Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Sej pravm, če ni "testni" (?!), ampak res od prvega lastnika z znano zgodovino, potem je top shit.
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Avtor teme (Hmmm lepše se sliši gospodar teme
evil.gif
) ni nabavil še ničesar, vozil sem dva Accorda in enega bimmerja... Kaj pa vem ja bimmer se morda za promil boljše pelje - kot rečeno nisem Fitipaldi pa tudi na testni vožnji (pa tudi drugače ne) ne izvajam samomorilskih manevrov. Honda mi je bila morda malenkost bolj udobna, ampak težko je biti pameten po 5 km vožnje. Bimmer mi je res všeč ampak me moti slab priokus zaradi verige in to da jih je kot listja in trave. Accord je po drugi strani bolj redek in me zato malo bolj vleče v to smer... Ne vem, v vsakem slučaju moram še kakšen teden počakat potem pa akcija!

Samo res primerjas star model bmwja in novega accorda. Pejt enega F30 peljati, bos hitro spremenil mnenje. Vec avtomobilov na cesti pomeni samo lazje (cenejse) vzdrzevanje v prihodnje (in vec sposobnih serviserjev). A za hondo koga poznas ali mislis na uradnega peljati in za komplet diskov dati 1000eur?
confused-1.gif

Pa sej ni res, kakšni znalci so tu gor:) Komplet diski+ploščice za accorda je manj kot 250€ na uradnem servisu.

No daj link prosim, pa se delo koliko je. Prosim!! Ne prosim zahtevam, ker ne znas drugega kot zaliti [cenzura]! Vzamem nazaj, ce mi dokazes nasprotno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
NA ebayu imaš še ceneje....http://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Accord-2-2i-DTEC-08-10-Rear-Brake-Discs-Drilled-Grooved-Gold-Edition-/110957911689?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Cars+Year%3A2010|Car+Make%3AHonda|Model%3AAccord&hash=item19d59b5e89

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Samo dva testa je naredil, ko je bil tretji pozitiven, je pa postal premajhen.
In potem se sprašujeta zakaj nekateri kupujejo superba. Saj tudi accord mi ne deluje majhen, pa očitno ni sposoben prevažati 3 otrok .

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Problem je v tem, da zadaj ne gredo trije otroški sedeži (ne v Accorda ne v Superba - sem testiral oboje). V scenica pa recimo grejo.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
evil.gif
) ni nabavil še ničesar, vozil sem dva Accorda in enega bimmerja... Kaj pa vem ja bimmer se morda za promil boljše pelje - kot rečeno nisem Fitipaldi pa tudi na testni vožnji (pa tudi drugače ne) ne izvajam samomorilskih manevrov. Honda mi je bila morda malenkost bolj udobna, ampak težko je biti pameten po 5 km vožnje. Bimmer mi je res všeč ampak me moti slab priokus zaradi verige in to da jih je kot listja in trave. Accord je po drugi strani bolj redek in me zato malo bolj vleče v to smer... Ne vem, v vsakem slučaju moram še kakšen teden počakat potem pa akcija!

Samo res primerjas star model bmwja in novega accorda. Pejt enega F30 peljati, bos hitro spremenil mnenje. Vec avtomobilov na cesti pomeni samo lazje (cenejse) vzdrzevanje v prihodnje (in vec sposobnih serviserjev). A za hondo koga poznas ali mislis na uradnega peljati in za komplet diskov dati 1000eur?
confused-1.gif

Pa sej ni res, kakšni znalci so tu gor:) Komplet diski+ploščice za accorda je manj kot 250€ na uradnem servisu.

No daj link prosim, pa se delo koliko je. Prosim!! Ne prosim zahtevam, ker ne znas drugega kot zaliti [cenzura]! Vzamem nazaj, ce mi dokazes nasprotno.

Bom poiskal račun...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ja, dobro reklamo ste naredili
jezen.gif

Sem ga klical včeraj in se zmenil za ogled danes zjutraj, pa me kliče zjutraj in reče, da ga čez 10 min pride en pogledat, sem šel vseeno ke in počakal ampak mi ga je ta drugi speljal pred nosom. Drugače je avto lep in zelo lepo ohranjen, ampak voznikov sedež pa že kar ima nekaj sledov uporabe po mojem mnenju celo več kot drugi Accord, ki sem ga gledal z usnjem in 120k km. Pa prodajalec se z njim vozi v službo, ki je kakih 5km od doma, tako da je vožen precej na kratke razdalje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
500 evrov bi več punudil oziroma naredila licitacijo...

kaj če se v službi samo pofočka, potem pa teren s svojim avtom?

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Lastnik je direktor nepremičninske firme in je tudi sam rekel da živi 5 km od službe, prav tako avto uporablja za ogled lokacij naokoli, tako da mislim da je tukaj kar veliko mestnih voženj. Kot rečeno usnje na voznikovem sedežu je bolj zmatrano kot pri tisti Hondi s 120k km.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Dober avto gre takoj, če si si ga tako želel bi moral poklicat, se odpeljat pogledat in kupit. Sicer pa je vsaka stvar za nekaj dobra,očitno tale hondica le ne bi bil tako dober nakup, saj dizel za 5km do službe in veliko hladnih štartov ni najbolj primeren
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Problem je v tem, da zadaj ne gredo trije otroški sedeži (ne v Accorda ne v Superba - sem testiral oboje). V scenica pa recimo grejo.

Točno tako, če imaš tri mulce je enoprostorc "must have".
zmaga.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ej klical sem ga takoj pop. in se bil pripravljen peljati do njega, pa mu to ni dišalo, zvečer sem mu poslal sms, kdaj zjutraj ga lahko pridem pogledat in me je klical da ma že en ogled napovedan in da je tip slišati resen... No v glavnem avto mi je bil res všeč vendar me je zmotil premalo km in ko sem ga vprašal kako da ima malo km je rekel, da ima službo zelo blizu... pa usnje na voznikovem sedezu je res precej zguljeno videti, aja pa vonj po Maxi brillu je bil zelo očiten, ampak ok to ni nič slabega.

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.879
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Točno tako, če imaš tri mulce je enoprostorc "must have".
zmaga.gif

ne-ne-1.gif
Ne pa ne.

Določene kombinacije sedežev grejo tako v accorda, kot superba kot (v mojem primeru) v saaba 9-5, ki ima na zadnji klopi sredinski del še ožji kot zgoraj omenjena. Levo in desno sedeža grupe III, na sredino pa sedež grupe II (ki je nekoliko dvignjen, podstavek pod sedežem pa je ravno prav zožan da ga lahko vpneš na sredino. Zapenjat vse troje je sicer kar podvig, ampak se tudi tega navadiš.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz gledam za Isofix, kjer ne gre, ker so samo 4 zanke. Je sicer tak razmak da gre tudi med srednja dva, samo potem ob strani seveda ne. Navadne sedeže bi se pa verjetno dalo natlačit (kolega ima v Cliotu dva grupe II in na sredi jahač.

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
320d (l.2010) je dvosedežnik z nekaj prostora za majhne otroke zadaj. Konkurenca je glede tega večinoma boljša.
smile-1.gif

Vir...

Ja, če ste familija 120kilskih otrok, vidva z ženo mata pa skupaj čez 300. Pol je problem, drugače pa ni. Mam majhnega otroka, pa psa, pa gremo z vozički, kolesom (ok kolo je na strehi)
smile-1.gif
in vsemi potovalkami lepo vsi na dopust. UDOBNO! Je pa res, da ni razkošnega prostora, je pa zadosti.

Vsekakor priporočam BMW-ja, samo pazi, da nabaviš dobrega. Za kak avto, ki je bil 2 leti pri firmi za leasing in ga je vozil kak šefe, pa še servisi so redno opravljani je dober nakup (ponavadi so 150k km). Jaz teram svojga že kar nekaj časa in razen rednih servisev (ki so precej ugodni) je to največ od avta, kaj sem kdaj mel. Seveda glej, da bo dobro opremljen (Velika navi, usnje, vreča za smuči, prostoročno telefoniranje, mogoče še trdi disk za glasbo, filme), mogoče x drive... Zmaga. 318d pa po večini pije 5,5l, tako, da je s tega vidika tudi TOP. Vsekakor je pa Honda tudi dober avto, ampak pač nima tega stila kot BMW.
smile-1.gif

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
evil.gif

confused-1.gif

Bom poiskal račun...

Js sem dal 250€ za diske pa ploščice ko sem nabavil za megana 2000 letnik v GMT-ju neke ponaredke... HAHAHA 250€ za HONDO Acord. Umiram od smeha, kaj so ti to kake mađarske prodal za trabanta? Res mi ni jasno, pol pa zakaj se zvijejo, pa zakaj ne dela več dobro po 5k kilometrih.

Al si mislu celo 250€ z delom? Uradni servis in original honda rezervni deli a?
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.879
113
Pri meni pa ravno jahača ni šans da pripnem na sredini, ker praktično pokrije vse "vtičnice" za pas in potem levega in desnega sedeža ne moreš pripet. Če levi ali desni sedež zatakneš z isofixom pa sploh zmanjka placa na sredini. Skratka jajc na kubik, ampak z malo kombiniranja v določenih primerih gre. Moraš kupit pol manjši avto da lahko pelješ več oseb.
bonk.gif