Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
Evo izdajalca. Je že zlil gnojnico po tipkovnici
model, jaz sem ti napisal isto kt rambič od istih virov, torej babice, dedki strici itd....sm vseeno premlad da bi bi lahko sodeloval na katerikoli strani.....tako da jaz bom malo težko izdajalec, tisti od katerih sm to slišal so pa bili za partizane in proti okupatorju, tudi tistemu z rdečo zvezdo ..Ja? Bo šlo?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
387
83
Vipavska dolina
In koliko dobrin si v času ex juge uvozil iz te osovražene države? Mimogrede cesta na Predmejo je bila postavljena iz strani omenjenega okupatorja, prav tako vodovod, katerega niso uspeli dokončati in ne boš verjel niti tako opevana Juga ga ni zaključila. Kup ljudi je znalo reči da če bi bili Italijani še kako leto tam bi imeli tudi vodo. Žalostno a ne, da okupator za lastne potrebe postavi infrastrukturo, ki je ključna za preživetje in jo postavi za svoje potrebe in ti jo to potem lahko/si jo primoran koristiti, ker recimo od tisth ki bi ti to morali zagotoviti ni ne bev ne mev. Omenjaš Možino, kolikorat vidiš TIGRovce na proslavah, kolikokrat se jih omenja? Kdo je več naredil za nas Primorce, JUga/LJubljana in njihovi partizani ali TIGRovci? Če omenjaš Možino si poglej kak intervju z Dr. Štrancarjem boš marsikaj izvedel (če boš seveda želel)

Fact je da je bila Ita okupator, prav tako si imel tu Nemce. ne eni ne drugi niso naredili tolk pi****j kot "partizani" posvečeni iz LJ med in po vojni, da o srbskih carinikih niti ne govorim? Aja ko si vozil čez mejo si plačvela carino ali je šlo pod sedež? Pa cariniki o bili naši ali iz bolj južnih krajev? Pa njihovo gmotno stanje napram našemu? Ja?
Točno sem vedel da se boš ti vtaknil.
Ne vem kakšne dobrine nisem uvažal, tudi sedaj ne hodim dol, razen do Terpina tako na par let. Recimo kupil sem avtoradio enih 20 let nazaj, Ive nisem uveljavljal, je to dovolj dobro. Dobro da so že Rimljani naredili kakšno cesto, drugače bi jih vse Italijani. Kakšne pizdarije so recimo v Vipavski dolini naredili partizani? Požgali Cesto? Ustje? Veš zakaj so zažgali Ustje? Naj ti Možine drugače pove, mogoče bo uporabil italijansko pravljico.

Lahko se prerekamo še petdeset let, isto bo.

@kaoizobrazeni
Okupator z rdečo zvezdo je poskrbel, da ti tukaj lahko pišeš s šumniki.
Če ti ne paše, pokaj k lahom.
še nedolgo nazaj smo imeli možnost uporabe mekanega č oz ć, ki pa ga začuda v naši abecedi ni...malo čudno se ti ne zdi?
glede zadnjega stavka bi lahko isto jaz zate napisal edin lahe bi zamenjal z tvojimi sosedi.....

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.675
5.855
113
Jecprav smešno brati, kako se tukaj usajajo z resnico ljudje (na obeh straneh), ki ob tistih dogodkih še v jajcih niso bili, kaj šele, da bi jih doživeli. So pa največji strokovnjaki.
Ob tem vam pa državo kradejo.
Nekako imaš prav, ampak a ni smešno, da ravno tisti zmerjajo druge z izdajalci, hkrati pa altivno navijajo, da se bomo kmalu začeli učiti albanščine.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.231
1.021
113
Kaj je idiotki, a še vedno ne morete preboleti da so vam dedki in pradedki vojno zgubili?
Po vaši logiki bi bilo potrebno pol Evrope pospraviti.
Kaj vam ni jasno? Če smo se 91 odcepili od juge še ne pomeni da ste vi to naredili in da imate sedaj pravico popravljati zgodovinska dejstva po vaši podobi.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.493
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
Seveda Hitler je kapituliral zaradi jugoslovanskih partizanov, lepo te prosim ne se smesit
Dej se kasno basen o Luxu povej
Tule je Churchilov govor iz leta 1944 - hvali enga Titota. Pravi mu Maršal Tito. V veliko pomoč mo naj bi bil. Za razliko od drugih.

Pa ena čisto "pravna"
IZ tule https://www.archives.gov/milestone-documents/surrender-of-germany#transcript :
2. The German High Command will at once issue orders to all German military, naval and air authorties and to all forces under German control to cease active operations at 2301 hours Central European time on 8 May and to remain in the positions occupied at that time. No ship, vessel, or aircraft is to be scuttled, or any damage done to their hull, machinery or equipment.

Torej, za vse, ki se po 8.5.1945 32:01 niso predali, niso veljali nobene klavzule, bili so samo še oboroženi banditi.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.885
-321
48
Valparaiso
Žavbi je v govoru med drugih dejal, da neonacisti danes sedijo tudi v parlamentu in bodo "naslednja leta bitka generacije s skrajno desnico", da so kakršnikoli klici po veliki koaliciji z leve "izdaja lastnih vrednot" ter da imamo Slovenke in Slovenci srečo, da svetnikov nismo imeli v knjigah, temveč smo jih imeli v praksi, "reče se jim Titovi partizani in partizanke".

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/p...-se-je-tudi-predsednik-drzavnega-sveta-431793 - www.zurnal24.si

lepo je povedal