Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
No evo, sem sel gledat eno accord h avto dil d.o.o., ne morem dat linka ker tipkam na tablci. Ma kdo kaj info o tem prodajalcu. Problem je ker je imel zunaj se enega bimmerja 318d karavan, ta velik navi, delno usnje,... Accord je imela pa usnje, radarski tempomat, kamero za vzvratno voznjo... Oba sta lepa kot pes. Accord ma 120k km, bimmer 150k km. cena je tam tam, pr bimmerju se ketne ne slis, drgace je cena menjav e cca. 700€ . Kaj pa vem, tezka odlocitev, v sredo ju grem se zapeljat...
uf-1.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Je pa tudi opcija, da se ne zgodi nič. Sam si lastim "dobro utečeno" trojko 2.0d 2004 letnik s 300.000km pa imam notri še original loputice v sesalnem kolektorju pa tudi veriga je še prva, ti šment a ne. Sem si pa res avto 5 let nazaj uvozil iz Nemčije (baje so tisti bili delani bolj kvalitetno, kot za naš trg, čeprav sem se sam odločil za uvoz bolj zaradi same opreme, slovenski BMWji so bolj kot ne olupljeni kar se tega tiče), redno servisiram (v bistvu še preveč redno, interval je na 30k km, jaz servisiram na 20-25k) in pa pazim kaj delam z mrzlim/pregretim motorjem, to je to.

Pozabil si omeniti težavo, ki je bila kao posledica slabe nafte.
evil.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Ratalo. Ostalih ne poznam, sem pa vozil E36/E46/E90 in F30, pa je samo zadnja dovolj velika in udobna za mene malo višje rasti.
cool-1.gif
Drugače od bimerja raje 5.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ma ne vem, tud bimmer mi je bil notri super. Honda je res full option radarski tempomat, usnje, navigacija (saj res a kdo ve kako e s pokritostjo slo, prodajalec ni kaj dosti vedel o tem) srce je bolj za bimmerja, glava za accorda...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kolk si pa visok, dva metra in pol?
hysterical-1.gif

Poglej, kolega je visok skoraj dva metra in se bp vozi v e36
wink-1.gif
... Res je petica bolj prostorna, a on pač kupuje nekaj v stilu 3 touring.

Glede Honde; kaj pa vem, pojdi se peljat z obema in se nato odloči, ker kar tkole na pamet je bv govort .. Jst vem da bi se v vsakem primeru odločil za bimerja. Pa ne kupuj pri nekih sumljivih avtohišah ... poišči raje avto od prvega lastnika (kar bo sicer težko, ne pa nemogoče).
Daj še link od BMW-ja, da malce pokomentiramo ...
grims-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Je pa tudi opcija, da se ne zgodi nič. Sam si lastim "dobro utečeno" trojko 2.0d 2004 letnik s 300.000km pa imam notri še original loputice v sesalnem kolektorju pa tudi veriga je še prva, ti šment a ne. Sem si pa res avto 5 let nazaj uvozil iz Nemčije (baje so tisti bili delani bolj kvalitetno, kot za naš trg, čeprav sem se sam odločil za uvoz bolj zaradi same opreme, slovenski BMWji so bolj kot ne olupljeni kar se tega tiče), redno servisiram (v bistvu še preveč redno, interval je na 30k km, jaz servisiram na 20-25k) in pa pazim kaj delam z mrzlim/pregretim motorjem, to je to.

Pozabil si omeniti težavo, ki je bila kao posledica slabe nafte.
evil.gif

grin1.gif

Nč kao. Dejansko mi je potegnilo čez smeti v nafti (naša nafta - Agip, sem bil kar presenečen) in sem posledično moral menjat 2 šobi, 2 obnovit, zraven pa menjati še bosch pumpo pa preventivno še eno pred njo. Vse to plus montaža oz. delo me je prišlo "bogih" 1150€. Pa nej še kdo reče da Šumi ni car, to ti vse zrihta
cool-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Se strinjam s Stankovim mnenjem. Sem prevozil že marsikaj, Accord, Mazda 6, raznorazni Passati in Lagune. Super avtomobili - za vožnjo od točke A do točke B. Če pa daš nekaj tudi na to kako se avto dejansko obnaša na cesti je izbira logična. Za vsak dan imam tdi sekret, za vikend in uživancijo pa bavarca z R6 motorjem in mehansko zaporo diferenciala in lahko rečem, da kljub letom še vedno raje skozi ovinke poženem slednjega kot pa karkoli v tej temi omenjenega s sprednjim pogonom.

Pri hiši je tudi 318d s 355k in razen obnovljene turbine (po mehanikovi napačni diagnozi) in menjavi sklopke motor ni deležen drugih posegov kot rednega vzdrževanja. Sklopi podvozja se seveda menjajo po potrebi. Občutek na volanu pa je tudi pri tem avtomobilu kljub 11 letom starosti boljši kot pri marsikaterem novejšem avtomobilu.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7622609&show=1
Aha, upam da je ratalo, kaksni komentarji?

Men je honda malce prevec z maxibrillom naspricana pa te fore, daj za hec enga mojstra vzam, da tudi pleh prever. Pa pelji ga na honda servis saj je tam blizu... 15k eur ni ravno zepnina.
Pa jaz bi sel tega pogledat, obvezno. Se tablice so taprave za letnik... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=7667862 Ne vem, rajs kaksen kos opreme manj za posten avto.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
To je najboljsa varianta. TDI, HDI in podobna jajca za delovno mulo. R6, V8 in za duso.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Se strinjam, pa enga Ferrarija za track day, Land Roverja za mal po terenu in eno MX5 za kruzanje ob obali... Jaz bi rad avto, da mi bo delal, da mi bo nudil nekaj, poudarjam NEKAJ užitkov v vožnji (se pravi ne čisto anemičen motor, še zdaleč pa ne rabim 200 + KM), da ima nekaj bonbončkov od opreme, to je pa nekako to. Se pravi nočem kupiti nove Octavie z 1,6TDI motorjem in brez opreme, nočem M3 (no ja se ne bi branil, samo je nerealno)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ja, Subaru verjamem da je fantastičen avto ampak mi je res nezanimiv, oblikovno dolgočasen, poleg tega ne slovijo po varčnosti + 4x4 pogona res ne rabim.