmiščjanja, ma kaj Norvežani, že z Nemci se razlikujem kot dan in noč.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
No sicer ti tud, jaz nisem še bil na Norveškem. Angleški policaj me je pa malo pisano gledal ko sem mu razlagal, da je V Ljubljani lokal kjer se streljajo nekaj krat na leto.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
bi ga po tvoje moral označiti kot 'tovariša'? Pa še vedno ne vem, zakaj ga imenuješ klavec? verjetno imaš težave s semantiko...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
gre za civilizirano družbo.. kot pa velja za zahodni pravni sistem, človek je nedolžen dokler mu ne dokažejo krivde.. osumljen, obtožen in na koncu bo obsojen. v afriških državah bi takoj šla glava, že ob potrditvi ene priče.. včasih je prav tako