Biznis s popravilom računalnikov

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Tole je račun, ki ga je dobila 70 let stara upokojenka za popravilo računalnika. Pri takih popustih - ali se jim sploh splača?
smile-1.gif

Če vnuki ne pomagajo, ampak samo kritizirajo račun od podjetnika, potem nimaš kaj dosti izbire. Važno da bodo pri dedovanju prvi zraven.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Kakšne stroške imaš s kopiranjem podatkov na USB? Nakup USB ključa?

Nobenih, stane pa oprema, prevoz in vse tisto, česar na svoji plači ne vidiš.

Pa dajva se razumet, ne podpiram takih bolnih cen, ki jih izvaja "sosed"
smile-1.gif
Imajo pa urne postavke zbornice neko ozadje
Absolutno nobenega ozdaja: sodeč po zapisih arhitekturne zbornice, je letna plača projektanta 140.000 evrov - sedaj pa pokliči v biroje in vprašaj, če ima kdo takšno plačo.

http://www.zaps.si/index.php?m_id=177

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Ko nekdo zagovarja take cene, kot so navedene za zgornje storitve in jih opravičuje z neumnostjo potrošnika (čeprav gre v bistvu za strah starejših pred novo tehnologijo, ki zato raje plačajo, da ne bi sami kaj pokvarili) hkrati pa trdi, da si trgovke zaradi "pomanjkanja dodane vrednosti svojega dela" ne zaslužijo niti tistih 600€ na mesec, hitro postane jasno, zakaj smo, kjer smo. Tole, kar so "popravili" tej gospe, jim je vzelo max 30-45 minut. In da ima nekdo ksiht, da upokojencu v slabi uri pobere tretjino pokojnine ... človeku kar slabo postane.

Potrošniki, starejši od 65 let, bi morali biti posebej varovani s strani zakona, vsaj na področju izdelkov in storitev iz sveta tehnologije.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Potrošniki, starejši od 65 let, bi morali biti posebej varovani s strani zakona, vsaj na področju izdelkov in storitev iz sveta tehnologije.
Točno tako. Da ne omenjamo farmacije - najbolj 'in' zdravilo ta hip je 'glukozamin', ki zdravi kolena, sklepe, križ, najbrž tudi raka. Prodajajo ga v vseh lekarnah, stane okoli 30 evrov (odvisno od proizvajalca), dokaz za delovanje pa seveda ni. Kar se mene tiče bi bilo potrebno tovrstne goljufije krepko kaznovati.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Absolutno nobenega ozdaja: sodeč po zapisih arhitekturne zbornice, je letna plača projektanta 140.000 evrov - sedaj pa pokliči v biroje in vprašaj, če ima kdo takšno plačo.

Sicer ne najdem kje je zapisana letna plača (upam, da nisi šel preračunat iz urnih postavk). Ti pa lahko povem, da sem nekoč delal v eni firmi in pri plači nekaj čez 1300 neto je bil moj strošek okrog 5 jurjev. Se pravi moj bruto + bruto delodajalca + strošek prostorov, uporabe, opreme itd.

urne postavke nenadoma niso več tako bedaste.

EDIT: LOL, sem našel iz kje si ti potegnil, da je letna plača projektanta 140 jurjev

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
no daj ne nakladaj o glukozaminu če ne veš nič o njem. Poleg tega pa, če še nisi slišal je placebo dokaj močno zdravilo, dostikrat pomaga starejšim. Tako kot vera. Pa bi si upal zagreniti zadnja leta svoji babici in ji povedati, da "božiček ali jezušček" ne obstajata? jaz ne bi. Raje vidim, da ta placebo deluje.

Kar se tiče takega obiranja pri računalnikih je pa druga stvar in to je direkt za v medije ali pa kako potrošniško oddajo.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik paci pravi:
ma nekaj morajo pa tudi zaslužiti !
Saj ti dimnikar zaračuna za pregled peči za centralno kurjavo in merjenje dimov cca 32 € za 10 minut dela .

ja če si ga spusto po 10 minutah si si sam kriv.. Ko prije ima da je delo nareto tak kot se mora, pa če je vse bp.. magari stojim 5 ur polek njega.. boš ti meni tolko zaračuno ja.. Glede totih servisov pa jim jaz lahko kaj v glavi popravim, prokleti napizdanti

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
A so na zgoraj omenjenem računu cene, ki so popolnoma drugačne od ostalih? Sej ni nateg, cene so znane in račun je izstavljen! A mogoče ni tako? A bi potem informatik/računalničar moral za take zadeve zaračunavat 15€?

Koliko pa za to računajo ostali ponudniki tovrstnih storitev?

In kretensko je primerjti mesečni zalužek s cenami tovrstnih stroitev.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:

Sicer ne najdem kje je zapisana letna plača (upam, da nisi šel preračunat iz urnih postavk). Ti pa lahko povem, da sem nekoč delal v eni firmi in pri plači nekaj čez 1300 neto je bil moj strošek okrog 5 jurjev. Se pravi moj bruto + bruto delodajalca + strošek prostorov, uporabe, opreme itd.

urne postavke nenadoma niso več tako bedaste.

EDIT: LOL, sem našel iz kje si ti potegnil, da je letna plača projektanta 140 jurjev
Iz pdfja, ki ga najdeš na dotični strani (seveda gre za bruto plačo).

Tule gre pomoje kar lepo za nateg.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Točno tako. Da ne omenjamo farmacije - najbolj 'in' zdravilo ta hip je 'glukozamin', ki zdravi kolena, sklepe, križ, najbrž tudi raka. Prodajajo ga v vseh lekarnah, stane okoli 30 evrov (odvisno od proizvajalca), dokaz za delovanje pa seveda ni. Kar se mene tiče bi bilo potrebno tovrstne goljufije krepko kaznovati.

Nč ne pomaga. Tast je zadnjič kupoval primež (šravfštok) pa sem mu rekel, kkje se da dobit poceni in kvalitetno za njegovo uporabo (dvakrat ali triktar na mesec). Pa ni uspelo. Šel v neko trgovino, trgovec mu poturil en star ves zarjavel izdelek, ki ga je pa še drago plačal. Se mi zdi ,da starejši pač ne verjamejo mlajšim temveč le trgovcem. Žal

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
A so na zgoraj omenjenem računu cene, ki so popolnoma drugačne od ostalih? Sej ni nateg, cene so znane in račun je izstavljen! A mogoče ni tako? A bi potem informatik/računalničar moral za take zadeve zaračunavat 15€?

Koliko pa za to računajo ostali ponudniki tovrstnih storitev?

In kretensko je primerjti mesečni zalužek s cenami tovrstnih stroitev.
Problem je v tem, da lahko računalniška podjetja upokojencem računajo 1000 evrov za priklop napajalnika v vtičnico.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Iz pdfja, ki ga najdeš na dotični strani (seveda gre za bruto plačo).

Tule gre pomoje kar lepo za nateg.

Sem tudi jaz našel tisti pdf in si ga ti seveda popolnoma narobe prebral

Plača s prispevki(bruto‐bruto) 34.841,14 €

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Dej račun gor prilepi, pa da vidim to foro priklopa v vtičnico za 1000€
rolleyes-1.gif

si mal počasen...

primer je dal, da se to lahko čist legalno zgodi.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
ksz...

V zadnjem monitorju je test računalniških servisov. Napaka je klasična: "našarjen" sistem, odziva se počasi, odpirajo se okna da so virusi itd... Gre za neuko osebo, pogoj je storitev ali prevzem na domu in opravljeno v enem dnevu. Obnesli so se zelo različno, od hitrih in slabi, do počasnih in dobrih (ter dragih).

Račun je prišel od cca 25 do 50 eur, s tem da so samo v dveh primerih odpravili vse težave (počistili vso nesnago).

Najslabše so se odrezali pri "sosedu", kjer so rekli da ni z računalnikom nič narobe (bil je poln trojancev, raznih trackerjev, fake antivirusov, orodnih vrstic itd..., računalnik je imel tudi izključen firewall in update, bil je brez protivirusnega programa in z neoriginalnimi windowsi) in zaračunali samo diagnostiko 35 eur, za cca 95 eur pa potem ponudili "zaščitni paket" (mislim da zastonjski AVG).

Na reklamacijo da je nek drug poznavalec ugotovil da računalnik ni ok (skupaj z izpisom, ki kaže najdene kup nesnage) so odgovorili da je do tega prišlo po tem, ko je šel računalnik od njih (v par urah torej).

Določeni (ne spomnim se imena) so bili precej boljši. Možak je očistil računalnik, vklopil update in firewall svetoval nakup AV ali namestitev brezplačnega ter opozoril da so windowsi neoriginalni in da so določeni update izklopljeni. Cena? 45 eur, z prevzemom in dostavo vred.

Teh 200 eur gor je pa itak katastrofa
bonk.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Teh 200 eur gor je pa itak katastrofa
bonk.gif

Sej pravim, da bi bilo fino tole spravit v medije... predlagam tole spodaj, ker tale račun je višek nesramnosti in predrznosti.
http://www.rtvslo.si/posebnaponudba/

Citat:

Pošljite nam e-pošto na:

posebna.ponudba@rtvslo.si

ali na naslov:

TV Slovenija
za Posebno Ponudbo
1550 Ljubljana

Če vas je razjezil kakšen trgovec, niste bili zadovoljni s storitvijo ali izdelkom, nam to lahko sporočite preko posebnega obrazca v rubriki Jezni potrošnik.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, sej to je normalna cena.... okoli 40€ za vse...

pa mislim, da tud glede na to, da živimo v svobodno tržni državi si prodajalec tud ne more kar zmišljevat ne vem kok visoke cene...

jest bi tole sigurno poslal na inšpekcijo in vsaj vprašal, če se da kej narest...