Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Mislim da vseeno malce pretiravate, večinoma tisti, ki si bavarca sploh ne lastite.
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne nabijaj...

Sem dal link že do kompletne PUMA dokumentacije in nikakor ni tako kritično. Ja...strgana ketna je prej ali slej rezultat.
bonk.gif

Če bi vsaj logično sklepal, potem BMW ne bi niti avtomobilov delal več, če bi blo to res.
stupid-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Seveda ni niti približno tako kot bi nekateri radi prikazali ... greš probat, najdeš dobrega in če ti ustreza ga kupiš. End of story ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja in če imaš motor N47D20A, kaj je potem to? Bo šla ketna ali ne? Oz, kaj pomeni D20A?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ni rečeno da bo šla ravno tebi, ane. Se pa da preverit ali je bila že menjana oziroma kupiti vozilo, ki je še v garanciji.
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Je pa tudi opcija, da se ne zgodi nič. Sam si lastim "dobro utečeno" trojko 2.0d 2004 letnik s 300.000km pa imam notri še original loputice v sesalnem kolektorju pa tudi veriga je še prva, ti šment a ne. Sem si pa res avto 5 let nazaj uvozil iz Nemčije (baje so tisti bili delani bolj kvalitetno, kot za naš trg, čeprav sem se sam odločil za uvoz bolj zaradi same opreme, slovenski BMWji so bolj kot ne olupljeni kar se tega tiče), redno servisiram (v bistvu še preveč redno, interval je na 30k km, jaz servisiram na 20-25k) in pa pazim kaj delam z mrzlim/pregretim motorjem, to je to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Seveda ni niti približno tako kot bi nekateri radi prikazali ... greš probat, najdeš dobrega in če ti ustreza ga kupiš. End of story ...

Tako nekako ja. Vse pluse na kup, vse minuse na kup in če je edini oz. eden redkih minusov tista ketna, ki ti mogoče zna delati težave...ja madona no, kupiš avto, preventivno menjaš pa imaš mir za naslednjih vsaj 100k km.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Se strinjam fantje, grem gledat še 1 ali 2 Hondici potem pa še BMWje počekiram. Ni problema pač dam še jurja zraven za ketno, samo malo priokusa, ker se nekaterim ponavlja to baje na par 10k km... No ja bom šel itak gledat par modelov pa potem vidimo kako in kaj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
zmaga.gif

Verjamem pa da je zoprno, ko poslušaš, da je opcija imeti težave na vsakih 10k km... Samo konec koncev so pri vseh avtomobilskih znamkah primerki, ki so na servisu na vsake par tisoč km zaradi tega/onega/vsegamožnega in lastniki takšnih vozil bodo seveda povsod najglasnejši, več tisoč ostalih lastnikov, ki pa teh težav nimajo, bodo pa tiho in nihče ne bo vedel za njih. Saj veš, grajajo vsi na ves glas, hvali pa nihče
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Guinness, ti gledaš karavana, ne, ker jaz ravnokar prodajam limuzino?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
A na avto.netu imaš oglas? Če ja, daj nalepi tukaj link da ugotovimo, če si prevrtel kilometre pa ene 3x ga na streho vrgel pa to, u know the drill
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ko ti jo zdaj zamenjajo po zadnjih specsih se to nič ne ponavlja.

Najhuje kar se naj bi naredilo. če daš zdajle menjat ketno vodila ipd. je da je se jo sliši, ko odpreš haubo pri mrzlem...

uau....tragedija.
tongue-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Na avtonetu še nimam oglasa (se mi ne da poslušat 100 klicev od dilerjev na dan) Avta se mi ne mudi prodat, tudi zato ga nimam na avtonetu, če pa je prilika, pa ga bom prodal, zato sem tudi vprašal tukaj, če išče samo karavana?
Ha, ja kilometre sem iz 2 miljona prevrtel na 85.000 in na strehi je bil že 7x
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Je pa tudi opcija, da se ne zgodi nič. Sam si lastim "dobro utečeno" trojko 2.0d 2004 letnik s 300.000km pa imam notri še original loputice v sesalnem kolektorju pa tudi veriga je še prva, ti šment a ne. Sem si pa res avto 5 let nazaj uvozil iz Nemčije (baje so tisti bili delani bolj kvalitetno, kot za naš trg, čeprav sem se sam odločil za uvoz bolj zaradi same opreme, slovenski BMWji so bolj kot ne olupljeni kar se tega tiče), redno servisiram (v bistvu še preveč redno, interval je na 30k km, jaz servisiram na 20-25k) in pa pazim kaj delam z mrzlim/pregretim motorjem, to je to.

zmaga.gif

Tudi sam sem family wagen (320d touring letnik 2004) uvozil pred šestimi leti iz podobnih razlogov kot ti. Moj ima cca. 230kkm in vse špila tako kot mora, servisi se delajo pri Schumiju na cca. 20kkm. Sem bil že pred tem da ga prodam, vendar je enostavno predober. Aja, loputice (edino resno hibo tega modela) sem preventivno odstranil.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
zmaga.gif

Verjamem pa da je zoprno, ko poslušaš, da je opcija imeti težave na vsakih 10k km... Samo konec koncev so pri vseh avtomobilskih znamkah primerki, ki so na servisu na vsake par tisoč km zaradi tega/onega/vsegamožnega in lastniki takšnih vozil bodo seveda povsod najglasnejši, več tisoč ostalih lastnikov, ki pa teh težav nimajo, bodo pa tiho in nihče ne bo vedel za njih. Saj veš, grajajo vsi na ves glas, hvali pa nihče
grin1.gif

467716-post_slo.gif