BMW VS LEXUS

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če smo glih pri primerjavi s smučarji...

Slovenski novinarji testirajo smuči za smuk na progi za slalom, zato, ker imajo nekateri kupci raje večje smuči od soseda, pa čeprav niso v osnovi namenjene za slalom.
Človek bi pričakoval, da bodo vsaj novinarji trezno razmišlal... tisti, ki kupujejo SUV za v mesto itak kaj velik ne gledajo testov (po mojem mnenju tud razmišljajo ne kej velik). Najbolje, da novinarji začnejo v teste pisat samo še dimenzije velikih krav (predvsem višino), velikost platišč in "kul faktor" posameznega modela. To je tisto taglavno očitno... če bi folk zanimala lega avtomobila na AC in v mestu, zmogljivosti itd, bi za isti denar zbrali limuzino

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ok... nima veze.... vstavi poljubno število. Več jih tako razmišlja, bolj žalostno je.

Še vedno pa naj bi bili novinarji tisti, ki naj bi testirali avte na terenu za na katerega so bili narejeni. Če bi nek profi testiral smuči za smuk na slalomski progi, bi mu rekli da je blesav.
Če bi potencialni kupci iskali avto, ki je dober za avtocesto in mesto, nebi tako množično gledali za SUV-i... torej bi bila ocena "kul faktorja" in zunanje mere čez glavo za dost, za današnjega kupca SUV-a.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Očitno ti ni jasno, da to, kakšni produkti nastajajo, določajo predvsem želje kupcev oziroma pravilno predvidevanje, kakšne te bodo. In če si kupci želijo SUVov za AC - zakaj bi jim ugovarjali?
Konec koncev: tudi meni so SUVi všeč, pa ne za terensko vožnjo, ampak vsakdanjo uporabo ... 1 orenk SUV (ki, mimogrede, ni nič večji od primerljivo prostornega limota ali karavana) za familijarno uporabo + en športnik za malo veselja, pa imam dost. Če bi si seveda lahko privoščil ... Eni si pač lahko, si jih želijo, in naj jih imajo
In zakaj bi si potem kupil nekaj drugega? Zato, da zadovoljim nekakšne eko-dušebrižnike? Ko jih j..., itak nimajo pojma in lažejo, da živijo od "raziskovalnih" donacij.

Aja: zakaj že SUV ni dober za AC in mesto (za tiste, ki si ga kupujejo)? Večina se jih čisto lepo pelje, večina garažnih hiš oz parkirišč ime dovolj velike bokse? Poraba tudi ni ič posebnega. Kaj torej?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Aja: zakaj že SUV ni dober za AC in mesto (za tiste, ki si ga kupujejo)? Večina se jih čisto lepo pelje, večina garažnih hiš oz parkirišč ime dovolj velike bokse? Poraba tudi ni ič posebnega. Kaj torej?
Moje osebno mnenje: zato ker za manj denarja, ob nižji porabi dobiš bistveno boljšo vodljivost, stabilnost, udobje (manjši piš vetra, itd.) in praktičnost v limuzini ali karavanu. Seveda pa imaš zato slabši razgled in pa nisi IN
tongue-1.gif
. Nimam pa zato čisto nič proti lastnikom SUV-ov. Pač imajo drugačne preference od mene.

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
Citat:

Moje osebno mnenje: zato ker za manj denarja, ob nižji porabi dobiš bistveno boljšo vodljivost, stabilnost, udobje (manjši piš vetra, itd.) in praktičnost v limuzini ali karavanu. Seveda pa imaš zato slabši razgled in pa nisi IN
tongue-1.gif
. Nimam pa zato čisto nič proti lastnikom SUV-ov. Pač imajo drugačne preference od mene.

mors vedt da pri lastnikih SUVov denar ponavadi ni problem, torej odebeljen del zanemarimo. kdor pa kupi SUV z zadnjim denarjem, pa tudi zame ni ravno biser intiligence. treba je vedt tut, da je vodljivost vecini dovolj dobra v SUV, pravtako stabilnost. nekateri ne divjajo, ceprov se s SUVjem cist lepo hitro peljes. tudi udobje, je zamein za mnoge druge dovolj dobro v SUVu. nisem podrobno testriral, ampak mnogi pravjo da se x5 pelje bolj udobno kot e60. kaj je bolj prakticno v limuzini ali karavanu?

nocm te napadat, sej si lepo napisal da nimas cisto nic proti, imajo pac drugacne perference. ne pravim niti, da je SUV zate dober. hocm sam povedat, da je suv za marsikoga idealn avto.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Vse lepo in prav in lepo, da nisi napadal. Kot napisano, nekaterim pač ustreza SUV
cheer.gif
in jaz nimam nobenih težav s tem.
Moje mnenje pa ostaja še vedno isto kot prej, hehe.
grin1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Očitno ti ni jasno, da to, kakšni produkti nastajajo, določajo predvsem želje kupcev oziroma pravilno predvidevanje, kakšne te bodo. In če si kupci želijo SUVov za AC - zakaj bi jim ugovarjali?
Konec koncev: tudi meni so SUVi všeč, pa ne za terensko vožnjo, ampak vsakdanjo uporabo ... 1 orenk SUV (ki, mimogrede, ni nič večji od primerljivo prostornega limota ali karavana) za familijarno uporabo + en športnik za malo veselja, pa imam dost. Če bi si seveda lahko privoščil ... Eni si pač lahko, si jih želijo, in naj jih imajo
In zakaj bi si potem kupil nekaj drugega? Zato, da zadovoljim nekakšne eko-dušebrižnike? Ko jih j..., itak nimajo pojma in lažejo, da živijo od "raziskovalnih" donacij.

Aja: zakaj že SUV ni dober za AC in mesto (za tiste, ki si ga kupujejo)? Večina se jih čisto lepo pelje, večina garažnih hiš oz parkirišč ime dovolj velike bokse? Poraba tudi ni ič posebnega. Kaj torej?

Da bi pa napisal kaj je bistvo novih SUV-ov pa ni za slišat.

Vse to so vbistvu privzdignjene limuzine(karavani), in temu primerno tudi "ležijo" na cesti saj so delani na osnovi normalnih limuzin, Tucson je Elantra, Santafe Sonata X5 je na osnovi E60 itd.

Tistih staromodnih suvov ala cherokee (toge preme itd) že dolgo ni na cesti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Aja: zakaj že SUV ni dober za AC in mesto (za tiste, ki si ga kupujejo)? Večina se jih čisto lepo pelje, večina garažnih hiš oz parkirišč ime dovolj velike bokse? Poraba tudi ni ič posebnega. Kaj torej?
tongue-1.gif
Lastnikom deanr in poraba ne pomenita veliko vodljivost in stabilnost sta pri sodobnih SUVih tako dobri, da za povprečnega voznika ni opazne razlike, tudi udobje ob opravilni izbiri ne trpi ...
Skratka: komur je SUV všeč, naj si ga kupi. Razlika je za veliko večino itak le kozmetična.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Tisti, ki ve kaj hoče, si bo že pravo sliko ustvaril. Za ostale je pa tako...

Sliko si bo ustvaril vsak, ki premore kaj več kot 2 med sabo skregani možganski celici...

Jaz v BTCju videvam več X5 kot kliotov in p206 skupaj. Jaki terenci za žešæe frajerje so to
grin1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pri luksuznih avtomobilih, je pač pomembna percepcija v glavah kupcev, realnost ni nujno glavni faktor. Saj to je jasno, ne?
wink-1.gif

In pač Lexus je za japonce pač le Toyota z drugo značko. Toyote pa že itak imajo vsi. Da si pač še eden, ki si je nabavil Toyoto, pač ni kul.
smile-1.gif

Ogo

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Točno. Želi si test, ki pove, katere smuče so najboljše za tam, kjer misli smučat. In ga ne briga, kaj si je tovarna mislila, ko jih je delala.
Kupci SUVov se večinoma vozijo po asfaltu (mesto, AC) in jih zanima, kako se tak avto obnaša tam. In jih ne briga, da ga je tovarna delala tudi z mislijo na teren v glavi ...
Prav smešno je, kako ne razumeš. Tako preprostoe in logične stvari razume celo populacija v Polju ... Ampak ne, ti pa ne ...
Ajde, dosti, spet bo treba ignore listo uporabit ... Pravzaprav sploh ne vem, zakaj te čez čas odignoriram ...
Odignoriraš me, ker veš da imam prav, na ignore pa me vržeš spet tajkoj, ko pregoriš v svoji lastni neumnosti in nimaš več odgovora.
Poglej to tvoje flancanje
Citat:
In ga ne briga, kaj si je tovarna mislila, ko jih je delala.
Koga ne briga? A tistega ki testira? Ta brezbriznošt bi mogoče veljala za bahavega kupca, pozerja. ZA TISTEGA KI IZDELEK TESTIRA, BI MORAL BIT TO KLJUČNI FAKTOR. Torej, treba je nekaj testirat za kar je bilo narejeno.
Ti svojo neumnost opravičuješ, ker ne ločiš reklame od testa. Več kot očitno si se v tvojem poslu srečal s podkupovanjem in zato sploh neveš več kaj je prav in kaj ne.
In ja, najbrž imaš prav, samo populacija na Polju razume tvoje "testiranje" jaz ga ne, ker to kar ti počneš je reklamiranje. In če ti tud zastopiš ta test tako kot populacija iz Polja....razmisli, če morda tud ti ne spadaš tja.